масла собствена марка на Кауфланд-немски. Как са?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Re: масла собствена марка на Кауфланд-немски. Как са?

Мнениеот plamen000000 » Вто 13 юли 2010 9:07

ISRalien написа:
plamen000000 написа:Ако тръгна да разказвам ще станете вегетарианци Форевър!

Е кажи де! Така само зачекваш някаква тема и...
То който е работил в нестле говори същото. От кенар също съм слушал отзиви.
Общо взето навсякъде е така.
Ама вътре продават и мобил, нали? Сигурно го точат от газ-ката зад магазина.

Блажени са невежите!

Аз лично си пазарувам много често от големите вериги, независимо какво. Масло последно си взех от колега от партньорите на клуба, доволен съм.

Ивка освен да пусна една тема надълго и на широко за извращенията там?!

Michony
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Michony » Вто 13 юли 2010 22:26

аз пък не ми е ясно защо трябва да си купувате масло от магазин, при положение че ако отидете в някой спец. сервиз ти го сменят безплатно и ти слагат и филтър и т.н.

иначе бих го пробвал - масло кат' масло - за мен е по-важно да се сменя на време :lol:
все пак не карам някой супер автомобил, а и повечето от вас са като мен - а се правите се едно подържате бентлита (без да се засягате) :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 14 юли 2010 10:16

plamen000000 написа:
ISRalien написа:
plamen000000 написа:Ако тръгна да разказвам ще станете вегетарианци Форевър!

Е кажи де! Така само зачекваш някаква тема и...
То който е работил в нестле говори същото. От кенар също съм слушал отзиви.
Общо взето навсякъде е така.
Ама вътре продават и мобил, нали? Сигурно го точат от газ-ката зад магазина.

Блажени са невежите!

Аз лично си пазарувам много често от големите вериги, независимо какво. Масло последно си взех от колега от партньорите на клуба, доволен съм.

Ивка освен да пусна една тема надълго и на широко за извращенията там?!

Ми да, няма лошо, стига да няма някакви последици за теб (да не би някой шеф да види темата)... :да:

GOBDA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOBDA » Сря 27 окт 2010 18:49

И аз имах съмнения по отношение на това масло заради цената.Реших обаче да го проуча до колкото мога,в крайна сметка след много ровене в чужди сайтове се оказа че производителя на това масло е ALPINE,това е немска фирма за смазочни материали с 50-60 годишна традиция.Да си призная не я биах чувал.Като се загледах в немскиа сайт видиах,че тубата е същата като тубата на KAUFLAND но с оригинален етикет и цена от 65 евро за 5Л. Под същата имам в предвид дизайна,той е специфичен за всеки производител. Писах писмо на българскиа вносител на ALPINE за потварждение, и те не отрекоха :wink: .

GOBDA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOBDA » Сря 27 окт 2010 18:54

Забравих да кажа,че се престраших и си го купих 59,99 лв за 5л.,налях го и немога да кажа нищо лошо за момента 2000км.,колата е DACIA LOGAN 1,5 DCI 57 000km.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 28 окт 2010 8:47

Мислиш ли, че някой ще те вземе на сериозно с тези два поста дето имаш във форума.

Какво е това масло куча марка за 65евро 5литровата туба, те хората за 65лв. могат да си намерят истински МОтул 10В40 :idea:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 28 окт 2010 11:57

GOBDA написа:И аз имах съмнения по отношение на това масло заради цената.Реших обаче да го проуча до колкото мога,в крайна сметка след много ровене в чужди сайтове се оказа че производителя на това масло е ALPINE,това е немска фирма за смазочни материали с 50-60 годишна традиция.Да си призная не я биах чувал.Като се загледах в немскиа сайт видиах,че тубата е същата като тубата на KAUFLAND но с оригинален етикет и цена от 65 евро за 5Л. Под същата имам в предвид дизайна,той е специфичен за всеки производител. Писах писмо на българскиа вносител на ALPINE за потварждение, и те не отрекоха :wink: .

Като се позагледаш още по-внимателно в немския сайт може да откриеш,че цената е за 2 туби-тоест 10 литра масло :idea:

GOBDA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOBDA » Чет 28 окт 2010 20:08

Ами незнам какво е,и за мен е куче марка,но в немски сайтове говореха за него като за нещо познато.В крайна сметка се реших да го пробвам,един казва че не струва,друг че става,докато не го пробва някой как ще стане ясно къде е истината? Всъщност какъв е критерия дали е добро или не,ако за 15 000км не го харчи,не се е повишил разхода на гориво,температурата на двигателя е нормална,не виждам проблем да се ползва.Утре ще ходя до KAUFLAND да купия още една туба и ще я сипем с един приятел на неговата кола TOYOTA D4D. Въпросната кола изхарчи 1,5л масло за 13 000км-MOTUL 8100 ,това се случи само този път,преди това е карана с други масла и такова чудо не е било.Сигурно не е било такова за каквото са му го продали,та като го сменим ще имаме още едно впечатлени,но ще трябва малко време докато навърти километри.Аз изминавам по 2500км на месец само градско,така че бурзо ще си съставя мнение за маслото и ще пиша,ако има интерес де.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 28 окт 2010 23:07

На 2-ката дизел взимах от там няква INSA и не съм имал проблеми с нея,на 3-ката не бих рискувал с такива масла!Иначе тая INSA беше евтина 20лв 4 литра 15W40 пише че е българско!Пък и голфа го взехме на 20к от основен ремонт какво толкова ще му стане важното е да се сменя.Така че ако не карате скъпа кола и го сменяте на 8к км не виждам проблем с тия масла

GOBDA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOBDA » Пет 29 окт 2010 19:47

Сменихме маслото на TOYOTA-ta с 5W40 KAUFLAND,записахме датата и километрите и сега чакаме какво ще стане :shock . Като отидохме в Дружба на зелената бензиностанция с авто мивката да сменим маслото,момчето което работи там започна да се чуди на маслото,5 минути го разглеждаше преди да запчне да го сменя :D . Докато го сменяше влезе ниакакув длър на MOBIL и той по същия начин рейгира.Можете да си представите в следващия половин час какво се изговори,то не бяха митове и легенди,предсказания,предположения,до такава степен че като си тръгнахме чаках всеки момент двигателя да блокира :lol: .

GOBDA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOBDA » Пет 29 окт 2010 20:09

Не би трябвало да има проблеми и с тази INSA,със сигурност скъпите масла са по добри,но въпроса къде е разумното съодношение цена-качество.Виждал съм как се сипва скъпо масло,но неподходящо за съответната кола,от там вече се вадят генерални изводи за дадено масло.Аз също до момента съм си сипвал масла по 30лв за 1л,но като бях в Германия видях масла по 40 евро за литър,това значи ли че останалите са боклук.За това сега сипах KAUFLAND масло и ще видим какво ще стане.

ivajlok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivajlok » Нед 13 фев 2011 18:45

Какво става момчета ?Доволни ли сте от кауфландското масло?Че и аз мисля да слагам такова защото цената на 15W40 в момента на промоция е 20 лв

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Нед 13 фев 2011 20:16

Аз си карам с INSA-та от там и нямам дертово никакви на промоция го взех 19кинта и някви стотинки 15W40.

Потребителски аватар
respeckt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот respeckt » Пон 14 фев 2011 11:13

Винаги съм се чудил........
Как може да си купиш масло(за автомобил),от верига която продава месо и хляб :stumm
Хора не си правете опити с вашите коли,дори и да струват 2000 лв.Все пак са пари
:обичам ви

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пон 14 фев 2011 11:34

като видях масло и кауфланд си помислих за МАРГАРИН mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

пс.не бих карал с такова масло

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”