Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
въпрос е също и какво ще стане когато новото стане на годините на старото-няма да го има.ПРез 80те и началото на 90те е имало друга концепция за производство-качество преди количество.А сега концепцията е максимална печалба на минимални производствени разходи.Само добре подцинкованата ламарина виждам като предимство.
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги я споделете: Автоматичната скоростна кутия за Б% здарва ли е, в смисал искам да си купя такъв автоматик, но незнам про Пассат как е? Имам Форд Фокус от САЩ автоматик и вече 6 години грам проблеми не ни е правил?
Автомата на Б5 плавно ли ги превключва или се усеща едно придърпване??
И последен въпрос: На снимки гледам, че под P има някакъв бутон който свети оранжево като е включен - за какво служи той
Автомата на Б5 плавно ли ги превключва или се усеща едно придърпване??
И последен въпрос: На снимки гледам, че под P има някакъв бутон който свети оранжево като е включен - за какво служи той

Сравнявате Б3 с Б5... хехе. Че то между 5 и 5.5 има съществена разлика, камоли с Б3-ката.
Мой добър приятел има Б5 тди 1.9, 116кс. Като си я взе си мислех "Брей, страшна кола, вози уникално". Взех си аз 5.5 и като се кача при него... разлика голяма. Возия, вървеж, не си приличат изобщо. И той го заявява, че двете коли возят различно и Б5.5 е в пъти по-добре. Качих се днес при него и като запали.... леле все едно си паля 110-ката, такъв е звука на двг
Мой добър приятел има Б5 тди 1.9, 116кс. Като си я взе си мислех "Брей, страшна кола, вози уникално". Взех си аз 5.5 и като се кача при него... разлика голяма. Возия, вървеж, не си приличат изобщо. И той го заявява, че двете коли возят различно и Б5.5 е в пъти по-добре. Качих се днес при него и като запали.... леле все едно си паля 110-ката, такъв е звука на двг

- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
Нямате ли мнение по въпроса за автоматиците 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:Сравнявате Б3 с Б5... хехе. Че то между 5 и 5.5 има съществена разлика, камоли с Б3-ката.
Това са употребявани коли и не може да има сравнение между различните бройки от един модел, та да не говорим за различни модели (дори и фейслифт), защото всяка е карана по различен начин, от хора с различен стил, сменяни са детайли с различен производител и т.н. И двата ми В3 са абсолютно различни и освен в габаритите, не намирам друга прилика - нито като возия, нито като вървене, сменяне на предавките, съединител ... нищо, а и двата са 1.8 МИ! Новото си е ново, дори и втора употреба!

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Golfer_pz написа:Нямате ли мнение по въпроса за автоматиците
Много тъпо сменят, неадекватно и като цяло на мен не ми харесват автоматиците на VW с изключение на DSG. Ако имаш възможност покарай някоя кола да придобиеш представа за какво ти говоря. Мотора започва да бучи докато се сети да качи една скорост нагоре, а и превключването се усеща доста силно.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Освен това не са особено надеждни и са скъпи за ремонти... По-лоши май са само вариоматиците на японците.
Това, естествено, не означава, че няма да попаднеш на перфектен автоматик, който да не ти направи проблем следващите 5 години.
Най-добре е да се закачи на компютър и да пропее за евентуални проблеми, както и да се направи обстоен тест-драйв с човек, който ги чува.
По темата: Естествено, че си струва! Спорът в много от страниците е напълно безпредметен... Б5 е от друго поколение. Съвсем друг е въпросът дали Б5 си струва в сравнение с други автомобили...
П.П.: Имаше още една тема, в която се води интересен спор... Там колеги налагаха убеждението, че 90 к.с. са супер динамични и 1.8 моно е двигател-чудо...
Това, според мен, са тотални небивалици... кисело е гроздето... 
Това, естествено, не означава, че няма да попаднеш на перфектен автоматик, който да не ти направи проблем следващите 5 години.

Най-добре е да се закачи на компютър и да пропее за евентуални проблеми, както и да се направи обстоен тест-драйв с човек, който ги чува.
По темата: Естествено, че си струва! Спорът в много от страниците е напълно безпредметен... Б5 е от друго поколение. Съвсем друг е въпросът дали Б5 си струва в сравнение с други автомобили...

П.П.: Имаше още една тема, в която се води интересен спор... Там колеги налагаха убеждението, че 90 к.с. са супер динамични и 1.8 моно е двигател-чудо...

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Аз в момента съм пред подобна дилема, само че сегашна ми кола е Г2, а не Б3. И все повече започвам да си мисля че за средно половин-един час на ден в колата предимно градско (до работа и чат пат на почивка) е по-лесно да си оправиш скърцащите пластмаси или да си сложиш климатик, отколкото да даваш 1000лв за обслужване и пак толкова за предница или турбо. Естествено ако минавах по 200-300км на ден не бих карал старата кошница...
Аз това направих колега само че в обратен ред,имах Г4 карах го около година и половина.Сега карам една Астра 92г.от вкъщи до работа и обратно,колата е перфектна евтина и здрава даже не се лкючи вечер (колелото ми струва повече от нея)

А по-въпроса Б3 или Б5 по-добре стара Астра или VW с минимум разходи за ремонт и обслужване или в магазина и нова.Тези 8-10 годишни автомобили са най големите бирници на света хем е вече стара хем е скъпа за подръжка защото не била още толкова стара,този филм го гледах вече нещъ

Колкото и тъпо да звучи, но за Бг наистина не си струва хубава кола (да кажем Б5 или Б5,5).Аз ако трябваше сега да взимам нищо повече от Голф3/венто 1,8 на газ или Пасат 94-95 бензин пак на газ.Това е мое мнение и е доста офф от темата, иначе и Астрата за Бг е супер ама пусти тенекии колко ме дразнят.
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
GodLike написа:Golfer_pz написа:Нямате ли мнение по въпроса за автоматиците
Много тъпо сменят, неадекватно и като цяло на мен не ми харесват автоматиците на VW с изключение на DSG. Ако имаш възможност покарай някоя кола да придобиеш представа за какво ти говоря. Мотора започва да бучи докато се сети да качи една скорост нагоре, а и превключването се усеща доста силно.
Трябва ми колега, който притежава такъв автомобил да ми каже със сигорност как е... Защото по слухове ми казват и добро и лошо....
А иначе както казах имаме автоматик и съвсем плавно си превключва скоростите, но не е от тази марка де..
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Със сигОрност две коли в еднакво състояние няма да намериш. Това, което съм го написал по-горе е от наблюдение върху клиентите на автоцентър за автоматици в продължение на 10 месеца.
Някой ще ти каже, че е супер и вдругиден ще оревеш форума... Същата работа като в една друга тема, където пича нямаше пари за водна помпа, за гуми, за окачване и т.н....
Задели 2 бинки отделно от всички останали разходи, да си имаш 1 на ум за скоростите, и скачай в джаза.
Успех с търсенето иначе
Ако попаднеш на читава може да не видиш проблем.
Някой ще ти каже, че е супер и вдругиден ще оревеш форума... Същата работа като в една друга тема, където пича нямаше пари за водна помпа, за гуми, за окачване и т.н....

Задели 2 бинки отделно от всички останали разходи, да си имаш 1 на ум за скоростите, и скачай в джаза.
Успех с търсенето иначе

Ако попаднеш на читава може да не видиш проблем.

Естествено е Б5 да е по-хубав от Б3.
По-нов, по-луксозен, изобщо по по най.
Б3 е по-евтин за подръжка, едно предимство, но много същественто за нас.
Едва ли има някой, на който ако му предложат да си избере подарък - автомобил за 6000лв ще си избере Б3.
По-нов, по-луксозен, изобщо по по най.
Б3 е по-евтин за подръжка, едно предимство, но много същественто за нас.
Едва ли има някой, на който ако му предложат да си избере подарък - автомобил за 6000лв ще си избере Б3.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Май май най-удачния вариант си остава да си вземеш една Б4 - с здравина и поддръжка като на Б3, но и с повече екстри!

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Май май малко парички изкарваме и не можем да ги подържаме на колите нищо им няма,това са машини всички се чупят 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”