нормално ли е като включа климатроника и оборотите да падат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Re: нормално ли е като включа климатроника и оборотите да падат

Мнениеот strqsko » Съб 31 юли 2010 16:48

Yassay написа::lol: Удивителна с Ахтунг нямаш и на педала на газта. Щом германеца не е сложил, значи няма проблем да караш в критични обороти. mhihi

На мен германеца ми е сложил червена зона на оборотомера бе пич :screwy ...и сега се сещам за един познат с подобно мислене като тебе-като правеше маневри през нощта,гасеше на габарити да не му се натоварва инсталацията :applause: ...стига робувахте на тия бараки бре,така стават белите,като караш мислиш за глупости,а не гледаш огледалата... :beer

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 31 юли 2010 20:15

.стига робувахте на тия бараки бре,така стават белите,като караш мислиш за глупости,а не гледаш огледалата... :beer

:да: :applause:

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Съб 31 юли 2010 21:28

Аз пък да се възползвам от темата и да попитам. Като съм на ЕКОН( нали това е само вентилаторче ?) и натисна копчето да духа и на предното стъкло веднага се маха екон-а и тръгва компресора. Как мога да го оправя това нещо или неможе ?

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Съб 31 юли 2010 22:36

да така е използваш само ветилатора + парното

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 01 авг 2010 15:44

Не си ме разбрал нещо колега, въпросът ми е когато работи парното и искам да го пусна да духа на предното стъкло, какво да сторя че да не тръгва климатика ? Веднага щом натисна да духа на предното стъкло, тръгва климатика и се получава сякаш се ебавам с него.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 01 авг 2010 18:01

Maste-pro написа:...Веднага щом натисна да духа на предното стъкло, тръгва климатика и се получава сякаш се ебавам с него.

Между другото клима+парно е най-добрия вариант за "сушене" на стъклото - проверено , установено , може да се подплати лесно и с теория :idea: .

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 20:57

kundak написа:пасат 1999г. дизел 110кс. AFN мотора като включа климатроника и оборотите падат с около 500? От известно времи ми прави впечатление като го включа и все едно сам драпнал ръчната пак е 110 коня днеска му смених поленовия филтър и като го запалих и пуснах климат. оборотите както бяха на 2000 паднаха на 1450 предварително благодаря.

Тотално
нормално
нямай грижи.

SDB123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SDB123 » Нед 01 авг 2010 21:42

За да духа на предното стъкло без да работи климатика след като натисенш бубона за да насочи въздуха към него (и се включи пкиматика) просто натисни бутона Ekont (1 или 2 пъти) за да ти изпиче че си на режим Ekont и си готов . А иначе колегите са прави за посигане на бързо изсучаване трчбва да работи и климатика (може би и затова са го направили да се включва автоматично когато пуснеш да ти суши стъклото)

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 02 авг 2010 21:09

SDB123 написа:За да духа на предното стъкло без да работи климатика след като натисенш бубона за да насочи въздуха към него (и се включи пкиматика) просто натисни бутона Ekont (1 или 2 пъти) за да ти изпиче че си на режим Ekont и си готов . А иначе колегите са прави за посигане на бързо изсучаване трчбва да работи и климатика (може би и затова са го направили да се включва автоматично когато пуснеш да ти суши стъклото)

:lol: :lol: :lol: , колега да не работиш в Еконт Експрес?
Пише се ECON = ECONOMY = ИКОНОМИЧЕН, режим на работа! :beer

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пон 02 авг 2010 22:08

:D :D Нали това питам, като насоча въздуха към стъклото какво да напрая, че да НЕ тръгне климатика. То ясно като натиснеш еконТ :063: спира компресора. Мерси :beer

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Вто 03 авг 2010 8:45

Доколкото си спомням от едно руско ръководство за VW,климатроникът е така програмиран,че при затопляне на
предното стъкло "ЕКОН" се изключва автоматично,така че нищо не прави,просто изчакай и после включи икономичния режим....

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Вто 03 авг 2010 10:36

bachest написа:Като натиснеш копчето, впрягаш 10-15 коня за компресора. :012:

Супер, а колко kW са това ?
Много лесно работите с тези мощности. Да не охлаждаме/отопляваме хале.
Така както си ги праснал тия 15 коня (11 kW) - това ще дойде като еквивалент на един климатик с 50 000 BTU, поне.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пет 06 авг 2010 0:42

Правиш някаква аналогия с домашен климатик и се подвеждаш. Колата не е опакована с 5см. фибран и троен стъклопакет с К-стъкло. Ако имаш възможност виж резултатите на дино-стенд. И на мен не ми се вярваше.

Потребителски аватар
Stambo_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambo_ » Вто 10 авг 2010 18:00

Колеги с Б3(1992)съм и от известно време при мен също се полуава падане на оборотите с около 500, когато вклюа климатика. При мен го прави независимо от оборотите от 900 на 400, от 2000 на 1500, както на газ така и на бензин. По свтофарите ми се налага да помпам газта за да мога да тръгна, или да привклюа на бензин или да угася да запаля и да тръгна. Много неприятна работа, какво конкретно да направя. В движение нямам проблеми, или казано по-точно не ги чувствам, защото не карам много бързо и изпреварвам на дълги криви без да се налага да форсирам.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 11 авг 2010 13:51

това за конете е абсолютно нормално да дърпа толкова много...колкото до опцията за обдухването на предното стъкло така както е измислена системата е повече от перфектна,ако не се включваше на момента компресора заедно и с копчето за стъклото отпотяването ще е в пъти по-бавно а нищо чудно и изобщо да не може да се справи освен ако филтъра не е на няколко седмици...

Върни се в “Passat”