голф4 2001г. проблем със сигнализацията за фарове и гориво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivanre
Автомобил:
Двигател:

голф4 2001г. проблем със сигнализацията за фарове и гориво

Мнениеот ivanre » Вто 09 ное 2010 13:44

здравеите колата е голф4 2001г.проблемът е че спря да титка за гориво и забравени фарове в началото запо4на звука да каркори а после спря кажете от къде да си купя джаджата и как се сменя

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем със сигнализацията за фарове и гориво

Мнениеот ilkomotor » Вто 09 ное 2010 15:11

.. ЗУМЕР се вика и е около 10-тина лв

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 04 май 2017 8:14

Стара тема ,но мисля че тук е мястото за моя въпрос. Така -от няколко дни лампа за горивото свети постоянно и при всяко палене пищи еднократно зумер-гориво.Пробвах с резетване-няма ефект.Дори и на 1/2 резервоар лампата свети и зумера свири.Другото ,което забелязвам е че стрелката на горивото като че ли не ми дава много верно инфо .Тая сутрин паля и на дисплей ми изписва гориво за 250км.Минавам 3-5 км. градско и ми изписва :гориво за 160 км.Стрелката падна с почти едно деление надолу.Не виждам изтичане на нафта ,верно че ГНП е омазнено с нафта и натрупан прахоляк ,но мисля че е в рамките на нормалното за 16год. кола.Колата е СЕАТ Кордоба ASV-110 TDI.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 04 май 2017 19:17

Според стрелка на табло и засичане на изминати км.- Нафта за 20лв. ,прибл. 10л. с отстъпката,изминати 40 км. градско. Някакви идеи от къде да започна да търся проблема?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Чет 04 май 2017 19:28

Компа изчислява остатъчните километри на базата на моментния разход. Ако караш на късо разстояние, моментния ти разход е висок и оттам и остатъчните километри.
За другия ти проблем не разбрах точно какъв е?
Лампата свети постоянно или само при палене?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 04 май 2017 20:33

Лампата свети постоянно ,а при палене пищи и зумера.За компа и остатъчните км. ми е ясно.Проблема е че карам тая кола от 3 години , но такъв рязък спад на горивото по табло не е имало. Все пак кракът ми не е станал по "тежък" за няколко дни,нито градът е станал по-голям и по-пренаселен....Ако вярвам на показанията на табло-ако преди месец съм карал с 10лв.- 3 дни ,сега всеки ден слагам по 10 лв.,за да подържам едно определено количество гориво в резервоара.Незнам електрониката ли се е прецакала ,проблем по-горивна система ли е ,що ли? :screwy

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 04 май 2017 21:00

: Аз едно време бях така с опела.Накрая отворих кошницата и :eek кво да видя-резервоара почти пълен(едно драго ми стана)-просто кабелаците имаха хлабави обувки.Ако искаш отвори кошницата за твое успокоение да видиш действително колко нафта има .Върви на канал или подемник и запали и гледай да не шурка отнякъде.

fighter-interceptor
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHW 2000

Мнениеот fighter-interceptor » Чет 04 май 2017 21:23

При мен пък лампата свети,но зумера вече не писука,какво може да означава това?Иначе преди доста време се наложи да покарам продължително на светеща лампа и след като заредих,пак светеше,тогава и зумера още писукаше,а стрелката показваше все едно не съм зареждал.Докато се чудех какво да правя след два-три дена положението се нормализира,реших че при значителното намаляване на горивото нещо е заседнало,а след това се е освободило.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”