Какъв ВАН да избера?
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Re: Какъв ВАН да избера?
А всъшност ти до колко пари горе-долу търсиш 

Последна промяна от evgenyh на Вто 23 ное 2010 10:12, променено общо 1 път.
shmitz написа:Човек чета бре! Искам да видя мненията на хората, а не да си водя монолози! Сега съм на мода чисто нова Dacia Logan
Баща ми кара такава служебна, а преди това имаше фордове и рена баничарки. От логана е много доволен. Дървен, много дървен, но много практичен.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи сега какъв мотор да си взема от Logan? Искам да е икономичен и безпроблемен, а засега мисля да е 1,6 бензин, но има и 1,4 и 1,2 които са по-евтини...слушам предложения 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм чел и слушал, че най-прост и дуракоустойчив е 8клапановия бензинов, който освен това има повече въртящ момент на ниски обороти. 110кс има мощ но като се вкара в обороти.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
restless написа:аз съм чел и слушал, че най-прост и дуракоустойчив е 8клапановия бензинов, който освен това има повече въртящ момент на ниски обороти. 110кс има мощ но като се вкара в обороти.
Той Логана излиза и с 1,6 8В - 90кс се води, реално в книжката му пише 87кс
-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:restless написа:аз съм чел и слушал, че най-прост и дуракоустойчив е 8клапановия бензинов, който освен това има повече въртящ момент на ниски обороти. 110кс има мощ но като се вкара в обороти.
Той Логана излиза и с 1,6 8В - 90кс се води, реално в книжката му пише 87кс
именно него имам впредвид. Особено по руските сайтове мненията за 110кс са че практически не е по-добър а данъка ( и там) е значително по-висок.
- soaring
- Автомобил:
- Двигател:
Относно Логън:
Имаме 4-ри служебни 1.5 DCI, дупер коли
Супер здрави, супер икономични - извъм градско 4,8 , градско 5 о нещо. За 1,5 година сме им направили по 100 000 км и нище не е сменяно освен малса и филтри,а колите се карат от всеки.
Имаме 4-ри служебни 1.5 DCI, дупер коли

Супер здрави, супер икономични - извъм градско 4,8 , градско 5 о нещо. За 1,5 година сме им направили по 100 000 км и нище не е сменяно освен малса и филтри,а колите се карат от всеки.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Взимай си чисто нова Дачия и пей сърце.... 

добре де за какво се търси ван така и не разбрах, след като ти изчетох мненията ?
за работна кола или за семейна
ако за семейна - трябва да си ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН да си купиш дачия - мое мнение продиктувано от доста опит със служебни такива съоръжения - верно здрави са НО са каруци, в които освен инструменти и бачкатори не бих качил жената и детето си или да тръгна на дълъг път !
има безброй предложения за комбита на истински автомобили - верно втора ръка НО автомобили !!!!
за работна кола или за семейна
ако за семейна - трябва да си ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН да си купиш дачия - мое мнение продиктувано от доста опит със служебни такива съоръжения - верно здрави са НО са каруци, в които освен инструменти и бачкатори не бих качил жената и детето си или да тръгна на дълъг път !
има безброй предложения за комбита на истински автомобили - верно втора ръка НО автомобили !!!!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
бас ловя,че голфовете до 3-ти (а може би 4) който масово караме тук,са мноооого по-голями каруци от логана примерно. Мисълта ми е,че ако се набляга толкова на комфорт и качествени материали трябва мерцедеси и ситроени да караме 

tisho_psg написа:бас ловя,че голфовете до 3-ти (а може би 4) който масово караме тук,са мноооого по-голями каруци от логана примерно. Мисълта ми е,че ако се набляга толкова на комфорт и качествени материали трябва мерцедеси и ситроени да караме
губиш баса отма
и голф 2 е с по-качествени материали направен !
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
One написа:губиш баса отма
и голф 2 е с по-качествени материали направен !
Аз съм на същото мнение... Карал съм Логан. Сега карам баничарка. Едни и същи безкрайно гадни пластмаси вътре.
Съжалявам, но в пасата от гаража е по-комфортно. Това няма нищо общо с факта, че карам такъв пасат, защото се сещам и за доста по-комфортни коли от въпросния дръгел.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
shmitz написа:Кажи сега какъв мотор да си взема от Logan? Искам да е икономичен и безпроблемен, а засега мисля да е 1,6 бензин, но има и 1,4 и 1,2 които са по-евтини...слушам предложения
дръгел- а Леген 1,6 бензин уж нов модел , а без хидравлични повдигачи на клапаните - на 10к регулиране на клапани, освен това пикапите им са без ABS което е пълна тъпотия за уж автомобил 2008-9-10г .
Били минали цели 100 000 км с Дачията - ами после - на 300 к ще е за скраб.
Пробвах бензин пикап 1,6 бензин - скръб / а познатия ми се обърна по таван поради липсата на ABS на мокър път.
Пробвах и цели 300 м / повече не издържах/ Дачия Логан дизел 7местен - още по-голяма скръб .Тази чудесия ускорява като Икарус. А пък за дълъг път не става , че то 1 ТИР не може да изпревариш или, ако тръгнеш да изпреварваш ти трябва чист път поне 5 км, надолнище и попътен вятър .
Има мненияза френски коли - да не ги повтарям пак.
За да си вземеш лична Дачия трябва да си мазохист
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
всеки си има мнение и виждане.
Ако на някой не му допада евтина плстмаса-вади пари и си купува махагонче,скъпи меки материали.Ако не допада мотори и динамиката-вадиш пари и си купуваш спортен автомобил.
На нова кола за малко пари е лесно е да се смеем на недостатъците.
За мен е важна цената и качеството.Хидравлични ли са повдигачите или има сложен един мармот да ги движи клапаните ми е все тая,само да изкара без авари 300-400 хил.км
Ако на някой не му допада евтина плстмаса-вади пари и си купува махагонче,скъпи меки материали.Ако не допада мотори и динамиката-вадиш пари и си купуваш спортен автомобил.
За мен е важна цената и качеството.Хидравлични ли са повдигачите или има сложен един мармот да ги движи клапаните ми е все тая,само да изкара без авари 300-400 хил.км

tisho_psg написа:всеки си има мнение и виждане.
И аз съм на това мнение, вярно че след 1-та година този Логан ще се е обезценил до цената на Голф 4.Но да не забравяме все пак, че ще бъде на реални километри и все пак чисто нов.Лично на мен пластмасите вътре не ми пука какви ще са - след 3 години експлоатация на всяка кола в нейния клас ще се разтропат.С малки изкл. разбира се.Тъпо е да тръгнеш на дълъг път и да ти тропат разни сглобки, но не е чак толкова натърпимо.С такава Дачия мои приятели ходиха до Словения служебно и то за адски бързо (не че дачията е бърза а просто не са падали никъде под 140 до там-където е позволено разбира се)Кара се като типичната служебна кола в момента е на 90к и не е мръднала.Говоря за ем си ви 1,5 де це и мотора.Чисто нова кола за 20 бона все някак 150к би трябвало да изкара без сериозни ремонти си мисля аз.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”