nmikov написа:И на мен не ми работеше зумера на полото, но след като си монтирах оригинален касетофон и проработи.
Някой който е слагал касетофона в колата ми беше подал
+ за паметта на касетофона, но без да реже жицата, а на оригиналния касетофон този + е на друго място.

При мен няма общо с ксетофона. Там всичко е правено качествено, съобразено със схемите и графиките. Всичките жици са си на правилните места.
Нека помислим заедно. За да заработи зумерът трябва да имаме 3 основни компонента- отворена врата, включени фарове и изваден ключ.
За фаровете някъде трябва да има датчик, който да следи дали те са включени - някой да знае къде е и какво представлява??? По- интересното е, че не би трябвало този датчик да е, нито на таблото (демек да следи дали таблото свети), нито на врътката за светлините, защото дори и при забравен включен мигач (при изгасени фарове)зумерът пищи. Това ме навежда на мисълта, че датчикът трябва да е някъде при самите фарове.
За отворената врата. До колкото съм запознат тази верига е много проста. Ако е натиснато контактното ключе (затворена врата) - веригата се отваря и лампичката в купето гасне. Поправете ме ако греша.
За изваденият ключ. Предполагам, че към таблото (по аналогия на радиото) отиват 2 жици за +. Едната е постоянни 12 V (за часовника, километража, зумера и др.) а другата е 12 V при подаден контакт от ключа.
Та сега връзката. КАКВА Е??? Аз предполагам, че има някъде датчик за светещ габарит. И ако той отчита, че има наличен такъв (светещ габарит) + затворена верига на лампичката в купето (подава се ток към датчика за габарита) + неподаването на ток от 12 V при сложен ключ и ЧУДОТО се получава.
Моля ако съм на прав път някой да светне лампичката, че да виждам по- добре

ПП все още чакам отговор на предните 2 въпроса:
Искам да питам дали някой знае за какво е 32-рият бушон (най- десният от хоризонталните).
Второто ми питане е дали зумерът може да не работи поради грешка в компютъра, която да си седи и да не е изчистена. Става дума, първо ми изгоря крушката на десния фар (смених я няколко часа по- късно) и след 2 дена разбрах, че зумерът не работи.