Проблем със стъпков мотор
-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
Проблем със стъпков мотор
Здравейте, от една седмица имам проблем със оборотите на празен ход на пасата B4 1.8 ABS мотор. Днес отидох на диагностика и се оказа, че стъпковия мотор е отказал. Въпросното моторче го смених преди около година и половина с чисто ново. Въпроса е трябва ли да го сменя или може нещо да се ремонтира, защото ми писна да давам пари на вятъра! Ако можете помагайте!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със стъпков мотор
Не колега това се лекува със нов степ мотор,или крака на газта като е студен за 30 сек. и газ до ламарината . Така бях аз близо 1 г. докато купя нов.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Моя милост!И аз съм така.Купих нов ,работи 7 месеца и издаде багажа.В момента не държи обороти ,обаче повече пари на вятъра няма да дам!Днес докато си пробвах чистачките го чувам ,че се опитва да работи и издава някакъв звук .
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе не лъжете човека че не се ремонтира!!! Щом нещо е направено от човек то то се разваля или ремонтира от човек. Имах същия проблем преди 3 Години, искаха ми 300 лв за новото моторче. Човек от сервиза на VW в София ми каза ако си куражлия и сръчен го отвори и го примии внимателно с спрей за почистване на електрони платки и елементи!!!
Моторчето е в пластмасов корпус!! Затворен е посредством щипчици отстрани който се отварят ВНИМАТЕЛНО с малка подходяща за целта отверка!! Ако самото електромоторче като електромоторче е изправно вътре то проблема ( най-вероятно е той) е в контакните пластинки които ще видиш в корпуса след като го отвориш!!!Самото ел. моторче не се отваря ако работи като го закачиш на една 9v батерия( виж колко волта беше напрежението към него, че непомна), а се почистват пластинките коит са вътре в общия пластамасов корпус
. Е те тези пластинки хващат нагар по време на работа и прекъсват захранването на моторчето!! Запази си оригиналната бяла смазка която е вътре, за да си върнеш после нея обратно, не слагай друга или повече грес!!!! Промии хубаво с спрея наколко пъти пластинките и по възмойност ги нежно потъркай с пинсете или друго с памук и като се овериш че чисто и гресирано го защипи обратно и опитай!!
Аз вече 4 години карам след като моторчето ми направи магарията и го промих, така че не слъшай мързеливи или несръчи автомонтиори, те само тва си знаят нов 300лв, втора опотреба за 100лв и по голям боклук и от твоя ще да е!!
ОТВАРЯ СЕ ЛЕСНО!!!! ПРОМИВА СЕ С СПРЕЙ И СИ СВИРКАШ. ЛИЧЕН ОПИТ;)
Моторчето е в пластмасов корпус!! Затворен е посредством щипчици отстрани който се отварят ВНИМАТЕЛНО с малка подходяща за целта отверка!! Ако самото електромоторче като електромоторче е изправно вътре то проблема ( най-вероятно е той) е в контакните пластинки които ще видиш в корпуса след като го отвориш!!!Самото ел. моторче не се отваря ако работи като го закачиш на една 9v батерия( виж колко волта беше напрежението към него, че непомна), а се почистват пластинките коит са вътре в общия пластамасов корпус

Аз вече 4 години карам след като моторчето ми направи магарията и го промих, така че не слъшай мързеливи или несръчи автомонтиори, те само тва си знаят нов 300лв, втора опотреба за 100лв и по голям боклук и от твоя ще да е!!
ОТВАРЯ СЕ ЛЕСНО!!!! ПРОМИВА СЕ С СПРЕЙ И СИ СВИРКАШ. ЛИЧЕН ОПИТ;)
Последна промяна от brad4edat на Нед 22 авг 2010 10:12, променено общо 1 път.
И СИ СВИРКАШ. ЛИЧЕН ОПИТ
И те изпълва едно особено чувство.... . Няма как да го усетиш, докато не решиш проблема си сам.

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цитат:
И СИ СВИРКАШ. ЛИЧЕН ОПИТ
И те изпълва едно особено чувство.... . Няма как да го усетиш, докато не решиш проблема си сам.
Да така е колега

Така че колега отваряи смело и ВНИМАТЕЛНО кутийката на моторчето и промиваи с спрея:)
Най-ми стана смешно когато човека в сервиза на VW в София дето ми каза за спрея, ми каза "абе мани ги тия вътре в магазина бе, тия непознават парите. Как ще дадеш 300лв за тая децка играчка, взимай спрей за почистване на електронни платки и пътечки, отваряй внимателно ако си сръчен и промивай с спрея хубаво".

- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
stanli77 написа:Здравейте, от една седмица имам проблем със оборотите на празен ход на пасата B4 1.8 ABS мотор. Днес отидох на диагностика и се оказа, че стъпковия мотор е отказал. Въпросното моторче го смених преди около година и половина с чисто ново. Въпроса е трябва ли да го сменя или може нещо да се ремонтира, защото ми писна да давам пари на вятъра! Ако можете помагайте!!!
Отиди при някой от форумните майстори! Има ги в секция "Сервизи".Моето стъпково моторче го отваря Иво(The Machine).Профилактично. Предпази ме, да не го отварям аз. Иначе си беше наред.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
brad4edat написа:Цитат:
И СИ СВИРКАШ. ЛИЧЕН ОПИТ
Да така е колега
Така че колега отваряи смело и ВНИМАТЕЛНО кутийката на моторчето и промиваи с спрея:)
Най-ми стана смешно когато човека в сервиза на VW в София дето ми каза за спрея, ми каза "абе мани ги тия вътре в магазина бе, тия непознават парите. Как ще дадеш 300лв за тая децка играчка, взимай спрей за почистване на електронни платки и пътечки, отваряй внимателно ако си сръчен и промивай с спрея хубаво".![]()
![]()
![]()
Не винаги става Колега!Старият ми мотор го отваряха хора дето са повече маистори от тебе и мене!Ама резултата беше временен.Така ,че не винаги става с почистване и смазване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
както ти казах колега само ново , ако ли не газ до ламарината за около 30сек. и вперЬод как говорят наши русские братЬя .
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи толкова са били и майстори, гарантирам ти щото ми е писнало от такива майстори да ми дават акъл. В тaзи децка играчка почти няма какво да се повреди, освен нагара на пластинките и евентуално да отслабят леко пластинките вътре в самото моторче, играещи ролята на четчици. Те също се натягат, правил сам го. Оставам на теб и твойте "майстори" да дерзаете как се прави това и да помислите върху това което каза техника в VW сервиза в София. Това нещо е почти напрактика неповредимо, след леко "побутване" когато му дойде времето 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се спори!Дано да си прав.Сега като дам на контакт го чувам ,че се опитва нещо да прави ама резултат няма.Като се върна ,ще го изкарам да го видя и дано да си прав.
-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
Може и да се почиства това моторче, но засега си купих втора употреба за 50 лева и работи нормално. Старото не съм сигурен, че ще го оправя, но ще си поиграя. Относно колегата който ме съветва да давам газ до ламарината това не беше нужно, защото колата и без това сама се форсираше ужасно а не гаснеше. Благодаря на всички за съветите!!!
Много ми е интересно как се правят графитни писти по платката вътре с контактен спреи най-често това им е проблема на тези моторчета.Ако става номера колега ще станеш милионер като почнеш да правиш ТПС на дроселови клапи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам Пасат Б3 1.8 PF мотор пълен инжекцион
И аз като колегата имах проблем с оборотите на двигателя или много ниски и гасни или скачаха високо високо
И проблема се реши по следния начин
Сввалих стъпковия мотор и го промих с разредител и обезмаслител и от там излязоха доста мръсотии които са го задръствали и оборотите се оправиха
Отначало слез промивката на първото палене бяха високи но след това всичко си заспа на място
А дали работи самия мотор като го откачите от маркучите трябва един да гледа вътре в него като се даде на контакт дали причатква ако ли не значи е заминал.

И аз като колегата имах проблем с оборотите на двигателя или много ниски и гасни или скачаха високо високо
Сввалих стъпковия мотор и го промих с разредител и обезмаслител и от там излязоха доста мръсотии които са го задръствали и оборотите се оправиха
Отначало слез промивката на първото палене бяха високи но след това всичко си заспа на място
А дали работи самия мотор като го откачите от маркучите трябва един да гледа вътре в него като се даде на контакт дали причатква ако ли не значи е заминал.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
passatcho_stz написа:Имам Пасат Б3 1.8 PF мотор пълен инжекцион![]()
![]()
Тоя и оня стъпков мотор май - нямат нищо общо един с друг освен името. Единия на АВS мотора май е позициониран при моното и поддържа дросела с лостче, тоя на РF мотора е електромагнитен клапан който се оправлява от ЕКУ-то и "прелива въздух отпреди дроселовата клапа навътре

П.С А може би написах фундаментална глупост