Въпрос за прагове за Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Въпрос за прагове за Пасат Б3

Мнениеот nokiangage » Пон 06 дек 2010 15:50

Колеги здравейте! Днес имам рожден ден и приятелката ми иска да ми подари нещо за колата...Та ситуацията е следната: на Б3-ката в гаража искам да сложа пластмасовите прагове, аз съм с тесните лайсни, без пластмасовите вежди и понеже оригиналното покритие обикновените метални прагове се е олющило на места се замислих за тези ->
Изображение
Свързах се с продавача, но просто не сме сигурни и искам да Ви питам преди да ги поръчаме...

Какво мислите, ще станат ли, при положение, че нямам широките лайсни и вежди или ще седят недовършени? Благодаря предварително и поздрави!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за прагове за Пасат Б3

Мнениеот Danny boy » Пон 06 дек 2010 17:40

абе те за ставане ще станат ама малко странно ще стоят без веждите поне.Виж само вежди без широки лайстни и прагове стоят добре.Замисли се за това.ПП Честит рожден ден :drinking:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 06 дек 2010 17:54

Без лайсните наистина няма да стои добре .. така че ако ги слагаш задължително широка лайсна и лайсни на калниците :arrow:
Аз направих тази операция началото на лятото при моя пасатор,и може да видиш в гаража ми как е станало :idea:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 06 дек 2010 18:11

altanivan написа:Без лайсните наистина няма да стои добре .. така че ако ги слагаш задължително широка лайсна и лайсни на калниците :arrow:
Аз направих тази операция началото на лятото при моя пасатор,и може да видиш в гаража ми как е станало :idea:

Да, аз съм гледал снимките и много добре е станало! Довечера ще поумуваме и ще видя...предполагам, че ще ги взема и ще си търся другите елементи за цялостен външен вид...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 06 дек 2010 18:46

Ще стои добре, понеже прага ще се върже с ножа и долната част на спойлера. Б4-ките, незнам дали всички, но праговете са им в черно.
На голф, джета.. дето се водят широка броня да не би да стои зле. Като се има в предвид че на вратата върви тясна лайсна, а не както на пасата широка- цялата долна част на вратата...

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 06 дек 2010 20:08

Добре бе никой не спомена,че тея прагове стават плуг енд плей само на ГТ купета ;) ,които ги имат оригинално. При нормално купе без широки лайсни и прагове оригинално няма пинове за поставяна на пластмасовите гайки,които държат крепежните планки за праговете. Следователно трябва да се заваряват такива пинове и нещата се усложняват.

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Вто 07 дек 2010 1:54

колега моя е с вежди и тесни лайсни,в гаража имам снимки...скоро колата ще я пускам на части ако искаш веждите да ти ги запазя :да:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 07 дек 2010 10:01

Stenly написа:Добре бе никой не спомена,че тея прагове стават плуг енд плей само на ГТ купета ;) ,които ги имат оригинално. При нормално купе без широки лайсни и прагове оригинално няма пинове за поставяна на пластмасовите гайки,които държат крепежните планки за праговете. Следователно трябва да се заваряват такива пинове и нещата се усложняват.

И при мен ги нямаше тези работи ,защото съм GL модел но ги закрепих :oops:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 07 дек 2010 10:47

altanivan написа:
Stenly написа:Добре бе никой не спомена,че тея прагове стават плуг енд плей само на ГТ купета ;) ,които ги имат оригинално. При нормално купе без широки лайсни и прагове оригинално няма пинове за поставяна на пластмасовите гайки,които държат крепежните планки за праговете. Следователно трябва да се заваряват такива пинове и нещата се усложняват.

И при мен ги нямаше тези работи ,защото съм GL модел но ги закрепих :oops:

Колега, извинявай, че те тормозя пак, но може ли да ми обясниш накратко как си ги закрепил за купето и дали трябва да закупя нещо друго освен пластмасите за да започне нагласяването. защото при теб се е получило много добре!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 07 дек 2010 10:57

kirqka79 написа:колега моя е с вежди и тесни лайсни,в гаража имам снимки...скоро колата ще я пускам на части ако искаш веждите да ти ги запазя :да:

стои супер, особено и както колата е бяла. трябва да призная че ми харесва повече отколкото ако беше с широката лайсна. :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 13 дек 2010 18:29

Праговете и лайсните са налични вече, помагайте за свалянето и поставянето на новите Моля Ви!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 13 дек 2010 20:44

Ами запретни ръкави и хвани да си ги поставиш,да не очакваш някой да дойде и да ти ги монтира?Гледаш,мислиш,мериш,режеш,пробиваш,припасваш,сравняваш и тн.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 13 дек 2010 22:12

Аз съм със широката лайстна и вежди ...но без праговете и си стои супер :mrgreen: . Праговете не ги сложих по ред причини ... трябваше доста да си поиграя , а не ми се искаше да развалям нищо отдолу .В най лошия случай обилно с монтажно лепило ..ако не ти се занимава със заварки , нагаждане на пластмасови плочки и прочие :roll:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 дек 2010 9:35

Danny boy написа:Ами запретни ръкави и хвани да си ги поставиш,да не очакваш някой да дойде и да ти ги монтира?Гледаш,мислиш,мериш,режеш,пробиваш,припасваш,сравняваш и тн.

Колега, напълно съм със съзнанието, че аз ще си ги монтирам и точно в това е удоволствието...Просто ми се искаше някой да ми подскаже дали има някакви по-специални техники за свалянето на старата тънка лайсна и поставянето на новите широки.

red rider написа:Аз съм със широката лайстна и вежди ...но без праговете и си стои супер :mrgreen: . Праговете не ги сложих по ред причини ... трябваше доста да си поиграя , а не ми се искаше да развалям нищо отдолу .В най лошия случай обилно с монтажно лепило ..ако не ти се занимава със заварки , нагаждане на пластмасови плочки и прочие :roll:

Колега red rider, кажи ми моля те, за какво са тези плочки? Имам бая от тях и едни тънки дълги пластмасови ленти и честно да си кажа нямам идея за къде са...Гадая единствено за праговете отдолу, но...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Чет 16 дек 2010 23:08

Важното е да имаш търпение ..давай смело
Имаш ЛС :arrow:

Върни се в “Passat”