изгубен договор за покупко-продажба (останал в КАТ)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: изгубен договор за покупко-продажба

Мнениеот bobocamaro » Чет 23 сеп 2010 16:04

zdravko555 написа:А дали че ми шибнат глобата за просрочено време като са минали 2 години.
:

Това вече изцяло зависи от човека зад гишето в общината и поведението ти.Не се шегувам-по време на моя филм(1 год.мотаене) човекът преди мен на опашката крещя,рипа...на мен ми се каза спокойно-тоя плати и за тебе. :roll: :roll:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 23 сеп 2010 16:09

Ако е така, глоба ще има, но не е голяма!
Знам го със сигурност, понеже мой познат регистрира кола със същото закъснение преди 2м. глобата е между 50 и 150лв. и това е.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Чет 23 сеп 2010 19:00

То хубаво глоба, глобата е основателна, но ще мога ли да стигна до там, да я регистрирам само с талоните от КАТ?
Ако ли не да се разправям в КАТ за оригинала дето са ми го прибрали, другото което се сещам е, че трябва да има начин да се реши проблема, както е когато си си изгубил талона, дори и големия си има ред за издаване на нов и така.
Прерових нета ама друг случай като моя не открих. mhihi

Това дали няма да решение на моя проблем:

Код: Избери всички

Отивате в КАТ, където сте регистрирали МПС-то и искате да ви издадат "Удостоверение за собственост". Така се казва служебната бележка, от която се вижда че МПС Е / НЕ Е ваша собственост от ...Дата Х... За издаване на удостоверението е необходима само лична карта и се заплаща такса. С удостоверението отивате в общината и отписвате МПС-то.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 23 сеп 2010 19:23

zdravko555 написа:Това дали няма да решение на моя проблем:

Код: Избери всички

Отивате в КАТ, където сте регистрирали МПС-то и искате да ви издадат "Удостоверение за собственост". Така се казва служебната бележка, от която се вижда че МПС Е / НЕ Е ваша собственост от ...Дата Х... За издаване на удостоверението е необходима само лична карта и се заплаща такса. С удостоверението отивате в общината и отписвате МПС-то.

dobrin написа:Със сигурност, дори да не пази договора, въпреки, че ме съмнява, ще ти издаде удостоверение, което ще ти е достатъчно.

Колега,отиди при нотариуса който е изповядал сделката.Не е длъжен,но на добра воля ще ти издаде това удостоверение,към датата на изповядване.
А и те си водят регистър за всяка сделка,гащите им са вързани напред във времето.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 23 сеп 2010 23:25

dobrin написа:Аз познавам един нотариус, който пази ВСИЧКО!

Не е по темата, но това не би ли могло да му докара проблем теоретично?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: изгубен договор за покупко-продажба (останал в КАТ)

Мнениеот DimoNN » Съб 25 сеп 2010 11:01

Мисля, че договорът в общината им е нужен, за да видят на каква цена си придобил колата, за да им платиш 2,5% от сумата (това е еднократно)... данъкът е отделно... по принцип ако е била регистрирана и сте ходили при нотариус до колкото знам тези 2,5% се дължат още при нотариуса, като той ги превежда по сметка в общината по местожителството ти. Ако не е (примерно е внос) тогава не се минава през нотариус (обикновено) и в договорът си пише цената (също и във фактурата) и тези 2,5% ги плащаш в общината.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 28 сеп 2010 15:02

Проблема е решен :да:
Вчера рано сутринта ходих до общината с копие на договора и копие от талина както и самия голям талон, попълних си един формуляр на място при тях, и тов е всичко . От май 2008 когато съм я купил колата до момента имах задължения в размер на 107 лв заедно с лихвите. 2,5% от стоиността съм ги платил при ноториуса при пикупката.
Ами това е по темата. :да:
:beer

само за справка ето какво каква покана ще ви пратят:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 28 сеп 2010 15:42

В някои общини са направили сверка с КАТ за регистрираните коли и доста хора ще трябва да си платят със задна дата данъците!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 20 яну 2011 0:38

Да не отварям нова тема...Преди година и половина майка ми ми направи генерално пълномощно в което беше описано, че мога да продавам/купувам недвижими и движими имоти от нейно име. Направих една сделка, и по ирнония на съдбата тая нотариуска ми взе оригинала, а аз глупака не поисках копие и така и си останах без пълномощно...Въпроса ми е следния...дали се пази някакво копие при нотариуса където го правихме ? Спешно ми е. Благодаря предварително :drunk

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 1:00

vucata написа:Да не отварям нова тема...Преди година и половина майка ми ми направи генерално пълномощно в което беше описано, че мога да продавам/купувам недвижими и движими имоти от нейно име. Направих една сделка, и по ирнония на съдбата тая нотариуска ми взе оригинала, а аз глупака не поисках копие и така и си останах без пълномощно...Въпроса ми е следния...дали се пази някакво копие при нотариуса където го правихме ? Спешно ми е. Благодаря предварително :drunk

лошо...оригинал не се дава никъде а само копия...нотариуса те е врътнал незнайно защо ти е взел оригинала!!!!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 20 яну 2011 1:44

zdravko555 написа:мммм да явно вече имат връзка и каде са разбрали иначе, не съм се крил, просто от немърливост.
А дали че ми шибнат глобата за просрочено време като са минали 2 години.
Освен да пробвам само с големия талон :dummy:

Глоба със сигурност ще има!Тя е в размер на от 20лв до 200лв!Кмета решава каква ще е глобата!Обикновено е най-ниската!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 20 яну 2011 15:51

turrisi написа:
vucata написа:Да не отварям нова тема...Преди година и половина майка ми ми направи генерално пълномощно в което беше описано, че мога да продавам/купувам недвижими и движими имоти от нейно име. Направих една сделка, и по ирнония на съдбата тая нотариуска ми взе оригинала, а аз глупака не поисках копие и така и си останах без пълномощно...Въпроса ми е следния...дали се пази някакво копие при нотариуса където го правихме ? Спешно ми е. Благодаря предварително :drunk

лошо...оригинал не се дава никъде а само копия...нотариуса те е врътнал незнайно защо ти е взел оригинала!!!!

Е** ли и мамицата :banghead: ...
Не ми се ходи до Видин иначе аз ще я оправя....Добре, някаква друга информация има ли...дали ще стане номера да взема копие от мястото дето правихме пълномощното :bishop

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 20 яну 2011 18:09

питай...поне за това пари не искат(да питаш)...и успех!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 21 яну 2011 22:14

нотариуса трябва да пази досието по сделката 5 години
т.е. да ти пази и пълномощното
отивай при него/нея и питай, като носиш и акта, за да види тома, за да извади делото

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 22 яну 2011 11:19

дано да ги пази.... моя т.е. тоя който ми изповяда сделката ми каза, че ги пази само 20 днии вече не е негов проблем и затвори телефона преди да съм го подкарал... mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”