мнение за видеокарта

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

мнение за видеокарта

Мнениеот barezifranko » Пон 06 дек 2010 14:13

Наскоро картата "изби" кондензатори и се наложи закупуването на нова. В магазина ми казаха че е заминала поради подадено по-високо напрежение на тока. Аз нова карта си купих ама не ми се вярва това което те ми казват че било от тока. Ако е от тока няма ли да замине захранването ?

п.с темата е малко спам ама ми е интересно на какво се дължи проблема

beonedge
Автомобил:
Двигател:

Re: мнение за видеокарта

Мнениеот beonedge » Пон 06 дек 2010 14:37

Кондензаторите имат живот , който зависи от вида им . При по-ниския клас електроника се влагат по-евтини кондензатори и описаната ситуация е нормална (говорим за 2-3 години експлоатация) . Ако захранването ти е качествено , има защита по ток .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: мнение за видеокарта

Мнениеот chefito » Пон 06 дек 2010 15:59

дата.бг форуми:

Заминали електролитни кондензатори- надули или гръмнали има.

Сменят се. стотинки са.

Ако си в софия пиши ми ЛС. Може да ти го оправя ако си нямаш сервиз за телевизори на близо да го занесеш

Проблема идва от нашумелите напоследък устройства за лъжене на електромера, които правят допълнителни честотни генерации в ел мрежата и електромера не отчита правилно. Само един във входа ти ако си е взел такова устройство , скапва цялата фаза с високочестотни генерации и като кине тва чудо през монитора гърмят кондензатори на поразия, при мене е същия проблем.

Решението: Сменяш си скапалите кондензатори и слагаш разделителен траф на контакта на монитора от 220 на 220 железен до 60 херца.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”