Акумулатора ми Bosh Silver 74 ah, необслужваем, след 9 години вярна служба почва да ми прави проблем при палене. Предлагат ми Искра 120 ah от камион. Няма захващане при дъното на акумулатора, но мисля, че мога да го закрепя стабилно. Малко по-широк и по-висок, но при моя двигател, без всякакви екстри на колата, има достатъчно място настрани.
Един познат ми подхвърли, че можело да има проблем от по-високия ампераж, от тоя голям акумулатор, в смисъл, че ще натовари повече стартера и т.н. Въпросът е дали може да се получи проблем от този голям (като характеристики) акумулатор? Например да стопи кабели или да претовари стартер и т.н.
По принцип знам, че ампеража зависи от консуматора, а не от източника, но все пак да питам хора с повече опит...
предварително благодаря на отзовалите се

П.С. прегледах по търсачката и не намерих такъв проблем, пък и ако админите решат, че темата не е точно за Пасат нека я преместят

П.П.С. на акумулатора освен 12 волта и 120 амперчаса има само някакви служебни кодове и не мога да разбера колко ампера може да даде като максимална консумация