Добър вечер искам да попитам какво масло е най - подходящо за Голф 4 TDI AJM със 6 степенна скоростна кутия ? Моля за предложения , а ако някой може да ми спомене и ориентировъчни цени ще съм много признателен.
Висококачествено синтетично трансмисионно масло по Aral Synth-Technology за висока смазочна ефективност и ниско съпротивление. За безпроблемно превключване на скорости при ниски температури и икономия на гориво при леки автомобили с ръчни скорости.
маслото трябва да е 100% синтетично и да е SAE 75W-90 .. както са ти писали вече .. цени .. от 20-40 лв. за литър .. кутията събира 1.9 лт. .. по принцип това масло не се сменя .. ще доливаш ли ?? или си отварял кутията ??
Около 3Л събира кутията - и трябва да се смени ... Не съм отварял кутията но на много места ми препоръчаха да си го сменя , а и си знам реалните километри на колата ... надали е пипано изобщо Иначе за вискозитета знам - въпроса е че ми обявиха цена на 40 лева литъра - а маслото е мобил и щях да падна ... Иначе е възможно и в съединитела да е проблема - колкото и да не ми се ще ...
По скоро трудно връща предавки ( ако съм на 3та на 1300 оборота трудно връща на 2ра и така ). Да малко трудно влизат предавките особено 1ва независимо дали връщам скорости или просто потеглям. Като за загасен мотора , да влизат по добре , но като че ли разликата не е съществена ...
ПП колега съжелявам без да искам ти огворих на ЛС , заотва поствам същото което ти написах и тук
Преди около 30 хил км смених маслото на скоростите с масло FUCHS, пълна синтетика, 75W80, по препоръка на самите FUCHS и съм доволен - скоростите влизат по-мазно. Около 2 кила и 100-200 грама събра кутията. Със същия мотор и скорости съм - AJM 116 коня, 6 скорости.
Наистина до сега четох за това масло и като цяло прочетох добри отзиви както за моторните им масла така и за трансмисионните Мисля утре да се разходя до ауто + и да си взема 3 тубички - дано наистина да е толкова добро колкото го описаха