Капе вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Капе вода в купето

Мнениеот bobo_golfa » Съб 04 дек 2010 16:42

здравеите колеги проблема ми е следния капе вода в краката на пасажера вода влиза само след дъжд направих следните неща а ситоацията си е същата,уплатних добре найлона на вратата намазах със силикон кутията на филтара от долу по колата няма дупки бетон е а вода все още има особенно след днешните дъждове виждам водата как капе зад моторчето на парното но нищо не се вижда от къде може да е и къде се намират тези канали на стъклото благодаря предварително

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Re: Капе вода в купето

Мнениеот VW GOLF3 » Съб 04 дек 2010 17:19

И при мен онзи ден ( за Голф 3 1.4 ABD става дума ) забелязах направо цяла локва на мокета долу под педалите , имам шибидах , който е залепен със силикон и досега нито след автомивка , нито след проливен дъжд съм нямал вода , а онзи ден беше е*ахти локвата , откъде може да е ... като изключим шибидаха? Извинявам се на колегата,че му използвам темата , но използвам неговата защотото проблемите ни са почти еднакви ;)

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Съб 04 дек 2010 17:30

каналите са до кората под чистачките в двата края виж да не са запушени от мръсотия

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 04 дек 2010 18:06

danaildel4ev написа:каналите са до кората под чистачките в двата края виж да не са запушени от мръсотия

Отваряш капака, махаш кората - крепи се с едни щипки, в двата края над калниците трябва да има отвори, но лесно се запушват от листа и други боклуци. Кората е много трошлива, внимавай да не я начупиш.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 04 дек 2010 19:51

Ако имаш шибедах, най-вероятно тече от там. Нищо, че локвата е в краката. провери дали работят и четирите каналчета за отводняване.

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Нед 05 дек 2010 0:07

колеги незнам дали е от каналите , но и аз имам този проблем. и да не забравя да отбележа че когато си мия подкалника тогава прокапва под етажерката на жабката...

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Нед 05 дек 2010 0:11

[quote="hinev"]колеги незнам дали е от каналите , но и аз имам този проблем. и да не забравя да отбележа че когато си мия подкалника тогава прокапва под етажерката на жабката...[/quotКОЛЕГА И НА МЕН МИ КАПЕ ВОДА ОТ ТАМ но от къде от там може да капе да ли има дупка под калника

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Нед 05 дек 2010 0:47

при мен беше от уплътнението на предното стъкло

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 05 дек 2010 2:34

Еми, достатъчно предположения ти дадохме, остава да почнеш да ги проверяваш едно по едно..

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Нед 05 дек 2010 9:11

Възможно! да е от уплътнението на предното стъкло ако не нз... не съм разглабял предпазната кора на подкалника да гледам но и това ще направя иначе колега успех ако откриеш вредителя може да споделиш резултата 8)

Потребителски аватар
intolerable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот intolerable » Нед 05 дек 2010 10:14

Здравейте и аз го имах този проблем вода при пасажера,водата капеше от филтъра на парното, както са го спомена ли по горе махни корите на чистачките и почисти каналите също така и си виж корите да не са ти пукнати някаде защо мойте бяха и с малко силикон нещата се оправиха успех:)

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Нед 05 дек 2010 19:34

благода за отговорите колеги днес направих следните наща свалих подкалника имаше леки пукнатини по повърхносста за корозия намазах ги със силикон имаше една тапа от пред при чистачките намазах я с силикон и както съм споменал по горе имам люк но не е оригинален и няма канали за отводняване но не тече от там напраил съм всички неща който сте ми написали и който съм се сетил единственото нещо което остана е уплатнението на предното стъкло само от там вече може да пуска но за момента няма как да проверя.

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Нед 05 дек 2010 19:42

Колега и на мен ми течеше вода точно върху стъпалцето, на което си почива левия крак и особено вчера при тези дъждове и днес като махнах корите и се оказа, че е от маншона, през който минава жилото на предния капак. Почистих, залепих маншона и намазах с силикон и да видим как ще е положението. Само ми е чудно кой умник е измислил жилото да минава от там.

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Вто 07 дек 2010 17:05

темата продължава :P след дълго мислене да видя дали тече от уплатнението на предния прозорец днес отидох на автомивката до нас и като взех оня пищов :Mr Green Fun и пръскай пръскай в уплатнението на предния джам след като свърши левчето и си викам сега сигурно е пълно с вода вътре обаче не :banana зарадвах се че не е от там и за сега няма течове но няма и дъжд за сега е това не съм сигурен че съм решил проблема на 100% благодаря на всички колеги който ми влязоха в положение и ми помогнаха :beer ще пиша пак след някой дъжд

Golfur
Автомобил: golf 3 1994
Двигател: 2E

Мнениеот Golfur » Вто 07 дек 2010 21:28

и аз имам такав проблем само че примен се пълни и жапката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”