Тапа за антифриза против замръзване на блока.?
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Тапа за антифриза против замръзване на блока.?
Имам Г3 АBC мотор. Къде се намира тази тапа дето ако замръзне антифриза във блока тя да избие. Има едни нагреватели които се слагат на нейно място и през зимата държът антифриза и двигателя топъл. Гледах гледах но не можах да я открия. Ще ви бъда благодарен. 

Последна промяна от galyaradeva на Пон 13 сеп 2010 21:40, променено общо 1 път.
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Re: Тапа за антифризча против замръзване на блока.?
Тапите са повече от една, май бяха 5. А относно това нагряване, според мен е несериозно, ако замръзне в маркучите, тоя нагревател ще е само наблюдател!
- galyaradeva
- Контакти:
Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене.. Изобщо не е не сериозно. А си върши работа. Особенно при температурите където аз живея. Щом са 5 кво съм гледал че невидях нищо днеска
А и да замръзне в маркучите не е като да замръзне в блока нали.

Re: Тапа за антифриза против замръзване на блока.?
и тоя нагревател не черпи ли от тока на акумулатора ?
тапите се намират отзад на блока под изпускателния колектор ако ти се пада отзаде
тапите се намират отзад на блока под изпускателния колектор ако ти се пада отзаде

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
galyaradeva написа:Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене.. Изобщо не е не сериозно. А си върши работа. Особенно при температурите където аз живея. Щом са 5 кво съм гледал че невидях нищо днескаА и да замръзне в маркучите не е като да замръзне в блока нали.
тапите са 3....и се намират отзад на ДВГ на блока ...на средата между главата и картера...виждат се само на канал.Има и още 2 тапи и на всмукателните колектори под моното.И забравете тези глупости с нагревателите.Просто си слагайте хубав антифриз...
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Това за черпенето на ток го остави на белите страни.
Там пред супермаркетите има контакти към които си подвключваш колата и ти се грее докато си пазаруваш.
Поне във Финландия съм го виждал, най-вероято и в Норге-то е така.
Там пред супермаркетите има контакти към които си подвключваш колата и ти се грее докато си пазаруваш.
Поне във Финландия съм го виждал, най-вероято и в Норге-то е така.
- galyaradeva
- Контакти:
На 220В е нагреваделя. Благодаря за насоката. Утре ща легна отдолу да погледна одзаде
joker Температурите без проблем падат и под -30 така че немога да му имам доверие на антифриза а и друго се пали при топличак двигател.
aradovanov честно казано аз несъм виждал. Можеби в по големите градове ги има тези екстри.
Миналата зима му пусках калориферче под картера да си духа цяла вечер.
joker Температурите без проблем падат и под -30 така че немога да му имам доверие на антифриза а и друго се пали при топличак двигател.
aradovanov честно казано аз несъм виждал. Можеби в по големите градове ги има тези екстри.
Миналата зима му пусках калориферче под картера да си духа цяла вечер.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
А защо не си монтираш печка(от някои дизелов голф) ще и приспособиш някоя туба за резервоар.На сеат съм виждал(маи и голфа има) на изход на главата на "фланеца" за маркуча(алуминиев а при нас пластмаса)има 3бр. подгревни свещи ако може да го монтираш на твоята.
Това го има фабрично на коли правени за студените страни.Колегата ми има Митцубиши внесено от Норвегия.Има си кабел със щекер и се включва в контакт изведен на мястото където домува колата.В Елзата съм гледал и схеми на фолцвагени с тази система но там има и електрическа помпа която върти антифриза
Той колегата го е писал преди мене за маркучите ама и аз мисля че без помпа няма да стане
Разсъждението че топлата вода отива нагоре е донякъде вярно но при изграждането на отоплителни инсталации използващи гравитацията на водата се спазват наклони които при нас едва ли са възможни 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега. Моят пасат е купен от Швеция и има такова устройство за затопляне на антифриза. Захранващия куплунг е изведен до регистрационния номер, дори има монтиран контакт под жабката. Вече три годиния я имам колата, но никога не съм а подгрявал, все пак в Ст. Загора няма големи студове. Самото нагревателно устройство не е монтирано на тапа против замръзване а е на някакъв маркуч (може и допълнително да е прекаран - не съм го оглеждал подробно)ниско долу отпред в двигателния отсек. Някой ден като кача пасата на канал- ще направя снимки. Та моето мнение е по-добре срежи някой маркуч или си пусни допълнително, отколкото да бъзикаш тези тапи. Това с подгряването я го ползваш я не... а тапата вече ще я няма и ще е едно слабо място.
- galyaradeva
- Контакти:
milkovmi тази сутрин беше 6 градуса навънка. Преди седмица на около 300 кл. от мене децата си правили снежни човеци. Четахго във вестника
Ще го ползвам и още как...
Това с помпата която пренудително да върти водата съм си го мислил и няма начим да не се продава.
Това което аз гледам на селския магазин у наше село е подобно на това. http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html Това него знам за каква кола е. И се слага на мястото на една от тапите

Това с помпата която пренудително да върти водата съм си го мислил и няма начим да не се продава.
Това което аз гледам на селския магазин у наше село е подобно на това. http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html Това него знам за каква кола е. И се слага на мястото на една от тапите
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
galyaradeva написа:joker Температурите без проблем падат и под -30 така че немога да му имам доверие на антифриза а и друго се пали при топличак двигател.
...e, поне на червения можеш да му имаш доверие...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май е най-лесно да си сътвориш автоматично палене на мотора при спадане на температурата под някаква граница.Само да го оставяш на неутрална,иначе ще избяга към топлите страни.Абе има начини и без да слагаш тия нагреватели,има фабрични "печки",на ПасатB4 съм я виждал-пали,върти водата и върти вентилатора в купето,до огледалото има програматор,северните нации не обичат да им мръзнат дупетата(противно на някои виждания и слухове)
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
galyaradeva написа:Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене..
--------------------
ами термостата кой ще го отвори?
нали като загрее се отваря ,а при тая температура без циркулация от водната помпа няма да стане.
ще трябва и помпа за принудителна циркулация.
ами термостата кой ще го отвори?
Защо трябва да отваря,за да топли допълнително количество течност?
Идеята не е двигателя да е 90 гр.,а да потдържа някаква t с цел по-лесен старт при мн. ниски температури.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”