Колеги останах без очи в тая търсачка. Три часа без да съм логнат и вече не знам колко от както съм логнат - не си усещам очите.
Имам намерение да закупя Golf 4 до 100 коня - поради данъка разбира се.
Имам следната молба - дайте свестни линкове от форума за Golf 4 TDI - 90 коня.
Бензиновата алтернатива под 101 коня каква е 75 коня ли?
Надявам се да ме извинят модераторите, но с тия 5 диоптера дето ги имам - направо ми изтекоха очите в тая търсачка.
Ще съм благодарен за някой свестен линк, кадето целенасочено да прочета това, което ме интересува.
Благодаря предварително.

Питане за Golf 4 TDI - 90hp
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Питане за Golf 4 TDI - 90hp
Maldini написа:Колеги останах без очи в тая търсачка. Три часа без да съм логнат и вече не знам колко от както съм логнат - не си усещам очите.
Надявам се да ме извинят модераторите, но с тия 5 диоптера дето ги имам - направо ми изтекоха очите в тая търсачка.
Ще съм благодарен за някой свестен линк, кадето целенасочено да прочета това, което ме интересува.
Благодаря предварително.
Бензиновият 1.6 101к.с. също е с малък данък!
- Maldini
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Maldini написа:Колеги останах без очи в тая търсачка. Три часа без да съм логнат и вече не знам колко от както съм логнат - не си усещам очите.
Благодаря предварително.
Бензиновият 1.6 101к.с. също е с малък данък!
Като например? Това относно данъка на 1,6 SR - дай някаква сума.
Каквото успях да намеря е колко са зле двигателите 1,4 - как всеки ги плюва. Като стане дума за по обикновени мотори, като тези от които се интересувам намирам теми само за изтребители. Хората поискали малко повече информация как да изберат какъв Голф 4 да си закупят и се стига до ... Формула 1.
Моя казус е супер елементарен - искам да плащам малък данък и искам от 3-та ABU, която карам вече 5-та година и всички я плюват да отида при по-големия събрат, но да не плащам по 200 лв данък и да намеря оптималния вариант/разход, поддръжка и т.н./. Не искам да съм Баричело, Алонсо, тоест не търся изтребители - гледам си и бюджета.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Точно такъв линк май няма да се намери ами ако имаш конкретни питания по - може да стане. Иначе за данъка си прав - малък е, чувал съм добри отзиви от тоя двигател а за 1,6 бензина и той е с малък данък ама за него можеш да търсиш при бензинките, 1,4 - по - добре не го споменавай ( имам една позната - само ядове..)
Разхода - зависи най - вече как го караш иначе 5 - 6л/100км. Подръжката мисля че не е от най - евтините някъде към 500 - 600лв (ако това е скъпо де...) и зависи дали всичко ще ти прави някой майстор или и ти ще сменяш примерно филтри масла... Дано да съм бил полезен

- Maldini
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавам да търся/да си вадя очетата/...
Засега попаднах само на това viewtopic.php?f=24&t=163854
Засега попаднах само на това viewtopic.php?f=24&t=163854
- k_garchev
- Контакти:
Данъка на 1.6SR е 20 и няколко лева!
За 1.4 мотора съм чувал и чел,че били с проблемни двигатели!За 1.6 че имат проблем със скоростите или поне тези които са произведени преди юни месец 2000г!Но според мен ако се разровиш във форума ще откриеш повече теми за строшени скорости на дизел отколкото на прословутата кутия на 1.6 DUU(май така беше)
!
Кажи горе долу какви километри минаваш на месец и дали смяташ да слагаш газова ако взимаш бензин!Така като гледам си се насочил към 1.4/1.6 или 1.9!Ако аз трябваше да избирам,щях да избера дизеловия мотор!Не съм карал такъв,но съм чувал доста добри отзиви за него!И до колкото знам турбината е по-различна и по-опростена от тази на 1.9 ТДИ 110к.с.!
За 1.4 мотора съм чувал и чел,че били с проблемни двигатели!За 1.6 че имат проблем със скоростите или поне тези които са произведени преди юни месец 2000г!Но според мен ако се разровиш във форума ще откриеш повече теми за строшени скорости на дизел отколкото на прословутата кутия на 1.6 DUU(май така беше)

Кажи горе долу какви километри минаваш на месец и дали смяташ да слагаш газова ако взимаш бензин!Така като гледам си се насочил към 1.4/1.6 или 1.9!Ако аз трябваше да избирам,щях да избера дизеловия мотор!Не съм карал такъв,но съм чувал доста добри отзиви за него!И до колкото знам турбината е по-различна и по-опростена от тази на 1.9 ТДИ 110к.с.!
- Maldini
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Данъка на 1.6SR е 20 и няколко лева!
Сигурен ли си в това?
Доколкото знам този мотор е 101 коня и съответно данъка му е 100 и няколко лева - може би се е променило нещо и аз не съм в час.
Иначе от това от което се интересувам съм го написал по-горе. Няма да го пиша пак за да не се повтарям.
А в тоя линк последния, който намерих пак става думи за чипове, разпилвания, и т.н.
Бахти една нормална тема без да се стига до чипове и т.н. няма.
- murkata
- Автомобил:
- Двигател:
От една година си карам голфчето дизелче 90 коня навъртял съм около 25000 км и съм много доволен от към разход на гориво цена на подръжка и надежност.
А и данъчето е кам 30-35лв.
А за тези бензинки под 1.8 мотор хич не се четът хубави отзиви във форумчето
А и данъчето е кам 30-35лв.
- k_garchev
- Контакти:
Maldini написа:k_garchev написа:Данъка на 1.6SR е 20 и няколко лева!
Сигурен ли си в това?
Доколкото знам този мотор е 101 коня и съответно данъка му е 100 и няколко лева - може би се е променило нещо и аз не съм в час.
Иначе това, което се интересувам съм го написал по-горе. Няма да го пиша пак за да не се повтарям.
А в тоя линк последния, който намерих пак става думи за чипове, разпилвания, и т.н.
Бахти една нормална тема без да се стига до чипове и т.н.
Да сигурен съм!Според зависи от общината където ще го зачислиш,може да се качи цената с още 10-15лв!
Но катергорично този двигател с тези конски сили е с малкия данък!
- k_garchev
- Контакти:
murkata написа:О.

- Maldini
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих и това: viewtopic.php?f=5&t=150890
Поне нещо открих ...
Поне нещо открих ...
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ви един верен данъчен калкулатор, за изчисляване на данък МПС - http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php
Наскоро си плащах данъка на моята кола и се оказа напълно верен калкулатора, но разбира се за някои общини си има разлики.
Справка за 1.6, 101 к.с. - Една бележка за катализатор и сумата пада на половина

Наскоро си плащах данъка на моята кола и се оказа напълно верен калкулатора, но разбира се за някои общини си има разлики.
Справка за 1.6, 101 к.с. - Една бележка за катализатор и сумата пада на половина

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз бях пред същата дилема преди 2 години: бензин с газ или дизел. Имах известен опит и километри на такъв мотор. В карайна сметка взех 1,9 ТДИ 90коня с букви AHU. 99година сеат комби. От постарите мотори е ама е железен. По малко екстри на мотора с по опростена електорника. Много съм доволен за 2 години нищо не бутнах само консуматива, де. За момент след това съжалих що не си взех 110 кончета. Ама това е поправимо/чип/. Взех я щото беше читава, тя и сега е де. Не я исках сива ама в крайна сметка цвят кола не кара... Разхода ако се циганиш е повече от удовлетворителен. Изнанада ме, честно. Дизела е контролирана работа. 1,9 моторите във всичките си разновидности с изключение на помпа-дюзата/които са по капризни/ са доста корави машинки.
Гледай хубаво като купуваш и както всички обичат да казват VAG-COM при възможност.
п.с. Данъка ми е 25 лева...
Гледай хубаво като купуваш и както всички обичат да казват VAG-COM при възможност.
п.с. Данъка ми е 25 лева...
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
1.6SR e с малкия данък,но пък за сметка на това с възможно най-калпавата скоростна кутия+лоша динамика и не-толкова икономичен
1.9 ТДИ 90к.с. с код на мотора АGR е с обикновена права турбина и с обикновен маховик и е един доста безпроблемен мотор+малък данък
1.9ТДИ 90к.с. с код на мотора АLH e по-новия вариант на 90конния мотор и е с турбина с променлива геометрия като на по-големия си брат със 110к.с.Тук лошото е че е със демпферен маховик и по-сложна турбина която се зацапва и си иска повече внимание.Хубавото е че само със смяна на дюзи от 110к.с. + чип става точно толкова коне колкото и 110-ката- около 140к.с. и малък данък
Ако държиш повече на безгрижното каране взимай 1.9ТДИ с AGR мотора,но ако имаш и леко спортни амбиции 1.9ТДИ с ALH мотор лесно и евтино може да стане един мноооого по-приятен мотор за каране със завидно повече мощност от АGR-a и абсолютно същия разход

1.9 ТДИ 90к.с. с код на мотора АGR е с обикновена права турбина и с обикновен маховик и е един доста безпроблемен мотор+малък данък
1.9ТДИ 90к.с. с код на мотора АLH e по-новия вариант на 90конния мотор и е с турбина с променлива геометрия като на по-големия си брат със 110к.с.Тук лошото е че е със демпферен маховик и по-сложна турбина която се зацапва и си иска повече внимание.Хубавото е че само със смяна на дюзи от 110к.с. + чип става точно толкова коне колкото и 110-ката- около 140к.с. и малък данък

Ако държиш повече на безгрижното каране взимай 1.9ТДИ с AGR мотора,но ако имаш и леко спортни амбиции 1.9ТДИ с ALH мотор лесно и евтино може да стане един мноооого по-приятен мотор за каране със завидно повече мощност от АGR-a и абсолютно същия разход

- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
Dorian написа:1.9 ТДИ 90к.с. с код на мотора АGR е с обикновена права турбина и с обикновен маховик и е един доста безпроблемен мотор+малък данък
Това за маховика на 100 % ли е сигурно (че от няколко дена чета форуми и всеки казва различно - един че е обикновен друг че е с демпферен)?
Върни се в “Дизелови агрегати”