От тази ситуация може ли да има някакви отрицателни последици за мен. На първо четене се сещам за снимки от камери по кръстовища и радарни камери, но с договора мога ли да докажа, че не съм бил аз? Въобще да предприемам ли нещо по случая?
Не регистрирана кола в КАТ
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Не регистрирана кола в КАТ
Темата на колегата с загубения договор ме подсети да питам за моя казус. Значи преди почти три години си продадох тук в Сф предишната кола и съответно направихме договор за покупко-продажба при един нотариус, с който си я отписах в данъчното. Сега обаче преди 1-2 месеца си видях колата и тя беше с предишните номер (PK), т.е. новия собственик не я е регистрирал в КАТ на негово име и още се води на мое.
От тази ситуация може ли да има някакви отрицателни последици за мен. На първо четене се сещам за снимки от камери по кръстовища и радарни камери, но с договора мога ли да докажа, че не съм бил аз? Въобще да предприемам ли нещо по случая?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Не регистрирана кола в КАТ
Marto_Polo написа:От тази ситуация може ли да има някакви отрицателни последици за мен. На първо четене се сещам за снимки от камери по кръстовища и радарни камери, но с договора мога ли да докажа, че не съм бил аз? Въобще да предприемам ли нещо по случая?
Ако те извикат за нещо подобно в КАТ отиваш с договора за покупко-продажба и сичко се оправя
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом имаш договор за покупко-продажба съвсем спокойно си доказваш, че колата не е твоя вече и да търсят новия собственик. Предполагам имаш какво да местиш от крачол в крачол, а той да се спасява.

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Barboukov написа:Щом имаш договор за покупко-продажба съвсем спокойно си доказваш, че колата не е твоя вече и да търсят новия собственик. Предполагам имаш какво да местиш от крачол в крачол, а той да се спасява.
Неприятния момент обаче е да те вдигнат в 2ч през ноща защото с колата е станало ПТП водача е избягал а в КАТ излиза че е на твое име 
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При всякакъв инцидент с този автомобил ще търсят първо него.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ми значи ще оставя така нещата и ще си пазя договора, пък дано не се налага да го представям някъде 
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може пък новия собственик да е с адрес на регистрация по ЛК в Перник и да си е сменил само талона без номерата
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
koziak написа:Може пък новия собственик да е с адрес на регистрация по ЛК в Перник и да си е сменил само талона без номерата
дам, при такова положение, даже и номера ще е същия
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
затова при продажгба стария собственик освен че я отписва от данъчното към общината го праща договора и в кат, да я отпишат от тенхните регистри
Ако сте от един град регистрацията не се сменя задължително( ако новия собственик желае тогава ). Сменя си само документите.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Новия собственик е със софийско жителство и трябва задължително да се смени номера при регистрация. След като я видях провеих, чрез познат и се оказа, че се води на мое име в КАТ все още.
Това незнаех, че се прави, а и несъм чул някой познат да го е правил. Сега ако отида дали ще ми я отпишат?
затова при продажгба стария собственик освен че я отписва от данъчното към общината го праща договора и в кат, да я отпишат от тенхните регистри
Това незнаех, че се прави, а и несъм чул някой познат да го е правил. Сега ако отида дали ще ми я отпишат?
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Контакти:
да ще я отпишат
има текст в ЗДвП че стария собстквеник трее да уведоми КАТ, че я е продал колата
има текст в ЗДвП че стария собстквеник трее да уведоми КАТ, че я е продал колата
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:да ще я отпишат
Лошо....не съм отписал в КАТ нито една от старите си коли....
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Контакти:
е не съм чул някой да те гони затова
по-скоро е застраховка срещу нередовен купувач, който не я регва в кат
по-скоро е застраховка срещу нередовен купувач, който не я регва в кат
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ще попитам в КАТ, където регистрират колите възможно ли е да го подам с такова закъснение.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”