Турбо-Ламбда сонда Възможно ли е едното да пречи на другото
Турбо-Ламбда сонда Възможно ли е едното да пречи на другото
Значи ситоацията е следната... Вчера вземам колата от сервиз след ремонт на Турбото\\ VW passat 1.8 20V // и ще я пробвам,интересното е че турбината надува на един бар,и се оказа чипосвана,не от мен.. и така излизам на пътя и какво да кажа,колата лети 170 коня,нз какво става,но докато се пребера колата загуби мошност,не колкото преди когато беше с неработещо турбо,но и не такак както я извадих от сервиза,майстора спомена че трябва да сменя ламбда сондата не работи,и въздушния филтър,та възмойно ли е от сондата да спре да върви така,разхода на гориво си ми е нормален и свиренето от турбото се промени,и започна да ту да свири ту не
))) та някои ако има представа за какво иде реч да сподели...Благодаря
)
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Турбо-Ламбда сонда Възможно ли е едното да пречи на другото
Шунтирай клапан N75 и виж дали турбото ще засвири постоянно.
Пусни и комп. диаг.
После пиши.
Пусни и комп. диаг.
После пиши.
аз няма да мога да извърша тази инвентаризация,просто от турбо сервиза ми казаха че проблема не може да е от турбото,та за това се зачудих дали може да е от ламбда сондата защото тя ми прави проблеми и трябва да я сменям,интересното е че турбото надува но не така както като я взех от сервиза,сега като се върна там ще видя какво ще кажат но нямам голяма надежда
така ссмених ламбда сондата,проверихме турбината надува на един бар,но пак не ще да върви както трябва,и майстора ми каза че показанията на дебитомера са ниски,и най вероятно е заминал,спомена че ако е така при набираня рязко колата не отчита че се вкарва повече въздух и дебитомера не отчита това и един вид вкарва въздух но не вкарва гориво достатачно,сега ще смяням и него и да видим в крайна сметка дали ще се оправи 
Я го "похвали" тоя майстор кой е , къде му е сервиза?
ами намира се над кат,единственото място каето има ДИНО в Варна,мисля и в региона,двама майстори са единя се казва Миро,ако искасх мога по точно да ти обеся мястото
леле, тоя както те е подкарал ,може да смениш и мотора?!ами той като те лепне 400-500 лв за дебитомер то става колкото един мотор от моргата!!!я се огледай за правилния майстор!
дебитометъра не е чак толкова пари,поне така знам
офф ще видим какво ще стане ще потърся по моргите но нз
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Щом Тони "Келеша" ти е казал така, вярвай му.
Не се лъжи и не рискувай да КУПУВАШ дебитомери на старо. За проба може.
Иначе, иди при официалния VW дилър и срещу стария ще ти дадат нов дебитомер с отстъпка.
Условието е старият да не е отварян (почистван).
Успех и късмет!
Пиши за развитието на нещата...
Не се лъжи и не рискувай да КУПУВАШ дебитомери на старо. За проба може.
Иначе, иди при официалния VW дилър и срещу стария ще ти дадат нов дебитомер с отстъпка.
Условието е старият да не е отварян (почистван).
Успех и късмет!
Пиши за развитието на нещата...