Здравейте,
Знам какво ще ми отговорите, тази тема е много пъти разисквана, разгледай форума.
Е, разгледах го внимателно, пробвах всичко, което е написано, но не мога да нулирам service insp, a маслото е сменено преди месец, вкл. филтри, ремъци и т.н.
Възможно ли е да има разлика при нулирането на бордовият компютър на Лупо в сравнение с другите модели на фолксваген? Какво да правя?
А, и какво значи "Завъртате бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна"? При мен е едно копче, което се натиска.
viewtopic.php?t=77110
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... =16&t=1847
и т.н.
Зануляване на service insp на Lupo
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зануляване на service insp на Lupo
Постави контактния ключ в положение off. Натисни и задръж десния бутон на таблото, дай на контакт без да палиш, задръж за 5 секунди и след това пусни десния бутон, завърти левия бутон на таблото надясно, изключи от контакт. Би трябвало да е това. Не знам какъв бутон имаш за часовника, да не би с натискане да излиза и след това да може да се върти?
Другият вариант е със задържане на бутона за нулиране на дневния пробег, даваш на контакт и изчакваш, докато не излязат ------ на екранчето, пускаш и изключваш от контакт.
Като краен вариант е някой с Ваг ком - там със сигурност се чистят всякакви инспекции.
Другият вариант е със задържане на бутона за нулиране на дневния пробег, даваш на контакт и изчакваш, докато не излязат ------ на екранчето, пускаш и изключваш от контакт.
Като краен вариант е някой с Ваг ком - там със сигурност се чистят всякакви инспекции.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора, но пак нищо не разбирам. Прилагам снимка, за да видиш, че няма копче, което мога да го завъртя.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:... някой с Ваг ком - там със сигурност се чистят всякакви инспекции.
това е решението на проблема ти.
dobrin написа:П
Това е начина на Лупо.
- monaha86
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същият проблем с vw polo 2001-ва,таблото е абсолютно същото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
П
Опитах, няма ефект!
Опитах, няма ефект!
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
При мен (лупо 1.4ТДИ 2001г) се показa ----- ама не мога да му задам на колко км да се занули както е на Ситроена.
Последна промяна от poliboy на Съб 21 апр 2012 10:14, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а как да сверя и часовника като няма копче
Колеги, аз имам поло 98г и от тук разбрах как да си нулирам моя брояч за маслото, ще се радвам ако успея да ви помогна. При мен се натиска копчето за зануляване на малкия километраж и се задържа, след което се дава на контакт и се изчаква окло 10 сек, докато на таблото не се изпише oil serviz или нещо подобно. Всички копчета се пускат и контакта се връща в крайно изключено положение. Процедурата се повтаря и на таблото се изписва че се занулява брояча. Пак се изключва всичко, при следващ контакт или стартиране на мен ми изчезна противния надпис, надявам се и при вас да е така. Поздрави!!!!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
plam_76 написа:Благодаря за отговора, но пак нищо не разбирам. Прилагам снимка, за да видиш, че няма копче, което мога да го завъртя.
Покрай часовника, тези черничките които ти приличат на болтчета, всъщност са бутончета и се натискат, с клечка за зъби, химикалка или каквото се сетиш! Левия сменя часове, десни минути! Инспекцията се чисти с VAG-COM най лесно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси
как да предположа че има и копчета имитиращи болчета
как да предположа че има и копчета имитиращи болчета
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
Излезна ми serv INSP(лупо 1.4ТДИ 2001г) вчера при условие че съм минал само 4к км от смяната на маслото. Вярно, че я карам само в София колата, и че работи повече на място, и че след 2 седмици ще стане една година от смяната ама мислех да го сменя на втората година или на макс. 10к км.
На Ситроена километрите до следваща смяна намаляват с 100 при всеки студен старт на колата. На Лупото не се вижда на колко е настроен този километраж, а явно само на VAG com-a ще се покаже.
На Ситроена километрите до следваща смяна намаляват с 100 при всеки студен старт на колата. На Лупото не се вижда на колко е настроен този километраж, а явно само на VAG com-a ще се покаже.
- miitaka
- Автомобил: POLO 1.0 i
- Двигател: AER 1998
Pundio написа:Колеги, аз имам поло 98г и от тук разбрах как да си нулирам моя брояч за маслото, ще се радвам ако успея да ви помогна. При мен се натиска копчето за зануляване на малкия километраж и се задържа, след което се дава на контакт и се изчаква окло 10 сек, докато на таблото не се изпише oil serviz или нещо подобно. Всички копчета се пускат и контакта се връща в крайно изключено положение. Процедурата се повтаря и на таблото се изписва че се занулява брояча. Пак се изключва всичко, при следващ контакт или стартиране на мен ми изчезна противния надпис, надявам се и при вас да е така. Поздрави!!!!
Благодарим, колега !
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
При мен на Поло от 2000г.
Задържам нулиране на километража с дясна ръка.
Давам на контакт с лява ръка, без да отпускам бутона.
Натискам дясното копче на часовника с лявата ръка пак.
Това е!
Задържам нулиране на километража с дясна ръка.
Давам на контакт с лява ръка, без да отпускам бутона.
Натискам дясното копче на часовника с лявата ръка пак.
Това е!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”