най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот radotom » Пон 15 ное 2010 9:04

Vento написа:Имам едно питане - някъде продават ли ЖЪЛТИ на цвят крушки H3 - за халогените за мъгла?

Аъъ... бат' Мите, не са ли Н1 крушките? :roll:
Впрочем - ако решиш да си 'викнеш' подходящ ксенон с 3 000 или 3 500К (жълти) - викни 2 комплекта :lol:
Е, ако не струват по 1000лв/пачето, де!

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 15 ное 2010 9:13

Радо, на халогените е H3 (на които + е с допълнително кабелче, H1 си е нормална крушка), ама аз не търся жълт ксенон, а нормална крушка с нажежаема жичка. :idea:
Другата ми идея е ксенон и на халогените, в същият цвят 5000k като късите, но искам да експериментирам с жълти крушки първо.
Нещо такова:
Selective-Yellow Bulbs-
These are bulbs that produce a yellowish tint mainly produced for use in fog lights. Please read this article from Daniel Stern:
http://www.danielsternlighting.com/tech ... color.html

These bulbs are recommended for use in fog lamps because they are better for use in rain and weather conditions.

Here is a photo of the Selective-Yellow H3 bulb next to an OEM H3 bulb:

Изображение

И какво казва Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_yellow

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 15 ное 2010 18:50

OSRAM ALL SEASON Н3-Дават ги за мъгла, сняг, дъжд и за просто през нощта.Погледнати на светлина жълтее самото стъкло, а на по-тъмно място лилавее.Ефект от тях има, но всичко останало зависи от качеството и настройката на фаровете.А и цената им е по 11-12лева на бройка.Светлината им е доволно жълта

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 15 ное 2010 19:15

hitman0013 написа:OSRAM ALL SEASON Н3-Дават ги за мъгла, сняг, дъжд и за просто през нощта.Погледнати на светлина жълтее самото стъкло, а на по-тъмно място лилавее.Ефект от тях има, но всичко останало зависи от качеството и настройката на фаровете.А и цената им е по 11-12лева на бройка.Светлината им е доволно жълта

колега щракни няколко снимки как светят че и аз искам да сложа таква

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 15 ное 2010 20:01

hitman0013 написа:OSRAM ALL SEASON Н3-Дават ги за мъгла, сняг, дъжд и за просто през нощта.Погледнати на светлина жълтее самото стъкло, а на по-тъмно място лилавее.Ефект от тях има, но всичко останало зависи от качеството и настройката на фаровете.А и цената им е по 11-12лева на бройка.Светлината им е доволно жълта

Днес говорих с един вносител на тоя модел OSRAM ALL SEASON, обясниха ми, че светят по-слабо (вероятно умишлено), за сметка на това са с доста по-дълъг живот от нормалните и се препоръчват за дейлайт (за да карат повече време, а там не се гони сила на светлината). Цената им е 8,50лв.
Аз търся специално за фаровете за мъгла жълти крушки, подобни на горните Selective Yellow. :idea:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 15 ное 2010 20:31

По спомени All Season-a са с половината живот в сравнение със стандартна крушка.
Светят по-слабо защото са +30%, а не както другите +50% или +90%.
Крушки с удължен живот са Ultra Life на Osram.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пон 15 ное 2010 20:58

Vento написа:...един вносител на тоя модел OSRAM ALL SEASON, обясниха ми, че светят по-слабо (вероятно умишлено), за сметка на това са с доста по-дълъг живот от нормалните... :idea:
Така ми казаха от фирма-вносител. Не споменавам име, за да не се счете за реклама.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 15 ное 2010 21:03

Официалният вносител на Osram за България е фирма "Осрам България".
Всички фирми зареждат магазините си от тях: Метро, Практикер, Ауто+, Имахижу,Тех-ко и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 15 ное 2010 21:04

А няма ли вариант да светят по-слабо и да са с удължен живот? Навярно всеки е виждал как свети крушка без реле на ФВ, направо си жълтее, и тези да са на същия принцип примерно :roll:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 15 ное 2010 21:51

тези крушки не са с намален живот а това +30% може и да е рекламен трик.Иначе осрам имат и еко крушка с 2пъти по-дълъг живот и предимно за дневни фарове но не помня как беше модела

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Чет 18 ное 2010 21:41

Vento написа:Аз на дългите светлини на комбито сложих OSRAM NIGHT BREAKER® PLUS и съм много доволен как светят - все едно извънземни кацат! mhihi Чудя се като им ходи 11,67V ток, има ли смисъл от релета за дългите???
На късите съм с ксенон и там е ясно, но исках и много мощни дълги. Ето една снимка, все още нямам нощни фотоси, рядко пътувам вечер.
Изображение

Имам едно питане - някъде продават ли ЖЪЛТИ на цвят крушки H3 - за халогените за мъгла? Евентуално модел и цена да препоръчате. Защо жълти - защото има теория, че този цвят "пробива" най-добре мъглата. Ако си спомните, едно време фаровете за мъгла бяха с жълти стъкла.

Колега, аз съм с ксенон 3000к (жълт) на късите и на фаровете за мъгла. На фаровете за мъгла съм с Н3, но нещо заради рефлектора не ми жълтее кой знае колко много, свети си някакво смесено, а не като на лупите на късите и съм решил да си поръчам от ebay обикновени жълти крушки Н3. Ако не се лъжа ти си с лупи на фаровете за мъгла и там може да ти свети жълто както трябва. Ако имаш път към Сф. може да сложим на твойте да видиш как ще свети с жълт ксенон :)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 18 ное 2010 22:04

На Пасата ми- В4 като го купих нямаше халогени ами беше с монтирани дек. бленди. Тези дни си намерих доста запазени ориг. Хела фарчета за мъгла, монтирах ги... даже цял ден обикалях да избера подх крушки, защото на фона на ксенона горе жълтееха и ме дразнеше чисто визуално, но се спрях на Найд Брейкъри Н1.И въпреки всичко пак много леко жълтеят, но все пак не са ксенон ...
Въпроса ми е къде е логиката на Пасата спец. за да караш с вкл. фарчета за мъгла да си и на къси ....
И др. какъв ще е ефекта ако се монтира ксенон в тези фарчета ....

Ето и снимки, основните фарове са с ксенон Луксима 5000К
Прикачени файлове
DSC03354.JPG
DSC03362.JPG
DSC03364.JPG
DSC03384.JPG
DSC03385.JPG

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 18 ное 2010 22:19

Добре се вижда и разликата с вкл.допълнителни светлини и без, интересно е ако и те са с ксенон...не знам в мъгла каква ще е ситуацията, но определено настилката ще е перф. осветена .

Извинявам се за офф топика, но крушките се поставят във фарове все пак и , ...

Kris_22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kris_22 » Сря 24 ное 2010 23:21

Vento написа:Аз на дългите светлини на комбито сложих OSRAM NIGHT BREAKER® PLUS и съм много доволен как светят - все едно извънземни кацат! mhihi Чудя се като им ходи 11,67V ток, има ли смисъл от релета за дългите???
На късите съм с ксенон и там е ясно, но исках и много мощни дълги. Ето една снимка, все още нямам нощни фотоси, рядко пътувам вечер.
Изображение

Имам едно питане - някъде продават ли ЖЪЛТИ на цвят крушки H3 - за халогените за мъгла? Евентуално модел и цена да препоръчате. Защо жълти - защото има теория, че този цвят "пробива" най-добре мъглата. Ако си спомните, едно време фаровете за мъгла бяха с жълти стъкла.

Браво колега супер си го направил.Мойте поздравления!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 25 ное 2010 14:08

Колеги, аз да се оплача...Взех чисто нови Bosch Xenon Blue Н4, които да заменят сегашните китайци, но светят отвратително жълти и все едно гледам фар на Ладе...Дойдоха ми в картонени кутиики, пак с надписи на фирма и всичко, но дали има разлика със същите в другата опаковка (отзад е картон, а отпред прозрачна тънка пластмаска)? Много объркващо! Поздрави!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”