Въздухомер функции и диагностика ?
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въздухомер функции и диагностика ?
Интересува ме как може да се разбере дали въздухомера отчита нормално и по какъв начин влияе на работата на мотора и турбото когато не функционира правилно.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Общо взето тва с дебитомерите е доста скрит и подал проблем при по новите мотори.Когато не е вред общо зето цялата работа на ДВГ-то отива на кино.Даже ми е странно що почти не се споменава за тоз проблем във форума.Аз примерно за малко да изгубя моя заради марсотията кото влиза като се намокри филтара-а тои се мокри от влезането в дупки с гъолове дето в софия с лопата да ги ринеш.Оттогава като сменям консумативи задалжително карам маистора да го изчисти(има специални спрейове за това)
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Така си е просто трябва да правиш първия за да не стигаш до втория.Щото дебитомера адски лесно се замарсява в БГ.
И друго, не слагайте въздушен филър с масло. Такива са K&N филтрите, също ги водят "спортни" филтри. Нямам идея какви подобни се продават в България, затова споменавам само една марка.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Някой няма ли повреден дебитомер.Искам да видя какво точно му се разваля.И какво точно е туй дето не се оправя.Мисля че няма такова нещо дето да не може да му се открие проблема.Имам нужните условия-ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ИМА/и не му трябва/ ДА МИ ГО ПРАТИ. Все си мисля че ще мога да го оправя-такова чувство имам.Ще бъда благодарен.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Повредата в дебитомера се състои в нараняването на датчика които представлява една тънка жичка в средата.Поправката се състои в смяна в почти лабораторни условия на същата жичка-демек почти невъзможно.Иначе тая жечка е нещо много финно което мери въздуха и като почне да се разебева лъже абсолятно сичко в мотора.Лошото е че при нея вариантя не е работи-неработи а почва леко полеко да се преебава.Което занчи колата уж си варви ама нее баш в ред.Аз за малко да изпусна моя дебитомер от софииски локви идупки.Ако оспееш нещо да отремонтираш на дебитомера ще си златен,ама се самнявам щото тои нее нищо сложно една капсулована жица с филтър пред и зад нея-демек няма кво да и се оправя.
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
SMEL написа:от какво е таз жица-трябва да се разбере,и смяната-имам условия както казах-а ръцете не са ми навряни отзад-така че ако нямой има развален-да ми го прати.Аз ще си поема разходите по куриера.Тая жичка мери някакво съпротивление или нещо си там-мисля че мога да се справя/с един колега програмист/.
Аз имам от AJN двигател. Преебана беше като дойде и няколко майстори се пробваха ама не стана. Ще го потърся къде съм го ръгнал и ще ти го дам. Че и разходи за купиер ще спестиш!
Относно работата на дебитомера - жичката е по средата (виждал съм и с две жички) и те се нагряват (нещо като волфрамовата жичка на ел крушка). От минаващия въздушен поток се охлажда и по това колко се охлажда компа мери колко въздух е минал.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Именно намирането на точно същата жичка е проблема.Имам усещането че проблема с дебитомерите може да се реши от някои които е в чужбина.Просто на дали тая пласмаса с жица струва 300 лв.Просто в БГ не се предлага на много места и маи нарочно надуват цените.Интресното е че на ТДИ дебитомера не е БОШ ,а вебер или нещо подобно.
Върни се в “Дизелови агрегати”