Паркиране пред трафопост - Може или Не може
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Паркиране пред трафопост - Може или Не може
Здравейте колеги,случаят е следният: пред блока ни има изграден трафопост,който е пред входната врата на блока. От двете му страни има гаражи с подходи към тях, фактически трафопоста разделя пространството между двата гаража.Пред трафопоста има тротоар който е широк не повече от 60см и следва улицата/двупосочна/.Ако някой спре пред трафопоста/мястото е достатъчно да паркира да речем някоя микра, смарт или корсичка/ с по голяма кола/тип Мерцедес,Ауди или всякакъв седан/,затруднява достъпа до съседните на трафопоста гаражи.Не че е невъзможно да влезеш в тях,но става с няколко изнервящи маневри и рискувайки да забършеш някоя от спрелите коли,а на моменти да не кажа че е и невъзможно да влезеш или излезеш.Пробвахме с добро/вдигане на чистачки и разни други НЕ накърняващи целостта на паркиралия автомобил/.До днес!На съседа му писнало вече да се гърчи с комбито да излиза/влиза/ в гаража и взел че написал нещо на стъклото на някаква кола с червилото на жена си
.Тоя пък се ядосал и написал някаква бележка в стил елегантна заплаха и взел че я лепнал на входната врата на блока.Съседа се изнервил и му драснал отговор на заканата му.Резултата е,че намерих трета бележка на вратата на гаража в който спирам аз
демек-мислят че аз съм осрал стъклата на колата. В ЗДвП не пише нищо конкретно за трафопост,само за подходи,рампи към гаражи и тн., което не ме устройва в случая, защото достъп имам, макар и по по-труден начин.Интересно ми е дали някъде пише,че не трябва да спираш пред вход на трафопост и какво следва ако си спрял пред него? Мерси, че изчетохте дългия ми пост 

Re: Паркиране пред трафопост - Може или Не може
cornkiller написа: демек-мислят че аз съм осрал стъклата на колата.
ама май си ти а?

ако не, защо те интересува всичко това.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Може и да не го е писал той, но малко или много му пречат И на него.
- TDI stavrev
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
Колега това трябва да се провери в разпоредбите на общината или на енергото!Успех в търсенето. 
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямаш естествено право. При нужда достъпът до трафа трябва да е безпрепятствен. Това е като да спреш пред пожарен кран. Пожарникарите дирекно ти местят колата, без да се интересуват за целостта ѝ. Същото е и с трафопоста.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Добри е напълно прав !

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ако може качи няколко снимки да се запознаем с нещата като хората...

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Дълбоко се съмнявам, че има някаква общинска разпоредба за спиране пред трафопост, но дори и да има то това не го задължава да премести колата. Казано иначе вие не сте оторизирани да го санкционирате за неправилното спиране.
Най-добре попитай в съответната община, те могат да ти кажат дали има подобна наредба, защото в закона за движение по пътищата няма споменат трафопост нито пък пожарен кран.
Може би просто трябваше да поговорите с човека, преди да минете към писане на бележки, смс-и и любовна поезия
Пък вече ако съвсем не вдява да търсите алтернативи.
Най-добре попитай в съответната община, те могат да ти кажат дали има подобна наредба, защото в закона за движение по пътищата няма споменат трафопост нито пък пожарен кран.
Може би просто трябваше да поговорите с човека, преди да минете към писане на бележки, смс-и и любовна поезия
Пък вече ако съвсем не вдява да търсите алтернативи.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
колега ако имаш познат в енергото го питай дали може те да решат проблема
ако искаш в понеделник(ще питам колегите) мога да ти дам отговор на въпроса,дали може някой от ЧЕЗ(район София) да направи нещо по въпроса
само ще кажа,че в нашата база има трафо и винаги когато някой колега спре служебния автомобил пред вратата му отговорника на трафото се кара с него защото ако стане нещо няма как да се влезе
и това е интересно
ако искаш в понеделник(ще питам колегите) мога да ти дам отговор на въпроса,дали може някой от ЧЕЗ(район София) да направи нещо по въпроса
само ще кажа,че в нашата база има трафо и винаги когато някой колега спре служебния автомобил пред вратата му отговорника на трафото се кара с него защото ако стане нещо няма как да се влезе
DoH_KuXoT написа:гаражите Ви законни ли са ?
и това е интересно
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа: Това е като да спреш пред пожарен кран. Пожарникарите дирекно ти местят колата, без да се интересуват за целостта ѝ.
Така е в САЩ със сигурност. Виждал съм да чупят стъклата на кола, за да мине пожарвият маркуч през нея. Но в БГ някакъв беше осъдил пожарната за нанесени щети по колата му при гасене на пожар. Иначе си напълно прав за сравнението.

- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:гаражите Ви законни ли са ?
100% са законни. Както казах вече сме пробвали с учтивости и любезности,но докато при един подейства и спре да паркира там-идва друг наглец и историята се повтаря.Просто в петък на съседа му е писнало и е проявил твочество с червилото
.А и това по никакъв начин не е увредило целостта на автомобила
,просто е било по видно недоволството му.Тъпото е че сега мислят че аз съм виновен и не смея да си оставя колата пред гаража освен ако не съм и аз там
.Ето снимки на трафопоста и бележката,която ми беше лепната на гаража.Понеже нищо не намерих из нета като наредба на енергото за трафопост и спиране пред него.Ако някой изнамери или има нещо такова да го постне или каже името на документа(чл. , ал. и тн) ще съм адски благодарен.Идеята е понеже искат учтивост гадовете,да го изкарам това нещо на формат А0 и да го лепнем на трафопоста
и ако някой се паркира ще настоявме вече на паркинги и гаражи,полиция и тн....Ако модераторите преценят да слагат КАТИНАРА.- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не искам да засегна никой, но според снимката, не виждам къде можеш да паркираш до трав поста, освен плътно до колчетата ! Но според мен съседите са прави, че не трябва да се паркира там! Още като видите как на тротоара са направени лебедки от асфалт,цимент за да може да се качват колите на тротоарите по това тряба да съдите че не трябва да си паркитате колите! Знам че всеки от нас иска колата му да е пред вкъщи! От дадената снимка мога да дам предложение да се паркира колата на отсерщната страна на тротоара, там ако няма гаражи няма да прече на никой!
А до колкото знам до трав пост не е за предпочитане да се паркира, но ако няма къде, това е вариант!
Но за такъв закон, поне не съм запознат да има!
А до колкото знам до трав пост не е за предпочитане да се паркира, но ако няма къде, това е вариант!
Но за такъв закон, поне не съм запознат да има!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
честно казано не виждам нищо лошо в бележката, като се има предвид, че тя е последвала една малко или много вандалска проява - писане по стъклото
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:честно казано не виждам нищо лошо в бележката...
Аз пък виждам три грешки в нея...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”