Здравейте колеги, интересува ме какво ще трябва да се сменя за присаждане на 2.3V5 от голф 4 на Пасат 5 1.6AHL. Другият вариант е 2.0 от пасат 5. Също каква е съвместимостта на скоростните кутии, ако изобщо има такава? Мерси
Сменяш освен двигареля и скоросната котия инсталацията и тя зайно с бордовия комп. И сигорно и абс а ще трябва да се адаптира към новия комп.Мисла че и колометража и той трябва да се смени с другия иначе сигорно и имобилайзера ще писне.
А аз си мисля, че по-скоро е безсмислено, отколкото невъзможно. Малко по-трудно е сякаш да се завърти мотора. Но същият мотор се слага и в ГоУф 4, и в Пасат В5. Трудно ми е да повярвам, че ще са принципно различни...
Апропо, тази трансплантация има смисъл, само ако чаркалята са изпаднали "без пари"... Иначе, не е най-добрият избор на нов двигател, според мен. 2.0 хептен няма да го коментирам.
блоковете си имат фабрични отвори за различните лапи на тампоните,така,че не мисля това да е проблем.Може да има разлика в окачването на мотора в коша,както на пасат б3,на който всички мотори са с еднакво окачване,само на ВР6 е различно. На б5 мотора се закачаше на роговете като на ауди А6/тампоните са на самия кош/,или се бъркам. От там следва :скорости/предполагам/,инсталация,полуоски,други спирачки/предни/изпускателна система,табло и куп главоболия и
Започвай и снимай за да видим резултата и проблемите които ще се появат
2.3 се слага и на Пасат,виждал съм и си е надлъжен там Това не е проблем.Проблем е,че при В5 инсталацията на двигателя е според екстрите - т.е. ти трябва идентична инсталация за всичко в предната част на колата,както и под таблото.Да кажем,че ако единия има примерно навигация,трябва и другия да има,за да стане снопа и да тръгне всичко.Същото важи за климатроник,за ел. стъкла и огледала и каквото се сетиш още,като екстра.Инсталацията е един общ цял сноп,а не е както при по-старите отделни снопчета за всичко.Което е и най-големия проблем всъщност понеже аз се мъчих да слагам на един с климатик, климатроник от друг и накрая само дето не смених двете коли....