Изтърбушена седалка...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Изтърбушена седалка...

Мнениеот tarikat89 » Чет 25 ное 2010 17:49

Здравейте.. имам няколко питания..гледам напоследък по разни сайтове разни хора възтановяват почти "изядени" волани напукани кожени седалки и всякакви такива работи.. та въпроса ми е такъв възможно ли е изтърбушена седалка да се оправи? седалката е тип рекаро дълбоко и на долната част на шофьорската е изтърбушено и опира на желязо и при качването е много гадно..
възможно ли е това да се оправи да се възтанови някак? някои прави такива неща?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Изтърбушена седалка...

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 ное 2010 17:55

Дай снимки на седалката.Моя солон си го оправях на скоро и имаше подобна дупка в дунапрена.След като свалих тапицерията от седалката и я изпрах запълних дупката със силикон и я оформих с пръст.Стана като оригинално и вече желязото не се усеща.Но аз използвах два салона и взех здравия плат от другия салон и така.Вмомента имам идеалните седалки без протъркано и дупки по него.Ако намериш само черния плат от друга седалка можеш да го дадеш на тапицер и да ти направи само скъсаната част.За дунапрена разбра вече :да:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Чет 25 ное 2010 18:04

а този силикон няма ли много бързо да се смачка или да се размести..като се отлепи там където граничи с дунапрена ?!? от колко време караш така? и какъв силикон по точно..или няма значение?!?
иначе ако найстина има ефект ще ги разсъбличам пък после ще се тапицират на ново..въпроса е да стане добре.. иначе утре ще щтракна седалките на светло и ще кача снимки да се видят..

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 ное 2010 18:18

Няма проблеми.Като напълниш дупката залепва здраво.Не можеш го отлепи силикона.Изпозвах черен във флакон от 4.50 лв :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 25 ное 2010 18:29

Със строителна пяна дали няма да стане? Като се надуе ще се обреже с нож.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Чет 25 ное 2010 18:45

ето това е самата седалка ..на седалището е изтърбушено,а на облегалката е здраво но е протъркано и скъсано..

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 ное 2010 22:13

Пяната след време се троши и става на парчета.Силикона според мен е най удачния вариант.Много е жилав и гъвкав :да:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 26 ное 2010 13:38

Лепеното си е лепено, дунапренът вече се е разкъсал на парченца и се разпрашава, силиконът има различна плътност, устойчивост на натиск, пластичност и още хиляди характеристики, които не съвпадат с тези на дунапрена, който е сложен! Най-добре си намери същия модел предна пасажерска седалка (дясната) за 15-20 лв., която е запазена и просто й вземи дунапрените! Едни и същи са дунапрените и захващането на плата на лявата и дясната, а само металните кошове са различни! Ще стане "оригиналдъ" - личен опит! :wink: Успех и не давай повече от 20лв! :Mr Green Fun

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 26 ное 2010 13:44

да не давам но в моргата искат по 30-40лв за седалка.. и точно така-няма..иначе съм го мислил и аз този вариант да си взема направо една здрава.. но няма..

а и вече е свалих тази седалка и си сложих старата.. и като имам време довечера или утре ще е разпарчатосвам и ще го мисля кво ще се прави..ще кача и снимки да видите как съм го направил..може да послужи на някои информацията за вбъдеще

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Съб 27 ное 2010 8:40

Можете да изрежете до здраво седалката и с друго парче дунапрен и с хелматекс или подобно лепило да добавите необходимото. По принцип така правят разни профили на холните гарнитури-като залепват няколко парчета с определена форма.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 27 ное 2010 10:30

venll-vr написа:Можете да изрежете до здраво седалката и с друго парче дунапрен и с хелматекс или подобно лепило да добавите необходимото. По принцип така правят разни профили на холните гарнитури-като залепват няколко парчета с определена форма.

по принцип и това е вариант но трябва да е дунапрен със същата твърдост..

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 27 ное 2010 13:54

Изображение
Изображение

ето какво е станало с дунапрена..днеска ще се пере тапицерията..утре ще се ремонтира някак си дунапрена.. а в понеделник ще се търси плат да се оправи прокъсното на облегалката.. всичкото е за 1 ден работа по принцип,но времето е кът

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 27 ное 2010 15:52

Вземи друга седалка и от 2 направи 1 не се занимавай с глупости да оправяш дунапрена - личен опит!

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 27 ное 2010 16:52

аз имам и друга седалка но е наи обикновенна и си мисля за вариант ако не стане нищо да сложа долната част от обикновенната и горната част от тази..по принцип не ми трябва за гъзария на мен .. сложих ги заради това че в завои излизам от седлаката и ако не се държа за волана ще падна някъде :lol: :D

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 27 ное 2010 17:10

tarikat89 написа:..по принцип не ми трябва за гъзария на мен .. сложих ги заради това че в завои излизам от седлаката и ако не се държа за волана ще падна някъде :lol: :D

Колега, ти във F1 ли караш тая кола, та чак изпадаш по завоите от ОБИКНОВЕНА седалка? :horror: И колана ли не може да те задържи на място или нямаш навика да го ползваш?
Аз съм с обикновени седалки, но не съм го забелязал тоя ефект. mhihi Може би щото по завоите понамалявам малко... :screwy
По темата: взимай читава седалка от морга и недей да откриваш топлата вода. :012:

Върни се в “Направи си сам!”