Въпрос за акт и талон.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за акт и талон.

Мнениеот rojo » Чет 15 юни 2006 15:36

Здравейте, колеги. Преди месец ми писаха акт за превишена скорост в Луковит като се прибирах към Плевен. Полицаите ми казаха, че наказателното постановление и талона ми, ще бъдат донесени вкъщи (по адрес в Плевен), когато са готови. Дотогава трявбва да ползвам копието от акта вместо талон, но не повече от месец. Миналата седмица звънях в КАТ Плевен, за да разбера готово ли е постановлението. От там ми обясниха, че такава информация не могат да ми дадат по телефона, а че трябва да отида лично, да проверя и евентулано да си взема талона. Още ми обясниха, че ако не е готово постановлението, трябва да отида до Луковит, за да си презаверя акта. :? И най-накрая ми съобщиха с изнервен глас, че постановлението може да излезе и след 4 месеца.
:evil:
Както работя в София се получава еб@ти изнервящото да си вземам 1 ден отпуска всеки месец, за да проверявам дали е готово постановлението и да се надявам да си върна талона или да си презаверявам акта.
Въпросите са ми:
1. Има ли срок за излизането на постановлението?
2. Наистина ли трябва да се явя лично в КАТ за талона?
3. Само в Луковит ли мога да си презаверя акта?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 15 юни 2006 15:40

Всичко дет си написъл е тъй, само дето ми се струва, че акта не се презаверява в Луковит, а в Плевен, ма може и да греша, а че са тутковци и че ще се разкарваш заради тях е вярно...другия вариант е да не го презаверяваш, ма кофти, ако те хванат

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 юни 2006 15:42

1. срока е 30 дни-инструктивен, не се спазва, последно чаках 4 месеца
2. лично ще се явиш в кат да си вземеш талона и нак.пост.
3. презаверява се при теб в Плевен

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 15 юни 2006 15:43

Pichagа написа:3. презаверява се при теб в Плевен

прав съм бил

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Чет 15 юни 2006 15:48

batmilko написа:...другия вариант е да не го презаверяваш, ма кофти, ако те хванат

Един приятел ми каза 10лв. фиш за изтекъл акт.
Мерси за отговорите. Ще разбера в понеделник какво е положението с моето постановление.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 15 юни 2006 16:50

ами ако е само 10 лева, по-добре така, отколкото да даваш поне двойно повече до Плевен и обратно... :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 юни 2006 19:03

Pichagа написа:1. срока е 30 дни-инструктивен, не се спазва, последно чаках 4 месеца
2. лично ще се явиш в кат да си вземеш талона и нак.пост.
3. презаверява се при теб в Плевен

Това е единстевния верен отговор. Темата с него се изчерпва, така че :lock:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 15 юни 2006 19:46

Извинявай колега за нетактичният въпрос но нямаше ли да дадеш по 10лв на човек ?/ ще си спестиш адски много, ама адски неприятности и изгубено време.
Нищо , че рушвета е лошо нещо - сам си пресметни сега загубеното време , нерви. не че е правилното решение но все пак живеем в такава държава. Хората от КАТ са печени и няма да ти направят проблеми. Виж , ако са л -- тата от общинска полиция очаквай много , ама много големи пролеми

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 16 юни 2006 9:44

kris11 написа:Извинявай колега за нетактичният въпрос но нямаше ли да дадеш по 10лв на човек ?...

Ако знаех какво разкарване ще ми дойде до главата, щях да им дам. Но това ми е първия акт от КАТ. Също това беше точно по време на акция "Респект" и на един след мен веднага почнаха да му пишат фиш, макар че той нещо се разправяше кой познавал в Луковит и "не можело ли нещо да се почерпи". Пък и реших като съвестен гражданин да си призная грешката и да си понеса последствията. Но следващия път ще се замисля как ще постъпя... :evil: :dummy:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 юни 2006 12:03

rojo написа:
kris11 написа:Извинявай колега за нетактичният въпрос но нямаше ли да дадеш по 10лв на човек ?...

Ако знаех какво разкарване ще ми дойде до главата, щях да им дам. Но това ми е първия акт от КАТ. Също това беше точно по време на акция "Респект" и на един след мен веднага почнаха да му пишат фиш, макар че той нещо се разправяше кой познавал в Луковит и "не можело ли нещо да се почерпи". Пък и реших като съвестен гражданин да си призная грешката и да си понеса последствията. Но следващия път ще се замисля как ще постъпя... :evil: :dummy:

ами ще им даваш, правилно си постъпил

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 23 юни 2006 9:39

Колеги, сагата продължава. В събота на едно кръстовище в Люлин ми писаха нов акт за това, че съм минал на червено - сега карам с него :) . Според мен ме хванаха за мезе. Ситуацията беше такава: влизам в кръстовището на жълто, срещу мен кола прави ляв завой и минава пред мен, намалявам, за да го пропусна, и продължавам, за да се изнеса от кръстовището. Зад него обаче има патрулка и ми светват да отбия. Обясняват ми, че съм минал на червено, аз , убеден в своята правота, им казвам, че съм бил на жълто в кръстовището и съм се изнесъл. Те ми казаха няколко пъти, че това не ги интересува, и че съм минал на червено. Никси ми каза да пиша възражения в акта и това и направих.
Въпросът ми е, като излезе наказателното постановление, как да обжалвам, за какво да се хвана? Аз нямам и свидетели. Не знам как да си търся правата. За предния акт си признавам, че бях виновен, но за този не. И не искам да им дам 10 точки и от 50 до 150 лв. глоба ей така.
:cop

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 23 юни 2006 9:45

Колега възражение се пише и подава в КАТ до 3 дни след съставане на акта. Ако не ти го уважат след излизане на постановлението можеш да обжалваш в съда до седем дни след излизане на постановлението.
Моя съвет е ако смяташ, че си прав да намериш двама твои приятели които да свидетелстват , че са били с теб в колата и да потвърдят това, което твърдиш ти. Съвсем друг е въпроса , че по закона на жълто нямаш право да навлизаш в кръстовището.
успех
п.п. цитат от правилника който е в твоя полза:

4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези
от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.

Последна промяна от One на Пет 23 юни 2006 10:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nina » Пет 23 юни 2006 10:01

One написа:...........постановлението можеш да обжалваш в съда до седем дни след излизане на постановлението...........

Постановлението се обжалва в 7 дневен срок, но от връчването му, т.е. от датата в която отидеш да си го получиш!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 23 юни 2006 10:18

nina написа:
One написа:...........постановлението можеш да обжалваш в съда до седем дни след излизане на постановлението...........

Постановлението се обжалва в 7 дневен срок, но от връчването му, т.е. от датата в която отидеш да си го получиш!
:да:

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пет 23 юни 2006 10:20

One написа:4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези
от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят.

:( Да, колега, ясно ми е. Не ми е навик да се засилвам, като видя жълто, за да мина през кръстовището. Така се получи, че бях на жълто в кръстовището, и обрах калая. :) Мен това ми бяха и аргументите пред полицаите.
Не ми харесва много идеята да карам приятели да лъжат пред КАТ за тоя случай...
Благодаря за мненията и съветите. Ако някой има нещо да добави, да не се колебае. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”