Polo 6N 1,4 1996 - Врътка парно
Polo 6N 1,4 1996 - Врътка парно
Здравейте! Имам следния проблем със Polo 1,4 96г.: блокира ми превключвателя, от който определя накъде да духа вентилатора, дали към стъклата или към купето. Врътката се върти на две положения, но си духа само към купето, а на останалите 2 положения въобще не може да се завърти. Някой имал ли е такъв проблем?
Последна промяна от hooligans на Вто 02 юли 2019 14:30, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието.
Причина: Оправих заглавието.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Врътка парно
Такъв проблем не съм имал колега, но пластмаската кадето са 3те врътки се маха и можеш да видиш какъв е проблема. Зад пластмаската която трябва да махнеш има едни други пластмаски който може да се се счупили и изместили след това и за това може да не ти се превключва. Но не знам трябва да погледнеш. Ако не се ориентираш кое точно се сваля мога да го свала и да направя снимки да погледнеш.
Поздрави
Поздрави

Здравейте!Скоро и аз се сблъсках с този проблем,но при мен не работеше средната врътка(тази която отваря клапата топло-студено).Отварям,гледам жилото не е на мястото си,разглобих цялото модулче,оказа се че има доста изпочупени пластмаси и главно около щипките които държат жилата(явно е използвана доста кофти пластмаса за направата на шасито на модулчето),опитах да доизградя с епоксидна смола каквото мога и монтирах обратно,при монтажа не можах да закача едната щипка,просто нямаше за какво,та се наложи да побългаря малко механизма с тел и всичко заспа
.Причината поради която не ви работят врътките са щипките,които държат бронята на жилата,пластмасата се чупи и щипката изпуска бронята.На врътката която контролира къде да духа струята са закачени две жила:жълто отдолу и кафяво отгоре,средната врътка е за клапата топло-студено,там жилото е синьо.Един съвет,ако имате проблем с някое от жилата не сваляйте целия модул, че после нямат закачане тия проклети щипки и ще си навлечете само неприятности(всичко е толкова трошливо),опитайте се на място да отремонтирате,ако не държи щипката не напъвайте за да не досчупите,използвайте тел или свински опашки,целта е бонята на жилото да е в легълцето и да е фиксирана за шасито на модулчето,за да имате контрол над жилото.Дано съм бил полезен,успех с ремонта 

- cuntar
- Автомобил:
- Двигател:
Както при колегата и при мен така стана с средната врътка за топлият и студеният вуздух, тоест тя си бачкаше но преди една седмица си беше на студено и си ползвах климатика. Не знам защо я завъртях и сега проблема е следният врътката като я завъртя отива до края на топлият въздух, но като я върна на студеният не се върти до края остават 3 скали. Но като махна цд-то се очерта, че жилото си е наред набарах с пръст една черна пласмаса където вероятно е закачено жилото и като го мръдна с пръст то си навътре към конзолата започва да духа топъл въздух. А като я върна в обратна посока започва да духа стоден въздух.Може би се е счупило нещо в бялата кутия кадето набарах зъбно колелце незнам очаквам вашите предложения
Поло 98 г.
Извинявам се но не исках да пускам нова тема тук защото вече има такава

Поло 98 г.
Извинявам се но не исках да пускам нова тема тук защото вече има такава

-
- Автомобил: VW PASSAT B4
- Двигател: 1994 ABS
а на врътката , която е за степените на вентилатора също има жило, поне при мен, то се активира когато копчето излезе от скалата с цифрите, тоест както седи на 0, го врътваш надолу, не към 1. и тръгва да мести това жило, обаче на мен не ми е закачено и не знам къде да го закача. Някой знае ли къде се закача това жило и каква работа върши.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега,свали филтъра на входящия въздух към купето. Под него има клапа за входящия въздух.Опитай с врътката за степените дали се движи клапата.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”