Какво се оказа от врътките за парното.....?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
DMX
Автомобил:
Двигател:

Какво се оказа от врътките за парното.....?

Мнениеот DMX » Нед 22 авг 2010 16:51

одеве реших да погледна какво е положението махнах жабката врътнах и свалих вентилатора и какво да видя единия ми кабел които отива към тази джаджа на снимката ми е прегорял и скасал даже клемата е останала като заварка в гнездото.И сега питането ми е от каде да започна да търся направо нова такава джаджа ли? понеже пласмасовото с щипките което влиза там дето съм отбелязал се беше разтопило и го хвърлих и като гледам вътре има още прегоряло ако се почисти дали ще тръгне ..то пак нямам това с щипките вече май ще трябва старо да търся в някоя морга..?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Какво се оказа от врътките за парното.....?

Мнениеот freestyler911 » Нед 22 авг 2010 18:18

Много ръждица има колега. Може да потърсиш буксата от морга, или просто да си го направиш с кабелни обувки, мъжко и женско които са на същия принцип. И каквото и да монтираш, пръсни го с течна грес. Никога няма да се окисли и да ръждясва.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Нед 22 авг 2010 18:29

това вътре е термо предпазител който е направен да изгаря при определена температура
можеш да вземеш целия нов такъв блок може да оправиш и този.по принцип термопредпазителя като изгори и нямаш 2-3
степени на перката имаш примерно само 4-та степен най добре намери някой нов блок и не се занимавай ;)
има из раздел продава доста части не вярвам да е скъп

Последна промяна от vaso18 на Съб 16 окт 2010 15:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DMX » Чет 14 окт 2010 22:10

Колеги събота мисля да обиколя моргите за тази част която съм снимал интересуваме имали значение от какво поло я взимам и каде мога да отида ми го сложат?

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 16 окт 2010 13:04

Така наречения от някой термобушон не е вътре в клемата, ами си е отзад. На втората сниммка се вижда много добре къде е. Става и на кабелни обувки да се направи, но си е играчка.

Един съвет към колегата, проверявай си по-често да не са ти задръстени отводнителнита канали в калниците(по специално на десния ти калник), че тия ръжди са само признак на наличие на вода там.

Цялата букса барабар със останалите елементи се намира за около 50-60 лева по магазините.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”