инсталация халогени (2) - защо ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

инсталация халогени (2) - защо ?

Мнениеот Deo88 » Съб 07 авг 2010 8:59

Искам да попитам дали ако свържа халогените към дългите на колата ще имам някакъв проблем по инсталацията ? Ще трябва ли да се слага реле или нещо подобно . Понеже днес пробвах едни раоти , и установих ,че ще ми е по-лесно да ги вържа към дългите на колата , но искам да знам дали няма да направя грешка и да стане фал ? колата е с два фара и със старата инсталация преди 89-та .

Направил съм си букси които са от фаровете , към халогените ( тези на решетката , обаче мисълта ми беше да ги свързвам с халогените .

Пробвах как светят , но нещо неми допада :shock Много слаба светлина изкарва :o По-слаба и от запалена свещ за рожден ден .

Дали ако пробвам да ги свържа към дългите на колата , ще вадят светлината която трябва ( крушките са Н3) . Искам да знам дали няма да стане грешка , преди да се захвана .

п.с. Добре ще е на ЛС да се обръщате :)

Благодаря :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: инсталация халогени (2) - защо ?

Мнениеот zdravko_jett » Съб 07 авг 2010 18:27

сложи едно реленце и вземи ток от акумулатора ще светят по силно,само да нямаш някви проблеми с куките

Потребителски аватар
go6y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6y » Съб 07 авг 2010 22:23

При мен халогените са работили не повече от 10 часа общо, за педиод 7-8 месеца, като последния път в който ги светнах беше 2 минути преди да ме спре кукера и да ми прочете правилника, та така де, бла бла бла...глобата е между 10 и 50 лева, а честно да ти кажа, не ти трябват халогени, при положение, че имаш едни кристални фарове с ксенон, поради простата причина, че на фона им просто светлината от какъвто и да е халоген просто се губи и не си виждаш дали имаш или нямаш пуснати халогени, но ти си знаеш най-добре.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 07 авг 2010 23:30

Ако за дълги и халогени ползваш крушки по 55 вата, като ги вържеш заедно ще се получи все едно си със 100вата крушка на дългите. Инсталацията най вероятно ще издържи, но има вероятност и двете крушки да светят по слабо, отколкото ако са вързани директно към акумулатора през реле :wink:
Реално не виждам смисъл от подобна интервенция защото халогените ако са правилно настроени светят непосредствено пред колата.
Ако все пак решиш да го правиш - по добре сложи реле :wink:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 08 авг 2010 17:29

Причината да питам за халогени не е , че гоня да речем по-голяма светлина . Предполагам , че няма да светят кои знае колко силно . Вчера ги връзвах и забелязах , че единият ми свети по-слабо от другият :?: :idea: Погледнах крушките и видях , че едната е 55 вата а другата 100 . Както и да го мисля и решавам , има два вариянта по които ще се правят . Единият е да ги вържа към дългите , а другият да ги направя както си е оригинално ( все ще има как )

В момента ме е жал да режа бронята , и всичко това ще стане когато ми доиде силата

Ако ги вържа директно към дългите , и сложа крушки 100 вата , дали няма да намалее светлината , и дългите при включен режим да светят по-слабо ? Предполагам , че има известна логика в това да ми намалее светлината ?
Другият по-голям проблем , който е и доста сериозен въпрос е - дали ще стане нещо с инсталацията ако вържа по този начин халогените ?

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 08 авг 2010 20:55

няма какво да стане на инсталацията, ако вземеш + от акумулатора и сложиш реле..
и тогава няма да има логика да светят по-слабо дългите..

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 08 авг 2010 21:07

Освен външният вид друго по колата правили ли си? Питам за инсталацията дали е сменяна със новата или не е? Ако си със старата слагаш едно реле на 7-мо място на бушонното табло ( на долния ред първото от към вратата). Зад бушонното табло във сноповете намираш сив със жълта лента трябва да има два такива със черни букси снаждаш ги и халогените ще работят и на габарити. После под разширителния съд има бяла букса със кафяв и жълто бял кабел, кафевия е маса а жълто белия е +12В от копчето за подсилен габарит(мъглянката) то е със 2 степени първата е халогени 2-рата е халогени + лампа за мъгла. Направи я както трябва не прави глупости. За да светнат халогените по този начин за който ти пиша колата трябва да е на контакт и да са пуснати поне габарити. Халогените светят на габарити ,къси и дълги.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 09 авг 2010 21:15

Слагай релета на всички фарове. Дори фаровете светят зле на оригиналната инсталация, да не говорим ако им добавиш халогени. Разликата със си без релета е огромна. Дори 5 минути годишно да ползваш халогените ще е в скапано време когато искаш силна светлина.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 09 авг 2010 21:42

Абе що пишете простотии хората са направили всичко само се слага едно реле това е. Ама нееееееее дай да пускаме кабели на воля ше ги фърляме със лопатата из коша и после ама запалих се.За късите и дългите една профилактика на превключвателя къси/дълги и ключа на фаровете правят чудеса :deal А при ксенон дори и профилактика не е нужна :idea: Като се правят самоделни своеволия така става :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 10 авг 2010 14:43

Предлагам да се заключва темата . Няма да ни бъде ...

Благодаря на всички отзовали се :)
:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”