Преди месец си сложих газ Ловато на ГОЛФ 3 1.8 ADZ, близо 500км никакви проблеми , но сега започна /вече 900 км/ тъпотиятя. Паля всяка сутрин на бензин и после обръщам на газ. Забелязах , че колата си върви без да подавам газ и се оказа, че като изключа от скорост тя поддържа 2000 оборота и така около 15-20 секунди и после леко падат до 800-900. Сега това не пречи толкова, но зимата трябва да натискам спирачката за да намали скоростта вместо да използвам скоростите за моторна спирачка. И си мисля, че като поддържа тези 2000 оборота ще се качи и разхода.
Ходих при газаджията, който ми монтира уредбата и му казах какъв ми е проблема споменах му и за ламда емулатор и отговора му беше : проблема ти е в ТПС'а.
Интересното, е че докато си карах колата само на бензин никога не ми е правила такива неща с оборотите. Един ден изключих захранването от акумулатора и ден два всичко си беше ОК, но след това пак започват проблемите и си мисля , че не ТПС'а ми е проблема.
Другия проблем е миризма на газ : проверих изпарителя и всички връзки няма теч на газ /газаджията също направи проверка / , но колата мирише дори като си отворя стъклото на шофьорската докато карам влиза миризма на газ. Направо смърди. Като си пусна парното също влиза въздух с миризма на газ.
Въпроса ми е следния от къде може да мирише на газ и възможно ли е да поддържа 2000 оборота и проблема да е от ТПС'а. Газаджията каза , че може да ми оправи ТПС'а срещу заплащане, но аз не искам да пипа там защото съм почти сигурен, че ТПС'а е добре.
Забравих да напиша: когато обърна на бензин проблема с оборотите остава, но след ресет на компа /с изключване на акумулатора/ на бенз и на газ нема проблем за ден два или около 30 км.

Мирише на газ и държи високи обороти - съвети?
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мирише на газ и държи високи обороти - съвети?
брат отиваи при бате люси да те види не си бии главата сам много е добър
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От Русе до София много приятно ще му се отрази!
А и вече няма да мирише на газ! Всеки полъх от нея отдавна ще е свършила!
Към автора - затваряй газовата бутилка от крана и бягай при казаджиите да си оправят лайната, че ти че ще грумнеш - ще гръмнеш, ами и други ще отнесеш!

А и вече няма да мирише на газ! Всеки полъх от нея отдавна ще е свършила!

Към автора - затваряй газовата бутилка от крана и бягай при казаджиите да си оправят лайната, че ти че ще грумнеш - ще гръмнеш, ами и други ще отнесеш!

- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Да добавя от Русе съм.И си сложих газовата при Стойчо, които са от Русе го познават.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Богата смес, може и да замръзва изпарителя сутрин...
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
И аз имам същите проблеми и аз съм с ADZ мотор и при мен ми казаха, че е ТПС-са....Обясниха ми, че на бензин не се получава да държи високи обороти и да дава си подава сама газ поради ППХ (принудилно празен ход), т.е. като отнемеш газта и спира подаването на гориво докато при газовото (обикновенно както е в нашия случай) се подава постоянно гориво и затова се получава тази аномалия.
Ще следя темата с интерес, понеже аз доста време вече не мога да го отстраня този проблем!

С правилен реглаж положението трябва да се подобри,ако не се оправи.Имах същия проблем(ADZ със сменени кабели,свещи,бобина ,центровка в БОШ и газанализатор при добър майстор ) и накрая го реших сам по най-неправилния начин,но факт,че вече го няма
.
Откачих буксата на ламбда сондата(карам така). След няколко завъртаня на око на делкото(с мост на буксата на диагностика) постигнах приличен разход и вървене.
Уточнявам ,че паля и карам само и единствено на газ (до момента към 15 000км.).На бензин колата си работи супер,но разхода предполагам е

Откачих буксата на ламбда сондата(карам така). След няколко завъртаня на око на делкото(с мост на буксата на диагностика) постигнах приличен разход и вървене.
Уточнявам ,че паля и карам само и единствено на газ (до момента към 15 000км.).На бензин колата си работи супер,но разхода предполагам е

- masterpit
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:С правилен реглаж положението трябва да се подобри,ако не се оправи.
При мен има същия проблем! Опитал съм всичко, което знам! Направи ми впечатление че колкото е по богата сместа толкова при по ниски обороти започва да се форсира сам двигателя, за това трябва да се намери оптималната центровка на количеството газ което постъпва от изпарителя към плочката. Но това не решава проблема. Прави го и при изключена ламбда сонда. При мен сега се появява при над 2600 оборота.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен , колега, имаш проблем с изпарителя. Миризмата на газ, без да са установени течове може да е от това, че изпарителя пуска повече газ, преобогатява сместа - от това и по-високите обороти. Това най-често става ако се повреди клапанчето на 1-та степен на изпарителя и във втората започва да влиза газ с по-високо налягане - тогава пружинката, която регулира налягането на 2-рата степен, не може да удържи напъна и клапана на 2-рата степен започва да пуска газ повече от колкото трябва. Това личи особено на празен ход, тъй като тогава трябва малко газ, а идва бол. Богатата смес запълва целия смукателен тракт,че излиза и навън и за това смърди. Тва майстора не може да го хване с пяната.
Пробвай следното: при работещ двигател, вдигни капака,ухото до изпарителя и някой да угаси - ако чуеш продължително фъщене - това е! /ако си бързак и можеш бързо да извадиш някъде маркуча между изпарителя и мотора и от там излиза газ - този е случая/
П.П. Цигарите ги остави в къщи,че да не получиш
тен без време
Пробвай следното: при работещ двигател, вдигни капака,ухото до изпарителя и някой да угаси - ако чуеш продължително фъщене - това е! /ако си бързак и можеш бързо да извадиш някъде маркуча между изпарителя и мотора и от там излиза газ - този е случая/
П.П. Цигарите ги остави в къщи,че да не получиш

- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
При положение ,че ламбда сондата работи нормално задължително е слагането на емулатор. Не трябва да се прави ресет на компютъра,защото при всяко палене ще се изисква време за първоначално установяване,което в повечето случаи се изразява в странно поведение на оборотите. После се прави центровка от изпарителя. Бронзовия винт на ловатото служи за установяване на пропускането на газ от първата камера към втората. Ако е прекалено развит ще се получава давене на мотора,познава се по неравномерния празен ход или липса на такъв. При моя автомобил /г3-ABS/ пробно установих че трябва да е развит на 1,5-2 оборота. След това с много бавно покачване на оборотите се гледа дали някъде ще се получи глъхнене и се коригира леко с бронзовия винт. Дали са настроени ниските обороти най-добре се разбира като се направят така че да са еднакви с ниските обороти на бензин. После следва нсатройката от тройника,ако има такъв. Мотора се установява на 3400 оборота. Затварят се двата винта на тройника едновременно докато мотора заглъхне леко,после еиниа винт се разжива четвърт. Прави се порба в движение,ако има дупка в оборотите се равива другия четвърт или колкото е необходимо и готово. С тези настройки про мен разхода е около 8-8,5 извънградско и 10-11 градско.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Интерсното е при мен , че не винаги мирише прави го от време на време, но това е достатъчно да се разсмърди навсякъде. Другото , което забелязах е че примерно си карам нагоре по баир и съм на 4-та скорост и си подавам нормално газ, в един момент колата я усещам , че не иска да наеме като отпусна леко педала на газта и тя всякаш се отпушва и започва да наема. Нямах време до сега да я занеса да ми проверят центровката, но мисля първо това да направя и да си проверя и кабелите на свещите. Да си призная не съм я водил колата на майстор за проверка на центровка от както съм я купил.
Аз също си мисля, че подава по-обогатена смес когато е газ.
П.С.
И все пак си мисля , че не е от ТПС'а , нарочно обърнах на бензин за да видя как ще се държи колата, но това с оборотите го прави и на бензин никаква разлика дали ще си на бензин или на газ.
А преди да си сложа газова никога не съм имал подобен проблем .
Аз също си мисля, че подава по-обогатена смес когато е газ.
П.С.
И все пак си мисля , че не е от ТПС'а , нарочно обърнах на бензин за да видя как ще се държи колата, но това с оборотите го прави и на бензин никаква разлика дали ще си на бензин или на газ.
А преди да си сложа газова никога не съм имал подобен проблем .
Върни се в “Автогазови уредби”