Темата е малко стара,но може ли да ми каже някой колко стотоинки е киловат/час сега ?
Дневна и нощна тарифа.
Мерси !

ЧЕЗ - гавра с клиенти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЧЕЗ - гавра с клиенти
Възможно ли е на необитаем етаж от къща, без никаква консумация от каквото и да било, да ми дойде сметка за ток 40 лв.?
Едит: Възможно е ако ти е включено подовото отопление!
Пълна мистерия, но има и необясними неща. Сега подовото е разкачено от ел. мрежата и електромера не отчита потребление на енергия, както трябва и да бъде!
ЧЕЗ няма вина!

Едит: Възможно е ако ти е включено подовото отопление!

Пълна мистерия, но има и необясними неща. Сега подовото е разкачено от ел. мрежата и електромера не отчита потребление на енергия, както трябва и да бъде!
ЧЕЗ няма вина!

Последна промяна от nosex на Сря 25 яну 2012 10:29, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На нас пък ни смениха електромера, че стария спрял да му рабои дисплея. Значи сметката която са засекли на 28.12.2011г. пише старо и ново показание еднакви и в колона корекцоия са написали някакви kWh, които са си ги измсмукали някакси от пръстите.
Някой знае ли по какъв алгоритам изчисляват в този случай предполагаемото ти потребление?
Другото нещо е, че това го установяват на 28.12.2011г. а идват да го сменят едва онзи ден на 18.01.2012г.
Сега незнам какво ще си изсмучат от пръстите за периода от 28.12.2011 до 18.01.2012г. и ако ми се стори завишена ще има ли ефект от някакво обжалване?
Някой знае ли по какъв алгоритам изчисляват в този случай предполагаемото ти потребление?
Другото нещо е, че това го установяват на 28.12.2011г. а идват да го сменят едва онзи ден на 18.01.2012г.

Сега незнам какво ще си изсмучат от пръстите за периода от 28.12.2011 до 18.01.2012г. и ако ми се стори завишена ще има ли ефект от някакво обжалване?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ползвам едни и същи уреди,по един и същ начин
от 9.11 до 7.12 сметката беше 140 лв което е поносимо
от 8.12 до 11.01 сметката е 206 лв струва ми се абсолютно не нормално
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре мърморите , оплаквате се големи сметки скъп бил тока и всичко си остава тука . Управляващите ги боли шмайзера , че народа страда.Докато ги търпим така ще е . Какво ли прави един народ който не е доволен от управляващите . Както той ги е изпрал така трябва да има право и да ги смени преди да им изтече мандата това е по пътя на логиката, но ние сме в чудесна държава с чудесни управници.Какъвто народа такива се и те.И та да си дойдем на думата за тока каква роля играе НЕК и ДКВЕР х......... който НЕ мислят за народа.Както каза германеца не е скъп бензина ниски са не заплатите.НЕ стойте още и си трайте тока ще стане 0.30 за киловат но на кой му пука.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
tdi fen написа:ползвам едни и същи уреди,по един и същ начин
продължавам
от 12.01 до 08.02 сметката е 212 лв
от 09.02 до 12.03 сметката е 220 лв да при положение че съм намалил консумацията значително заради топлото време след като се чудих доста изключих абсолютно всички консуматори от контакта а електромера продължи да се върти

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, първо свали бушона/предпазителя и погледни дали и тогава отчита потребление, а след това си викни ел. техник да прегледа цялата инсталация на жилището
При мен например, се оказа мистериозно пуснато подово отопление, неползвано, непипано от почти 7 години...
При видима никаква консумация от което и да било отчита потребление, при свален централен предпазител на етажа от къщата всичко е ок - така го хванахме
Мистериозно се беше включило преди 4 месеца, някаква "оттечка" или не знам точно как е термина беше направило, т.е. ключа на подовото в позиция "изгасено", а дефакто работи на минимална степен. В следствие на което за 2 месеца беше навъртяло около 70 лв, които в последствие ги платихме
С две думи - прегледай си ел. инсталацията из основи, полезно е

При мен например, се оказа мистериозно пуснато подово отопление, неползвано, непипано от почти 7 години...
При видима никаква консумация от което и да било отчита потребление, при свален централен предпазител на етажа от къщата всичко е ок - така го хванахме

Мистериозно се беше включило преди 4 месеца, някаква "оттечка" или не знам точно как е термина беше направило, т.е. ключа на подовото в позиция "изгасено", а дефакто работи на минимална степен. В следствие на което за 2 месеца беше навъртяло около 70 лв, които в последствие ги платихме

С две думи - прегледай си ел. инсталацията из основи, полезно е

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
EVN - гадни шибаняци
Какво се получи този месец при мен
Консумацията на ток в едно помещение: Климатик, който не се изключва, компютър и три крушки
Фактура за плащане за месец януари 2012г. - 147лв. при студен и снежен месец
Фактура за плащане за месец януари 2013г. - 296лв. при топъл и дъждовен месец
Правителството не го ебе
следователно разходите към EVN са същите а разликата отива най-вероятно за ББ
Ако не е така, нека направи нещо по въпроса 

Какво се получи този месец при мен

Консумацията на ток в едно помещение: Климатик, който не се изключва, компютър и три крушки

Фактура за плащане за месец януари 2012г. - 147лв. при студен и снежен месец

Фактура за плащане за месец януари 2013г. - 296лв. при топъл и дъждовен месец

Правителството не го ебе

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Бе как 300 лева бе батя
280 ми е сметката с 4 адакса,3 компа,печка,ладилник,пералня 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Matematiks написа:Бе как 300 лева бе батя280 ми е сметката с 4 адакса,3 компа,печка,ладилник,пералня
Местожителство: Чепеларе/Пампорово - там е туристически район и тока ходи като на курорт -таксуват му и командировъчни.

Наистина е много моята е 263 лв -ама 3 климатика жена и 2 деца

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Ти ми кажи как става това нещо, при наличието че половината януари си беше пролет 

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Ти ми кажи как става това нещо, при наличието че половината януари си беше пролет
При това забележи - външен апартамент без изолация,само дограма

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Всички електромери са за смяна! Сегашните си ги манипулират и отчитат както си искат. При мен електромера е с бутони като касов апарат,отивам в магазина и си купувам 30 паунда ток примерно,дават ти листче с кода,набираш го на клавиатурата на електромера и воала.Никой не идва да ти го засича,като остане малко от кредита електромера напомня със звуков сигнал...А ако е спешно или си забравил и свърши кредита има бутонче аварийно и като го натиснеш ти пуска един паунд ток,който ще ти е достатъчен за два-три дни.После зареждаш и се приспада.... А за водомерите и това как хладка вода се отчита за топла а би трябвало над 90 градуса да се отчита само,както е тук,не ми се говори.Докато сме си овце,ще си ни доят! 

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
При мен същото положение... Ноември месец дет плътно си бях в къщи 100кинта ток ,Декември дето ме нямаше на 7-8-9декември и от 16декември до 6януари (на 10ти ме засичат) и хоп 72лева ток... Как става тая разлика като декември почти ме е нямало не знам...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”