От няколко дни разглеждам форума изчетох доста теми и мнения относно това което ме вълнува и сега бих желал да споделя моята дилема и да прочета вашите мнения, знания и опит по темата. Търся кола със двигател описан в заглавието на цена до 7000лв макс.8000лв. Разгледал съм почти всички варианти които са възможни и се спрях на тези 2 най подходящи според мен
Карал съм такъв голф 4 само само че 1.6 бензин 101 коня версията и също така съм се возил в такова пежо със същия двигател като в заглавието само че комби.Аз лично съм се спрял на дизелов вариант автомобил, защото търса икономичен и стегнат мотор, който същевременно да е динамичен и бърз да става за градско и извънградско.Голфа ми харесва като купе и изпълнение с 2 думи типична младежка кола със спортен вид,маневрена и удобна за паркиране, същевременно с красив външен вид, но не знам как стоят нещата с дизеловте им двигатели.Пежото 406 седан със хубава возия, надеждни дизелови мотори, екстри и т.н, но не със такъв младежки вид.От преките ми наблюдения върху пазара на тези два автомобила установявам, че може би е по- лесно за такава сума да се намери читаво и запазено Пежо, което дори може да излезе по- евтино и малко по-нов модел от еквивалентната стойност на една голф 4, факт който накланя везните в ползата на Пежото, но пък убива желанието ми за по-спортния и младежки вид на автомобила.Другото с което не съм запознат е подръжката на 2-те коли (колко е скъпо) доколкото съм чувал пежото е с по- евтина което е допълнителен + (нещо което е от изключителна важност и е причина да се направят жертви)Затова Ви моля да споделите вашите мнения и аргоументи в полза на единия и другия автомобил,ясно е че всичко е до късмет, както може да се намери читав голф на добра цена така и читаво ПЕжо, но все ще се раздвам да прочета вашите мнения. Поздрави на всички и Благодаря предварително

и като гледам из мобилето и карс бг дори за 8 бона рядко се вижда нещо що годе добро, но ще продължавам да глдам и да събирам информация и мнения, пък то божа работа нали знайте 90% е късмет