Обороти и скоростна кутия WV Golf 3 1.9 TDI SYNHRO

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobidonchev
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI 116 ++
Двигател: AJM 2000 god

Обороти и скоростна кутия WV Golf 3 1.9 TDI SYNHRO

Мнениеот bobidonchev » Чет 02 сеп 2010 12:55

Здравейте ,карам WV GOLF 3 1.9 TDI Synhro.Искам да попитам на колко оборота трябва да работи,в момента ми работи на около 950 нормално ли е това.Също имам проблем със скоростната кутия казаха че са изгорели синхронизатори много кофти работа на 1-ва и 2-ра скорост ако не изчакам да ми паднат оборотите като превключвам задължително ми хърка като че включвам без съединител,3-та и 4-та понякога трудно влизат а на 5-та няколко пъти ми излиза на свободна.Питах няколко майстора ама не искат да са занимават.Могат ли да се сменят тия синхронизатори или трябва нова скоростна кутия ,и колко пари ще ми струва.Много съм си доволен от колицата ,ако отстраня тия проблеми не бих я сменил за нищо.Страхотна кола :)
Благодаря Ви предварително

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: Обороти и скоростна кутия WV Golf 3 1.9 TDI SYNHRO

Мнениеот poni » Чет 02 сеп 2010 20:23

за обоо
ротите не мога да те посъветвам.за синхронизаторите-от 30 до 100+ лева на парче.зависи от номера на кутията и за коя скорост е.За кутия 4Z/тя пак е за синхро/ цена за синхронизатор на 1-ва ск.-65 лева;за 2-ра-98лева и чакане от порядъка на 14 дни.това са цени в Аутоплюс.А 5-та скорост едва ли изключва от износен синхронизатор

Потребителски аватар
bobidonchev

Мнениеот bobidonchev » Съб 11 сеп 2010 22:48

Ами тия цени само за частите ли са, включват ли работата по колата,че то аз май сичките трева ги сменя ше ми излезне бая цифра.И как да разбера кой номер ми е кутията.
Благодаря приятел

Потребителски аватар
_Z_m_E_i_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Z_m_E_i_ » Нед 12 сеп 2010 2:48

колега 1 приятел имаше проблем със скоростната кутия на голф 3 тди синкро комби .. намери си кутия за 150 лв и сега си джитка няма никакви проблеми .. ако можеш си намери цяла кутия от колкото да даваш толкова мн пари за синхронизатори .. ;)

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 12 сеп 2010 19:01

отдолу на кутията има набити номера.а цените,които съм дал са само цената на синхронизаторите.освен това като смениш и някое друго семерингче,и цената ще скочи още повече.познати ми казаха,че синхронизаторите били по около 20лв бройката,но аз такива не намерих

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Нед 12 сеп 2010 19:22

Малко странно ми се струва да заминат всички синхронизатори.Съединителя добрели е или скоростите да искат реглаж.

Потребителски аватар
bobidonchev

Мнениеот bobidonchev » Пон 13 сеп 2010 18:53

съединителя си е добре с него немам проблеми ,имам приятели майстори и те си ми казаха че са синхронизатори,за реглаж на скоростите никой не ми е споменавал,ама ако требваше майстора щеше да каже,кутията са е скапала,Аз купих голфа миналата година със доста забележки ,скоростната кутия тогава не беше толко зле мислех че ше я опрая набързо ама не стана така и сега е още по зле.А колата си е ръчка с това синхро е мноо яко ,в завоите е страхотна .
А за друга скоростна кутия търсил съм си, втора употреба разбира се (че нова ми казаха е около 2000 лв) ,ама не съм намерил никаде веднъж видях обява ама беше за комби дали ще стане .Моя е хечбек.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”