Вместимост на газовата бутилка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вместимост на газовата бутилка
Колеги искам да попитам каква може да е причината газовата ми бутилка да е с обем 38 литра, а да побира само 21 литра газ при пълнене до горе?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вместимост на газовата бутилка
Не съм голям разбирач, но като че ли не ти работи измервателя на нивото на газта. Защо не напълниш ботилката до горе, не я изгориш цялата и по километраж не провериш колко гори? След това поглеждаш какво ти показва измервателят и си правиш изводи.
Също може и да има проблем при образите, които ти пълнят, но там обикновено надвишава количеството...
Също може и да има проблем при образите, които ти пълнят, но там обикновено надвишава количеството...
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
dodo2000 написа:Колеги искам да попитам каква може да е причината газовата ми бутилка да е с обем 38 литра, а да побира само 21 литра газ при пълнене до горе?
Колега здравей.....значи много зависи дали бутилката ти е била напълно празна

Освен това в паспорта на бутилката пише колко и е полезният "Товар"

А доколкото знам има значение и налягането с което ти пълнят.
Поздрави !

-
- Автомобил:
- Двигател:
а пък на мен са ми казвали едни майстори газаджии, че в бутилката се натрупвала вода от конденз и може заради това да не иска да вземе повече газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами бутилката я пълня всеки път до горе когато газта в нея свърши. По паспорт наистина пише 38 л. а и самата бутилка не изглежда никак малка. И всеки път макс. побира 21 л., зареждам от различни места газ. Според един познат имало значение как е завъртяна бутилката, и от там някаква клапа можело да затваря по-рано и да не се пълнела до горе.
Само да уточня как разбирам, че бутилката се пълни само с 21 л. газ - толкова всеки път показват колонките на бензиностанциите, когато пълня бутилката до горе.
Само да уточня как разбирам, че бутилката се пълни само с 21 л. газ - толкова всеки път показват колонките на бензиностанциите, когато пълня бутилката до горе.
.Според един познат имало значение как е завъртяна бутилката, и от там някаква клапа можело да затваря по-рано и да не се пълнела до горе

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Бутилката трябва да пълни 80% максимум от обема си.Нормално е твоята бутилка да пълни 30 л.
Отиди при тези които са ти монтирали газовата уредба да оправят проблема.
А ако искаш сам да пробваш, охлаби шините които държат бутилката и я завърти надолу.
П.П. Променям си мнението след поправката на "Машината".
Отиди при тези които са ти монтирали газовата уредба да оправят проблема.
А ако искаш сам да пробваш, охлаби шините които държат бутилката и я завърти надолу.
П.П. Променям си мнението след поправката на "Машината".
Проблема идва от поплавъка, малко повече е изкривен и затваря по-рано .
Върни се в “Автогазови уредби”