Сваляне на акумулатора на Пасат В5
Сваляне на акумулатора на Пасат В5
Здравейте, колеги. Искам да ви попитам, някой знае ли как се сваля акумулатора на Пасат В5 (100Ah) голям е и се намира в дясната част под чистачката и кората. Трябва да го сменя, а не мога да го искарам.
Re: Сваляне на акумулатора на Пасат В5
nemjoy написа:Здравейте, колеги. Искам да ви попитам, някой знае ли как се сваля акумулатора на Пасат В5 (100Ah) голям е и се намира в дясната част под чистачката и кората. Трябва да го сменя, а не мога да го искарам.
Придърпва се надясно и същевременно единият му край се надига.Излиза от мястото си под наклон около 120-130 градуса. Поставянето на новия е по същият начин.
Първото му измъкване е гадничко.Послед се свиква и всичко става за норматив.

Успех
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не излиза по описаният начин, може да свалиш кората над него и тогава излиза без проблем.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Само че , при сваляне на кората , тъй като пласмасата е изгоряла рискува да я счупи , или пък да счупи захващащия зъб , и ще трябва да търси нова !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вадиш и гуменото уплътнение, там също ти дава поне 1см. широчина.
много е шибано направено, за да свалиш кората, трябва и чистачките, а за коя гума говорите не знам. Но, който го е измислил не е бил много хитър....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатора е разделен от двигателния отсек с една преграда(права ламарина), между нея и капака отгоре има гумено уплътнение(лайстна), върху която ляга капака.
Хващаш го и го изваждаш от края до към средата макс.
Хващаш го и го изваждаш от края до към средата макс.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
аз моя съм го вадел няколко пъти,без да се махне кората на чистачките няма как да стане,освен ако не е по-малък или не пукнете кората,както беше моята още като купих колата от предишните майстори 

кората най лесно се сваля като се омазни защипващия и ръб и улей! леко се повдига откъм стъклото и със спринцовка се инжектира мазнина между пластмасата и заключващия улей!и монтажа е лесен вече! 

- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги, извинявам се че влизам в темата на колегата, но не искам да пускам нова тема- надявам се някой да помогне- днес смених акумулатора на моя Б5 и след смяната му предните чистачки не се движат при команда от лостчето-пръска си течност, задната чистачка си работи, но предните ги няма. Да не се е разместило нещо, знам ли и аз. Ще съм благодарен ако нкой помогне. Още веднъж се извинявам