Газ или дизел
Re: Газ или дизел
Преди бачках на една бензиностанция и колонките на газ-та бяха настроени на 1 лърър газ да вкарват 12 грама въздух, което не е чак толкова много, но като се има в предвид и налягането на колонката колко е ниско ... мани мани. Съвет от мен: колонката има барометър, гледайте го преди да заредите !!! Това е още един плус за дизела 

Последна промяна от Kun4a на Чет 04 ное 2010 1:13, променено общо 2 пъти.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Газ,бензин и дизел карам сега,с две ръце съм за дизела 

- BEX---GLX
- Автомобил: Polo 6R
- Двигател: 1.4i
Колеги, никъде не съм казал, че М42-ката ми върви много
Правете ме каквото искате с КР-и и АБФ-и, и Ц20ХЕ (което и вас ви мори)... ама на завоя не знам кой ще се усмихва и кой - не
Темата е за икономия!!!
Еднакви коне и килограми на предно и задно предаване - нормално е предното да победи..
пп Сега ще се захвана да сметна дали ми е изгодно да си карам олдскула на бензин, на газ или да си взема нещо по-ново
пп Към Коксан - не знам PF какъв мотор е и толкова бързо (200) не карам - истината е в завоя, направо всеки може
Правете ме каквото искате с КР-и и АБФ-и, и Ц20ХЕ (което и вас ви мори)... ама на завоя не знам кой ще се усмихва и кой - не
Темата е за икономия!!!
Еднакви коне и килограми на предно и задно предаване - нормално е предното да победи..
пп Сега ще се захвана да сметна дали ми е изгодно да си карам олдскула на бензин, на газ или да си взема нещо по-ново
пп Към Коксан - не знам PF какъв мотор е и толкова бързо (200) не карам - истината е в завоя, направо всеки може
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Можете и на лични да си ги "мерите" или няма да е интересно тогава?
Моля ,не се отклонявайте от темата!
Моля ,не се отклонявайте от темата!
BEX---GLX написа:истината е в завоя, направо всеки може
И ако може на завоят и голям тротоар да има (за зяпачите) и да е леко мокър асфалта ... ама айде по-скоро да идва зимата, че и 316-ките искат да са дрифтозаври
П.П. без лоши чувства колега

BEX---GLX написа:карах ибиза 1.4 АБД на газ, не можах да изпреваря една жигула (щях да се челосам) и се отказах от газта - градско и извънградско - нямаше почти разлика... На бензин щеше да ми е по-изгодно до морето и обратно..
После си взех Браво ТД100, доста икономично и вървежно, но с всички екстри плюс един основен ремонт поради прегряване...
В крайна сметка с всички разходи ми дойде като бензинка... (това при 10-12000км годишно)
Е сега си наливам бензин, храня олдскул винтилка, ама ми писна от мизерии...
Винаги бих си взел дизел, но наистина да си намериш читав е трудно... Едно от долните неща ще се прецака, а всяко е много пари: демпферен маховик (на по-новите), помпа, турбо, дюзи, прегряване... все кеф...
С голям кеф бих си взел голф 3 1з, но от къде читав??? Всичките са объркани с бегачки и сцепени от каране..
Та така.
С две думи, ако караш много - например над 20000км годишно, то дизел си заслужава... иначе аз залагам на бензин. Газов инжекцион още не съм карал, ама само да избиеш инвестицията ти трябват 13-15000км - пестенето започва от там насетне.
Поздрави, колеги и безаварийно!
а сериозно ли напъна на трета предавка с газ в кишето и не можа да изпревариш жигула ?????
....извини ме- BEX---GLX
- Автомобил: Polo 6R
- Двигател: 1.4i
съвсем сериозно - 1.4 АБД, само че май върнах на четвърта.. не помня, отдавна беше. (но жигулата си перкаше над 100, не се влачеше)
за това - газ признавам само на по-голям двигател...
иначе предпочитам дизел, или бензин - по-хубаво от оригинала - няма
P.S. Извинявам се, аз започнах спора, всеки с предпочитанията си, все пак!
Аз съм фен и на ФВ, и въобще на Немското автомобилостроене! Поздрави, живи и здрави, всеки да се радва на каквото му е кеф

P.S. Извинявам се, аз започнах спора, всеки с предпочитанията си, все пак!
Последна промяна от BEX---GLX на Чет 04 ное 2010 15:20, променено общо 3 пъти.
BEX---GLX написа:съвсем сериозно - 1.4 АБД, само че май върнах на четвърта.. не помня, отдавна беше.![]()
точно тоя двигател развива максимално 150 км в час а жигулата и тя толкова май с 10км по- малко
,но е на бензин сигурно 
ако си с 13ки и на бензин тоя двигател и 170км развива свидетел сам бил
а жигулата сигурно е с 13ки и няма да развие 170км ,ако ще и да се пръсне - freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Дизел. ... Тия долнопробни горива са смрад.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”