ами според мен откакто махнах термостатът,има голяма разлика.Маркучите са доста меки.Незнам дали е в следствие от това че колата не вдига висока температура и стои все на първата черта,понеже два,три дена карах на климатик.
Мисля да си купя оригинален термостат.Или да ми препоръчате някой читав.Благодаря
надути маркучи на охладителната система
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: надути маркучи на охладителната система
Когато ти изхвърли водата имаш ли парно?
тя не хвърля вода,просто прокапва от някоя снадка поради високото налягане.незнам кой ден ще ми гръмне някой радиатор.С парното нямам проблем.А може и да не надува сега тъй като температурата е доста по ниска от нормалната и ако е прецакана капачката тя няма кво да изпуска защото водата не достига 90-100градуса,и може да се заблуждавам за термостата.Просто вече незнам
някой може ли да ми каже къде точно се разпробива малкото маркуче.започвам да си мисля че водата неможе да циркулира достатъчно бързо и от там да идва проблема.следващата стъпка ще е почистване на радиатора.благодаря ви предварително
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега маркучите от охладителната система минават ли ти през смукателния колектор? На мен там ми се е случвало да имам запушване.
да колега минава.на теб къде точно ти се беше запушило-колектора или мъркуча
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колектора ми се беше запушил и бърках май с някакви телове за да изровя котления камък.
ок колега ще проверя.а правил ли си процедурата с малкото маркуче.какво точно се прави.моя мотор е RP и маркучето излиза от големия между радиатора и блока.не е запушено защото си тече,но съм чел из форума че се разпробива някъде,обаче незнам къде.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам колега не съм чувал да се разпробива...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
svetlin написа:Не знам колега не съм чувал да се разпробива...
viewtopic.php?f=5&t=170461
viewtopic.php?f=5&t=115271&p=1462963
благодаря за информацията.вероятно моят RP-мотор има малки изменения в охладителната система.мисля да пробвам да го промия няколко пъти с вода и каквото стане.ще разчитам на запушвания някъде в системата
реших да си направя тройник с манометър и да премеря налягането в охладителната система-ето резултатът.според него всичко е в норми,и с това мисля че проблема е решен.но пак си прокапва през снадките
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”