Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Съвет за лаптоп - DELL или lenovo

Мнениеот vwfena » Нед 12 сеп 2010 16:00

bnick написа: ....FULL HD пък на 15-ка е още по-зле от 1366/768. ...

Тук не съм много съгласен с теб аз съм с 15.6" High Definition (1920x1080) High Brightness LED Display и мога да ти кажа че качестовото на картината е в пъти по-добро от 1366/768 и то не съм го сравнявал само с един лаптоп.Последния от които беше HP probook 4520(а това все пак е една от високите серии на HP) с и3 процесор и по-добра видео карта и за сравнение в картината не може и да се говори. :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 12 сеп 2010 17:47

vwfena написа:

Тук не съм много съгласен с теб аз съм с 15.6" High Definition (1920x1080) High Brightness LED Display и мога да ти кажа че качестовото на картината е в пъти по-добро от 1366/768 и то не съм го сравнявал само с един лаптоп.Последния от които беше HP probook 4520(а това все пак е една от високите серии на HP) с и3 процесор и по-добра видео карта и за сравнение в картината не може и да се говори. :beer

Това е абсолютно различно за всеки човек. На 15-ка с (1920x1080) има да търсиш иконите с фенерче. Картината може да е по-добра, но при работа това ще те скапва, представи си текст на 15-ка при 1366.. и при 1920.. Всеки при покупка трябва да си прецени сам за себе си :beer

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 12 сеп 2010 18:59

bnick написа:
vwfena написа:

Това е абсолютно различно за всеки човек. На 15-ка с (1920x1080) има да търсиш иконите с фенерче. Картината може да е по-добра, но при работа това ще те скапва, представи си текст на 15-ка при 1366.. и при 1920.. Всеки при покупка трябва да си прецени сам за себе си :beer

Така е но със 7-цата може да си настройва големината на иконите и шрифта ;) и не проблем и за работа на word и подобни програми се работи на страница увеличена на мин 150% защото екрана ти позволява, което пак не те изморява, на браузерите по същия начин. :beer
Ето ти един принт скрейн за да не съм голословен.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Нед 12 сеп 2010 21:55

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Пон 13 сеп 2010 8:48

Колега в къщи имаме 3 лаптоп-а - два ДЕЛ-а и аз съм със Леново. Чесно да ти кажа три МАКбук-а да ми дават не си давам Леновото. От 2 години съм с него, батерията ми държи 2ч и 30мин, до сега не съм имал и се надявам да нямам никакъв проблем с него, нито веднъж не е загрял - дори в летните жеги от по 40 градуса.. ДЕЛ според мен е малко по-слаб в това отношение, а и много бързо им заминаха батериите и на двата ДЕЛ-а. Искам да уточня обаче, че Ленотово ми е купено в Швейцария и май има разлика от лаптопите пращани в БГ и тези пращани в страни като Швейцария.
Поздрави,
Веско

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 13 сеп 2010 8:53

Аз съм пристрастен, ползвам два Дел-а. Единия е Inspiron на почти 4 години, никакви ядове до тоя момент. Другия е Studio на година време, същата работа. И двата са 15,4". Тия батерий едва ли са критеий, новата е 100 лв. А и батерията се води консуматив, има си определен живот. На по-стария в момента кара около час време.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 13 сеп 2010 9:18

Батериите нямат нищо общо с производителя на лаптопа. Консуматив са и даже гаранцията им е 6 месеца

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 13 сеп 2010 9:51

К.Одаджийски написа:Дел, Ленове, НР - на едно и също място ги правят, робуване на марки е това.

Аз за HP по една случайност знам къде ги правят и мога да ти гарантирам, че там не произвехдат нито DELL(HELL :twisted: ) нито Lenovo. И за учудване на всички мястото където се правят лаптопите на HP е в Европа :D .

Те това е приятна машинка: http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRVdMRVRUX1BBQ0tBUkQtMTE5My0wMDA2MzAxNDE1OTAwLTAwMDYzMDE0MTU5MDI=#n.1.1.19.1

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 13 сеп 2010 11:03

Иво, за лаптопите има да си пишем до безкрай. Няма лаптопи без дефекти. То няма такава техника изобщо...

Бягай в най-близкият ТЕХНО маркет/полис да ги огледаш като външен вид и като корпуси и после пак мисли. Просто не купувай от там... mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 13 сеп 2010 11:45

Мой приятел работи в междинния склад/Тилбург,Холандия/ в който пристигат Дел и Еипъл и се разпределят за Европа. Идват от Китай, но Дел минават през Ирландия за преопаковане. Затова и отдолу с големи букви пише че са Made in Ireland. Иначе разправя че в склада бачкат изключително поляци, кашоните доста често падат от конвейрите, биват ритани и мятани. И ако имало някой смачкан кашон, просто го преопаковали.... :screwy Но то пък затова си имат и гаранция.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 сеп 2010 16:03

radi_nrj написа:
К.Одаджийски написа:Дел, Ленове, НР - на едно и също място ги правят, робуване на марки е това.

Аз за HP по една случайност знам къде ги правят и мога да ти гарантирам, че там не произвехдат нито DELL(HELL :twisted: ) нито Lenovo. И за учудване на всички мястото където се правят лаптопите на HP е в Европа :D .

Те това е приятна машинка: http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1IRVdMRVRUX1BBQ0tBUkQtMTE5My0wMDA2MzAxNDE1OTAwLTAwMDYzMDE0MTU5MDI=#n.1.1.19.1

Казах го образно, защото ще тръгне приказката кой сервиз с какви лаптопи е пълен иначе и аз съм НР компак който ми служи вече 2 години и половина и е продукт ъф чайна. 2 дефекта за тия две години и половина - ДВД-то отказа да записва дискове, но пък си ги чете без проблем и батерията взе да държи по час време сърфиране в нета, но бих казал че е доста тормозена. Почти всеки ден задължително по 2 местения на компютъра в режим slep. Не съм я свалял още от лаптопа!

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 14 сеп 2010 20:58

Иво, в сурат тефтера ти писах преди няколко дни - последните Деллове, взети на работа дефектираха до един. Някои по 2 пъти (дъно). Останалите машинки - скапан лентов кабел (след седмица употреба), батерия ...

Сега съм с един дърт Latitude D400, който е очукан и грозен, но е пушка. Единственото, което ме дразни е, че грее, но няма как.

От друга страна, ако трябва да взимам за себе си, ще гледам само и единствено Леново. Имам наблюдение над няколко Леновота, супер доволно. Даже Додо си взе преди няколко месеца и работата е повече от приятна.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 14 сеп 2010 23:04

Имам 4-5 лични лаптопа от почти всички по известни марки .... и честно да ти кажа, според мен е все тая като марка, какво ще избереш ..имам предвид от реномираните все пак .... макар че не е критерий и това....... виж тъчпада дали те кефи, клавиатурата, монитора ...че ако ще и ай 15 кор турбо мега като е дърво за работа ....... с тия нови мултитъчпростотии и клавиатури дето всеки си реди както им е кеф ..... един тон излишни джаджи..няма да ти се вярва как ще го биеш от нерви....иначе за тия пари има доста избор....

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 15 сеп 2010 9:35

Аз съм имал Асер, сега имам HP и са долу горе на едно ниво, малко Hp-то изпъква (по-безшумен), но може би и защоото е нов. Този Ацер в началото на темата е върха, колега, основно заради видео картата, която се води Class 2, a другите, които се препоръчаха са 3-ти Класс и разликата е голяма. Разликата в ядрата на картите е огромна. Ето тук може да ги видиш всичките карти: http://www.notebookcheck.net/Comparison ... 130.0.html

Относно спора Делл или Леново - Леново, поради факта че работя в софтуерна фирма, почти всички колеги имат лаптопи и много от тях не харесват Делл

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 15 сеп 2010 10:48

Представям си колко ли ядосан е бил човека на, който му е хрумнало това...
Изображение

Ама то в всяко стадо има мърша... колкото и да си ги харесвам HP-тата имаме няколко колеги на които има се падна да работят с HP Compaq 6530b и само проблеми с тях докато тези, които сме с по-стария 6510b сме супер доволни. Просто 6510 се оказа, че носи на нечовешки гаври и отказва да се повреди.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”