Тапа за антифриза против замръзване на блока.?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Тапа за антифриза против замръзване на блока.?

Мнениеот galyaradeva » Пон 13 сеп 2010 20:26

Имам Г3 АBC мотор. Къде се намира тази тапа дето ако замръзне антифриза във блока тя да избие. Има едни нагреватели които се слагат на нейно място и през зимата държът антифриза и двигателя топъл. Гледах гледах но не можах да я открия. Ще ви бъда благодарен. :beer

Последна промяна от galyaradeva на Пон 13 сеп 2010 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Re: Тапа за антифризча против замръзване на блока.?

Мнениеот ogogin » Пон 13 сеп 2010 20:35

Тапите са повече от една, май бяха 5. А относно това нагряване, според мен е несериозно, ако замръзне в маркучите, тоя нагревател ще е само наблюдател!

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 13 сеп 2010 20:45

Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене.. Изобщо не е не сериозно. А си върши работа. Особенно при температурите където аз живея. Щом са 5 кво съм гледал че невидях нищо днеска :banghead: А и да замръзне в маркучите не е като да замръзне в блока нали.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Re: Тапа за антифриза против замръзване на блока.?

Мнениеот gti--- » Пон 13 сеп 2010 21:55

и тоя нагревател не черпи ли от тока на акумулатора ?
тапите се намират отзад на блока под изпускателния колектор ако ти се пада отзаде :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 13 сеп 2010 22:12

galyaradeva написа:Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене.. Изобщо не е не сериозно. А си върши работа. Особенно при температурите където аз живея. Щом са 5 кво съм гледал че невидях нищо днеска :banghead: А и да замръзне в маркучите не е като да замръзне в блока нали.

тапите са 3....и се намират отзад на ДВГ на блока ...на средата между главата и картера...виждат се само на канал.Има и още 2 тапи и на всмукателните колектори под моното.И забравете тези глупости с нагревателите.Просто си слагайте хубав антифриз...

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Пон 13 сеп 2010 22:15

Това за черпенето на ток го остави на белите страни.
Там пред супермаркетите има контакти към които си подвключваш колата и ти се грее докато си пазаруваш.
Поне във Финландия съм го виждал, най-вероято и в Норге-то е така.

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 13 сеп 2010 22:19

На 220В е нагреваделя. Благодаря за насоката. Утре ща легна отдолу да погледна одзаде

joker Температурите без проблем падат и под -30 така че немога да му имам доверие на антифриза а и друго се пали при топличак двигател.

aradovanov честно казано аз несъм виждал. Можеби в по големите градове ги има тези екстри.
Миналата зима му пусках калориферче под картера да си духа цяла вечер.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 13 сеп 2010 23:05

А защо не си монтираш печка(от някои дизелов голф) ще и приспособиш някоя туба за резервоар.На сеат съм виждал(маи и голфа има) на изход на главата на "фланеца" за маркуча(алуминиев а при нас пластмаса)има 3бр. подгревни свещи ако може да го монтираш на твоята.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 14 сеп 2010 6:44

Това го има фабрично на коли правени за студените страни.Колегата ми има Митцубиши внесено от Норвегия.Има си кабел със щекер и се включва в контакт изведен на мястото където домува колата.В Елзата съм гледал и схеми на фолцвагени с тази система но там има и електрическа помпа която върти антифриза :D Той колегата го е писал преди мене за маркучите ама и аз мисля че без помпа няма да стане :DРазсъждението че топлата вода отива нагоре е донякъде вярно но при изграждането на отоплителни инсталации използващи гравитацията на водата се спазват наклони които при нас едва ли са възможни :D

milkovmi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkovmi » Вто 14 сеп 2010 11:35

Здравей колега. Моят пасат е купен от Швеция и има такова устройство за затопляне на антифриза. Захранващия куплунг е изведен до регистрационния номер, дори има монтиран контакт под жабката. Вече три годиния я имам колата, но никога не съм а подгрявал, все пак в Ст. Загора няма големи студове. Самото нагревателно устройство не е монтирано на тапа против замръзване а е на някакъв маркуч (може и допълнително да е прекаран - не съм го оглеждал подробно)ниско долу отпред в двигателния отсек. Някой ден като кача пасата на канал- ще направя снимки. Та моето мнение е по-добре срежи някой маркуч или си пусни допълнително, отколкото да бъзикаш тези тапи. Това с подгряването я го ползваш я не... а тапата вече ще я няма и ще е едно слабо място.

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Вто 14 сеп 2010 13:13

milkovmi тази сутрин беше 6 градуса навънка. Преди седмица на около 300 кл. от мене децата си правили снежни човеци. Четахго във вестника :) Ще го ползвам и още как...
Това с помпата която пренудително да върти водата съм си го мислил и няма начим да не се продава.
Това което аз гледам на селския магазин у наше село е подобно на това. http://wup.defa.com/en/wup_products_preheaters.html Това него знам за каква кола е. И се слага на мястото на една от тапите

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 14 сеп 2010 14:32

galyaradeva написа:joker Температурите без проблем падат и под -30 така че немога да му имам доверие на антифриза а и друго се пали при топличак двигател.

...e, поне на червения можеш да му имаш доверие...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 14 сеп 2010 21:20

Май е най-лесно да си сътвориш автоматично палене на мотора при спадане на температурата под някаква граница.Само да го оставяш на неутрална,иначе ще избяга към топлите страни.Абе има начини и без да слагаш тия нагреватели,има фабрични "печки",на ПасатB4 съм я виждал-пали,върти водата и върти вентилатора в купето,до огледалото има програматор,северните нации не обичат да им мръзнат дупетата(противно на някои виждания и слухове)

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 15 сеп 2010 20:00

galyaradeva написа:Не си прав... тапите колкото и да са те трябва да са под или поне на нивото на радиатора. При затопляне на водата топлата вода измества студената като се изкачва нагоре и потози начин става едно въртене..

--------------------
ами термостата кой ще го отвори?
нали като загрее се отваря ,а при тая температура без циркулация от водната помпа няма да стане.
ще трябва и помпа за принудителна циркулация.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 16 сеп 2010 8:40

ами термостата кой ще го отвори?

Защо трябва да отваря,за да топли допълнително количество течност?
Идеята не е двигателя да е 90 гр.,а да потдържа някаква t с цел по-лесен старт при мн. ниски температури.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”