Проблем с водата passat b3
- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с водата passat b3
Здравейте колеги,имам проблем с водата в системата Passat b3 '89 mi - пълня казанчето до макс и до 3/4 дена трябва да доливам отново,малко над половин литър.Колата я карам всеки ден средно по 20км.Няма течове.(Най-вероятно е гарнитура?)
- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с водата passat b3
колега ако имаш газова уредба провери изпаритела 

(Най-вероятно е гарнитура?)
Това остави за последно.Първо огледай за следи от теч(сега в жегата съхне бързо)
включително и от водната помпа и радиатор..Маркучите трябва да са твърди(не камък),ако са мн. меки
-капачка на разширителния съд.
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Здравеите колеги и аз имам същият проблем колата е 1,8 ABS мотора ,дали може да е от капачката маркучите ми се струват меки 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Много често тече от пластмасовите фланци по главата. И теч може да не се забелязва защото се изпарява
Капачката също може да създава проблеми - има един о-пръстен който се къса и като позагрее, водата я няма
Не е изключено да тече и от радиаторчето на парното - този теч лятото по-трудно се хваща.
Ако не е нито едно от по-горе изброените, вече работата отива към гарнитура. Най честите симптоми за духнала гарнитура са твърди маркучи и бял пушек от аспуха.

Капачката също може да създава проблеми - има един о-пръстен който се къса и като позагрее, водата я няма

Не е изключено да тече и от радиаторчето на парното - този теч лятото по-трудно се хваща.
Ако не е нито едно от по-горе изброените, вече работата отива към гарнитура. Най честите симптоми за духнала гарнитура са твърди маркучи и бял пушек от аспуха.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Често има и друг проблем - примерно моя двигател не си търпи антифриза да е на максимум.Ако налея на макс. при студен двигател ,след седмица-две,при отново студен двигател,анитфриза е значително под минимума.Ако долея,след седмица-две отново е същото. Съответно ако не долива се наблюдава следното - при загрял двигател антифриза е леко над максимума.Също така дори след 2-3 месеца да го видя,няма да е мръднало т.е. не става дума за течове.Явно антифриза се разширява доста и през капачката си губи известно количство,което и идва излищно.Убеден съм,че няма проблем по двигателя,понеже си му знам състоянието,а и капачката е сменяна поне 3-4 пъти...пада си до едно ниво,на около 2-3 см под минимума (гледано на студен двигател) и повече не пада.
Преди да ровите под капака,вижте дали при вас продължава да си пада,след подминаване на дадено ниво или спира.Ако спира да пада - няма проблем.

Преди да ровите под капака,вижте дали при вас продължава да си пада,след подминаване на дадено ниво или спира.Ако спира да пада - няма проблем.

-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Ще пробвам да не доливам че досега като паднеше до минимума и аз го допълвах , ще го следя дано да е така 

- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
''Най честите симптоми за духнала гарнитура са твърди маркучи и бял пушек от аспуха.''
- Няма ги тези симптоми и капачката изглежда добре,но ще я огледам навсякъде,без да бързам с заключенията.
- Няма ги тези симптоми и капачката изглежда добре,но ще я огледам навсякъде,без да бързам с заключенията.
- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
Открих 2 проблема,теч от уплатнението на един от датчиците (незнам за какво точно е дадчика) и второто което е доста по сериозно,спукан радиатор.Радиаторът е алуминиев а до колкото знам могат да се лепят само медни радиатори.Казаха ми че мога да изолирам клетките от които тече но ще видя какви са цените в моргите.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Че защо в моргите?
Ако ще си правиш колекция от пробити радиатори - да ти дам моя стария, от 2Е. Хем ще имаш и един по-голям течащ
Колега, да попаднеш на не-седял и не-разсъхнат радиатор е горе-долу като да изкараш поне 5 от ТОТОто
Вземи си един нов, па ако ще и куча марка, че да не се биеш после по главата.
А това за изолирането на течащите клетки хич няма да го коментирам!

Ако ще си правиш колекция от пробити радиатори - да ти дам моя стария, от 2Е. Хем ще имаш и един по-голям течащ

Колега, да попаднеш на не-седял и не-разсъхнат радиатор е горе-долу като да изкараш поне 5 от ТОТОто

Вземи си един нов, па ако ще и куча марка, че да не се биеш после по главата.
А това за изолирането на течащите клетки хич няма да го коментирам!

- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то че си прав , прав си.Не съм мн запознат с цените на ново,но не ми се дават много пари.Имам приятел който ми взема оригинални части на тънки цени,сега чакам да ми каже цена и после ще го мислим .)
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
volkspassat написа:Ами то че си прав , прав си.Не съм мн запознат с цените на ново,но не ми се дават много пари.Имам приятел който ми взема оригинални части на тънки цени,сега чакам да ми каже цена и после ще го мислим .)
Някъде около стотина лева е сравнително добър радиатор! Едва ли ще те бутнат тези пари, като се има в предвид, че повече няма и да чуеш за смяна!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Толкоз 
За 2Е-то е 100 и някой лев радиатор, който е в кутия, на която пише Nissens.
Предполагам - истински Ниссенс e около 180-200лв.
Китайчетата са по 80 кинта
С отстъпката ще дойдеш на около 3/4 от тези суми
Аз си взех от първия вид - менте-Ниссенс-а и спокойно си кара от както съм регистриран във форума (тогава прегрях колата и спуках радиатора
)

За 2Е-то е 100 и някой лев радиатор, който е в кутия, на която пише Nissens.
Предполагам - истински Ниссенс e около 180-200лв.
Китайчетата са по 80 кинта

С отстъпката ще дойдеш на около 3/4 от тези суми

Аз си взех от първия вид - менте-Ниссенс-а и спокойно си кара от както съм регистриран във форума (тогава прегрях колата и спуках радиатора

- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
Поръчах си Белгийския за 100лв , като ми предлагаха и Италиянскии за 78лв.Белгийския бил по-скъп заради марката,но така и така си бях отделил 100лв - избрах Белгия
( А до колко е белгийски ... ). Довечера пристига, па да го видим 

- volkspassat
- Автомобил:
- Двигател:
Вече покарах с него , след няколко години ще пиша коментар, ако остиска до тогава
или ще направя анти-реклама на Nissens.