препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
леко изкривено втр.тяло ,няма маслен трап...монтаж чудо
,провериха ли ти поне конденза от втр. тяло дали изтича навън.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
vw_derby написа:леко изкривено втр.тяло ,няма маслен трап...монтаж чудо,провериха ли ти поне конденза от втр. тяло дали изтича навън.
Нищо няма да кажа...Само със здраве да го ползвате.Всичко е вече минало климатика е сложен.Живи и здрави
-
- Автомобил:
- Двигател:

chefito ще те излъжа колко излезе само тоя ... и в хола пак ми е окачен майстори ми е роднина и ми взимаше на кило

какво е маслен трап ??? А за кондеза проверихаvw_derby написа:леко изкривено втр.тяло ,няма маслен трап...монтаж чудо,провериха ли ти поне конденза от втр. тяло дали изтича навън.

meli благодарая ти отново

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За монтажа мога само да кажа,че и аз съм срещал така монтирани вътршни тела.
Нарочно ги монтират така да може по-лесно да излиза конденза и да не се задържа във ваничката.
С две думи презастраховат се монтажниците,да не вземе да протече и да се занимават на ново.

Нарочно ги монтират така да може по-лесно да излиза конденза и да не се задържа във ваничката.
С две думи презастраховат се монтажниците,да не вземе да протече и да се занимават на ново.

PagocmuH написа:За монтажа мога само да кажа,че и аз съм срещал така монтирани вътршни тела.
![]()
![]()
не се презастраховат,просто нивелира им е бил крив.А по принцип на всяко вътр. тяло дренажната ваничка е под наклон,поради тази причина(за да даде наклон на водата).
viki_best_88 маслен трап се прави когато външното тяло е по на високо от вътр. тяло,това е с цел след време маслото от компресора да не отиде във вътр.тяло и да го запуши.Компресора работи на сухо и дефектира.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ми се спори за нивелира,но както и да е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw_derby то и външното и вътреното тяло са на една и съща височина над прозореца - аз не знаех че трябва да се сложи ...
Мен лично да ви кажа не ме притеснява че е 3-4 см по криво ... знам че като дойде на гости майстора ми ще има да мрънка ама ...
аз съм щастлива - важното е да работи без проблеми и да ни топли
Мен лично да ви кажа не ме притеснява че е 3-4 см по криво ... знам че като дойде на гости майстора ми ще има да мрънка ама ...

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
За къде е сглобяван имах впредвид държавата.Колежке всичко е добре,въздържам се от коментар да не споря с колегите,ама тоя външен контакт.Ша берете ядове,като гледам прозореца как го е мил дъжда
-
- Автомобил:
- Двигател:
външният контакт ще се изолира с капак (за тая зима сме го измислили ) а напролет ще правиме външна изолация на цялата къща и с майсторите сме се разбрали как да го скрият
пък и да ти кажа честно там има контакт от поне 22 години (аз съм на токлова) и до сега не е имало никакъв проблем с него ... да се надявам да нямаме
Иначе казах че е тайландски климатика ...

Иначе казах че е тайландски климатика ...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Вики, измислете начин, този контакт да го скриете в някаква кутия. Цената е около 5-8лв. Не е имало проблеми, защото не е имало консуматор. Има и контакти за мокри помещения....Направете сбор от кутия + контакт за мокро помещение. Пак ще е малка защита. 

- mely
- Двигател:
chefito написа:Вики, измислете начин, този контакт да го скриете в някаква кутия. Цената е около 5-8лв. Не е имало проблеми, защото не е имало консуматор. Има и контакти за мокри помещения....Направете сбор от кутия + контакт за мокро помещение. Пак ще е малка защита.
Ако питаш мен направо да го махат ...Поялника, бишоп/самовулканизираща се лента/ и са готови.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:chefito написа:Вики, измислете начин, този контакт да го скриете в някаква кутия. Цената е около 5-8лв. Не е имало проблеми, защото не е имало консуматор. Има и контакти за мокри помещения....Направете сбор от кутия + контакт за мокро помещение. Пак ще е малка защита.
Ако питаш мен направо да го махат ...Поялника, бишоп/самовулканизираща се лента/ и са готови.
Първото, което ми хрумна беше това, но предположих, че ще се ползва и за други цели...смисъл да се пуска ток в градината...
-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:mely написа:chefito написа:Вики, измислете начин, този контакт да го скриете в някаква кутия. Цената е около 5-8лв. Не е имало проблеми, защото не е имало консуматор. Има и контакти за мокри помещения....Направете сбор от кутия + контакт за мокро помещение. Пак ще е малка защита.
Първото, което ми хрумна беше това, но предположих, че ще се ползва и за други цели...смисъл да се пуска ток в градината...
Абсолютно си прав - имам една огромна градина, но по стечение на обстоятелствата и нея я оставям за догодина и ще правя беседки, простотии и така нататък ... т. е. ше ми трябва ток и за там за това искам просто да го изолирам за сега докта мине зимата. Пък гододина като се заправи всичко ще го кача на тавана и кабела ще се скрие под изолацията и вече от тавана ще се пуска ток и за градината и за самия таван и т. н.
За тази зима просто се надявам да нямам проблеми - просто вече нито имам време нито средства за да се оправят нещата ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас. Просто нямам думи. Явно всички монтажници по провинцията са супер прости идиоти. Тука утре чакам 3та група да сменят кривите стойки от предната машина. Щото последните монтажници ги видяха чак на края на мотажа и не пожелаха да ги сменят.
Освен обаче кривите стойки дупката оставена ми от първите беше колкото половин тухла 4ка. Жалко, че не съм бил тука да видим как се взимат 160 лева за такъв монтаж. А тия като гледам снимката направо са се из...ли на хубавата стена и машина отвътре. Пък и отвън.
За по-високото външно тяло без трап пък да не говорим...

Оправи нещата колкото се може по-скоро. Жална му майка на тоя хубав климатик от такива бунаци.

Оправи нещата колкото се може по-скоро. Жална му майка на тоя хубав климатик от такива бунаци.

- mely
- Двигател:
black` написа:Ужас. Просто нямам думи. Явно всички монтажници по провинцията са супер прости идиоти. Тука утре чакам 3та група да сменят кривите стойки от предната машина. Щото последните монтажници ги видяха чак на края на мотажа и не пожелаха да ги сменят.Освен обаче кривите стойки дупката оставена от първите беше колкото половин тухла 4ка. А тия като гледам снимката направо са се из...ли на хубавата стена и машина отвътре. Пък и отвън.
За по-високото външно тяло без трап да не говорим...
![]()
Като ги гледам в най лошия случай са на едно ниво та да не кажа и вътрешното тяло е по високо....мерено от изходите на външното тяло.Виж снимките хубаво прозореца отвън и отвътре ..стига сте я шашкали.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”