Части по окачване на Ас Метал

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Части по окачване на Ас Метал

Мнениеот rim » Съб 13 ное 2010 15:57

Здравеите!Колеги интересува ме къде във Варна има магазин в който да продават оригинални части по окачването на турската фирма Ас Метал.Защото чувам че и при тях имало ментак.Доколкото си спомням оригинално турските части на Ас Метал имат щампован триъгълник с пингвин вътре в него.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Части по окачване на Ас Метал

Мнениеот bayspiro » Съб 13 ное 2010 16:14

Някъде на гърба на "Офис уан" до Трета гимназия, ама било много завряно и трудно за откриване - някава маза..... Видях купени работи от там у един бакшиш, питах го, ама не можа да ми обясни добре

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Съб 13 ное 2010 18:35

На Ас метал горен носач закупен от фирменият им магазин в Пловдив изхвърлен на 3200 км с тотално разбит шарнир.Ти си прави сметка за качеството на тези боклуци.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 13 ное 2010 19:23

sasho_mf написа:На Ас метал горен носач закупен от фирменият им магазин в Пловдив изхвърлен на 3200 км с тотално разбит шарнир.Ти си прави сметка за качеството на тези боклуци.

То ебило толкова и Ас метал.
Имаше до 2008г магазин до подлеза с/у автогарата. Иначе от София.
За сведение на Сашо - сменял съм носачи на Алфа 155 ца -изминах над 25 000км и я продадох без никакъв звук, стон,чукане. Преди това преминах през всичките прехвалени марки /Vema. Moog, Federal Mogul- безподобни боклуци -изкарваха едва 15-18 000 км и се разтракваха / шарнира/ . На турските се износват гумените тампони по-бързо , но имах 1 торба тампони от гореспоменатите марки, която подарих на купувача.
Последно сложих на Пуловера кокал / носач/на Аз метал м-,пратиха ми го от София 08.2010.
@bayspiro - няма там такова нещо и магазинче. Имам гараж точно зад Офис 1.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 13 ное 2010 19:42

sasho_mf написа:На Ас метал горен носач закупен от фирменият им магазин в Пловдив изхвърлен на 3200 км с тотално разбит шарнир.Ти си прави сметка за качеството на тези боклуци.
И аз се прекарах с тях,нямаха горен преден носач но продавача ми вика,че ще ми намери веднага по-качествен но за 55лв.и да съм го изчакал.Затвори магазинчето става въпрос за това с/у стадион Ботев и изчезна в посока центр.гара,връща се след малко и ми носи носача без опаковка за да не видя от къде е /най-вероятно беше от Euro 07 и струваше 42лв./След месец се разтропа и го изхвърлих,сложих си стария но рециклиран.
3-4 пъти ходих до тоя "дюкян" да му го завра носача в ...но беше затворено.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 13 ное 2010 20:16

Ами освен да търся пак бакшиша - видях чарковете в ръцете му - и да го стисна за гушата да ме заведе... :Mr Green Fun . Ша пробвам!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Нед 14 ное 2010 10:02

Аз за Б5 не знам да правят носачи, освен външни накраиници.
Ето и в сайта им няма друго:
http://www.asmetal.com/en/index.php?pag ... del_id=268

macrosito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот macrosito » Нед 14 ное 2010 10:18

Имат и носачи, 75 лв. бройката. Нека които имат впечатления да ги споделят, че и аз трябва да купувам долен носач и два накрайника и се колебая м/у Ас Метал и МУУГ. От форума на БМВ на една 5-та серия вече 40 хил.км. карат Ас Метала.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 14 ное 2010 12:37

Работили сме с МУУГ - не бих ги препоръчал.Слагали сме на една В5-ца и на една Алфа някаква си такова окачване и...не изкара доста.
Ас Метал съм взимал навремето за Фиат-а ми и според цената изкара доста (в предвид,че Birth изхвърлих на 3000км след смяната заради разбит шарнир).
И все пак според мен си е най-добре да се метне Лемфьордер истински,макар че целия комплект по спомени беше около 1200лв (говоря за истинския Лемфьордер).

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 14 ное 2010 12:56

Lemforder и те са един ташак... истински такива части НЯМА,истински са оригиналните части. АС метала е за предпочитане пред МУУГ-а

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 14 ное 2010 15:57

Е,ако вземеш лемф. от немско, си е друго.Аз на Пасат-а съм доста доволен от тях.Сменял съм си кормилни накрайници,шарнири и какво ли не с тази марка, но само от Елит Кар си ги пазарувам,понеже знам откъде ги взимат и съм мега доволен...а редовно ми се случва да тресна дупка с 160+ км/ч и за около 30 000км нищо не е мръднало от лемф-овските части. Слагал съм други марки накрайници и т.н. и сдават багажа за доста по-кратко време.
Но,както казах лемф-а си е доста цифра.Ако Асметал-а изкарва дори половината пробег на лемф-а,аз бих метнал метал-ски понеже по тези дупки тук с каквото и да си,няма да изкара дълго :dummy:
Иначе и аз смятам,че Асметал-а е по-добър от МУУГ-а,ако сравняваме само между двете марки.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 14 ное 2010 17:43

Бе Стефо и аз съм вмомента с лемфове на амортесьорите и на носачите ама нещо не ми харесват как се износват. Не са ментета.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 14 ное 2010 17:53

Колега ти не си добре да дадеш 75лв за Ас-метал при положение че има цели комплекти за по 300лв.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 ное 2010 8:53

KirilGeorgiev написа:Колега ти не си добре да дадеш 75лв за Ас-метал при положение че има цели комплекти за по 300лв.

И такива сме слагали, 300лв - 3000км ;)
Особено зимата им се разкзава играта на по-ефтините варианти понеже всичките бабунки, дупки в леда и т.н. и т.н. ги съсипват.Имаше не една и две теми за хора, които наесен си сменят окачването и напролет отново е за смяна, като са минали дори по-малко 3000км за зимния период.
По повод Лемф-а то на тези дупки тук няма как нещо да не се износи и да изкара дори половината от предвидения му експлоатационен период :) Засега съм доволен от тях, понеже изкарват повече от другите, макар че са по-скъпи...ама в моят случай нали смяната им е безплатна и гледам само цената за частта mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 15 ное 2010 14:16

Нещо се омагьосахте бре :D , за магазини във Варна беше темата:
Колега провери в "Янкар" тел. 655540, съвсем близо до централата на Експрес банк - известна като кръглата банка. :да: Търси Янко или Слави. Поздрави от Добромир.

Иначе аз съм много доволен от носачите на АсМетал(поне на 55 000 км. са вече), със сигурност съм го писал и преди доста време. При проверка преди около година се оказа, че десния леко е похлабил, но още не тропа.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”