задна предавка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

задна предавка

Мнениеот ero » Пон 13 сеп 2010 20:36

Колеги имам проблем със задната предавка.Сутринта запалих двигателя държейки съединителя натиснат и колата бе изключена от скорост.Но отпускайки съединителя усетих, че сякаш колата е на скорост и се опитва да потегли.Натиснах пак и включих на задна и си направих маневрата и си потеглих. Върнах се и вечерта пак ще излизам с колата, но тоя път задната предавка изобщо я нямаше.С натискане на лоста и движение напред уж включих на задна и отпускам съединителя но колата изобщо не потегли. Някой имал ли е такъв проблем.
Колата е голф 3 1.6 с мотор АЕЕ

ero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: задна предавка

Мнениеот ero » Пет 17 сеп 2010 14:16

ero написа:Колеги имам проблем със задната предавка.Сутринта запалих двигателя държейки съединителя натиснат и колата бе изключена от скорост.Но отпускайки съединителя усетих, че сякаш колата е на скорост и се опитва да потегли.Натиснах пак и включих на задна и си направих маневрата и си потеглих. Върнах се и вечерта пак ще излизам с колата, но тоя път задната предавка изобщо я нямаше.С натискане на лоста и движение напред уж включих на задна и отпускам съединителя но колата изобщо не потегли. Някой имал ли е такъв проблем.
Колата е голф 3 1.6 с мотор АЕЕ

За колеги, които могат да се сблъскат с проблем като моя мога да кажа, че при мен нещата стояха по следния начин: След като се отвори скоростната кутия се видя, че на кожуха на скоростната кутия чрез болт се закрепва планка която играе роля при подаване на команда за задна скорост. Резбичките в канала за болта,се износили и болта е превъртял и следователно леко се е развил и планката се изкривила на една страна.И чрез тая планка не може да се предаде командата вътре в кутията. Добре, че не са паднали в кутията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”