задната светлина на голф 3 - дава на късо - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hari_zahari
Автомобил:
Двигател:

задната светлина на голф 3 - дава на късо - РЕШЕН

Мнениеот hari_zahari » Съб 11 сеп 2010 8:38

Колеги моля ви дайте съвет...Наскоро ми се появи проблем със задната светлина ,след като разбрах че е изгорял предпазителя го смених,но веднага след като включа на задна пак изгаря.Явно някъде ми дава на късо ,но незная как да разбера от къде може да е...
Благодаря предварително.... :banghead:

Последна промяна от hari_zahari на Чет 16 сеп 2010 19:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hari_zahari
Автомобил:
Двигател:

Re: задната светлина на голф 3 - дава на късо

Мнениеот hari_zahari » Съб 11 сеп 2010 15:45

Благодаря колега ,ще проверя самия стоп .Но не зная дали не е от датчика или някъде по системата.
В началото смених предпазителя и светеше , но после изгаряше,а сега веднага ми топи бушона.Затова си мисля че ако е от датчика нямаше въобще да свети.... поне така смятам но затова се обръщам към вас колеги за мнение :bowdown

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 12 сеп 2010 2:51

Колега,на скоростната кутия отпред,като отвориш капака до жилото,отдясно,се намира датчика за задната скорост...струва 7лв,при мен се бъзикаше,ту светне,ту примигне...
Смени го не губиш кой знае какво :wink:

Потребителски аватар
angel4o9497
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel4o9497 » Нед 12 сеп 2010 19:02

Изкарай буксата на датчика и направи мост с един кабел между клемите и виж дали ще изгори пак бушона ,ако си свети задната сменяй датчика и карай

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Нед 12 сеп 2010 22:57

angel4o9497 написа:Изкарай буксата на датчика и направи мост с един кабел между клемите и виж дали ще изгори пак бушона ,ако си свети задната сменяй датчика и карай

ще изгори естествено.... то датчика си е едно ключе и си дава "късо" или "отворено".... не е там проблема... по скоро проблема е някаде по трасето на кабелите... но не в двигателния отсек...
колега отвърти крушката(крушките) за задна и мери с омметър съпротивлението на двете пластинки.... предполагам едната ще е на маса т.е. 0 ома.... а на другата трябва да е безкрайно голямо.... ако има късо по трасето от датчика до крушката съпротивлението няма да е безкрайно.... тогава остава да си прекараш нова жица или да намериш проблемното място....

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 12 сеп 2010 23:15

Така за датчика:
Че е ключ ключ е ама мости два кабела по единия иде плюс а по другия заминава за стоповете :012:
Може да дава късо и във самия датчик все пак е навит на кутията а там е масата на мотора. Ако не може да има протрити кабели покрай кутията или да си имал визита от гризачи и такова съм виждал :shock

Потребителски аватар
angel4o9497
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel4o9497 » Чет 16 сеп 2010 19:01

ivanbl написа:
angel4o9497 написа:Изкарай буксата на датчика и направи мост с един кабел между клемите и виж дали ще изгори пак бушона ,ако си свети задната сменяй датчика и карай

ще изгори естествено.... то датчика си е едно ключе и си дава "късо" или "отворено".... не е там проблема... по скоро проблема е някаде по трасето на кабелите... но не в двигателния отсек...
колега отвърти крушката(крушките) за задна и мери с омметър съпротивлението на двете пластинки.... предполагам едната ще е на маса т.е. 0 ома.... а на другата трябва да е безкрайно голямо.... ако има късо по трасето от датчика до крушката съпротивлението няма да е безкрайно.... тогава остава да си прекараш нова жица или да намериш проблемното място....

колега аз се занимавам с това и понеже съм патил няколко пъти и на 90% че е от него. Да не забравяме че не всеки може да мери с мултуцета и да му е ясно от показнията на уреда.Този начин дето описах е най-простия дето всеки може без проблем да го направи и по този начин да изключи вероятността от проблем в инсталацията.

Потребителски аватар
hari_zahari
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hari_zahari » Чет 16 сеп 2010 19:12

Благодаря за съветите колеги.
Вчера чак успях да се поровя по колата ,че от бачкане нямам време :screwy
Измерих с омометъра както беше описано и се оказа че е от датчика.
След кат разгледах подробно кабелите най накрая реших да махна буксата към датчика като не бях сигурен че това е той :?
Вътре имаше доста вода и масло,след като го почистих идеално сложих нов бушон и пак пробвах и така до днес всичко вече си бачка.... поне до момента.Просто немога да повярвам ,че е било толкова просто.
Дано да е това проблема .
Още веднъж благодаря за компетентните мнения колеги , свършиха ми перфектна работа :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”