вьпрос за масло и водна помпа на 1.9 тди 130кон.AWX
-
- Автомобил:
- Двигател:
вьпрос за масло и водна помпа на 1.9 тди 130кон.AWX
здр.колеги- наскоро си купих от Германия пасат 2001г.и ми предстои смяна на вси4ки консумативи. в сервизната книга пише 4е е каран само с 5w40 505-01 castrol а километрите му са 230000,да продьлжавам ли с това масло или да слагам 10w40. а и още нещо какво озна4ава longlife-motorenol verwendet ето и снимка на сервизната книшка http://georgikoev.snimka.bg/motorcycles ... 0.21681393
Последна промяна от georgikoev на Нед 12 дек 2010 8:38, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: вьпрос за масло на 1.9 тди 130кон.AWX
Колега, моторът ти е помпа-дюза, затова изискванията към маслото са доста големи. С по-евтино и съответно по-некачествено масло, рискуваш много сериозни главоболия и разходи за ремонт.
Освен това вероятността 9-годишен дизел от Европа да е на 230 хиляди километри е минимална. Моят Пасат беше на 3.5 когато дойде и беше на 120К. Най-вероятно сервизната ти книжка е фалшификат, ако искаш провери в базата данни на някой фирмен сервиз на ФВ, ако е реална, всички отметки в нея са регистрирани в сървърите на ВАГ.
Многото километри на колата не бива да те плашат. Тези мотори имат много голям ресурс и при правилна експлоатация и обслужване си го изкарват.
Лонглайф означава удължен интервал за смяна на маслото, в твоя случай 15 000 км. Ако използваш Кастрол или друго масло с допуск 505.01 и гарантирано качествени горива, лично аз бих ти препоръчал дизела на Ромпетрол, който е Евро5 и на Лукойл, който през последните месеци също е много качествен, явно са пуснали новия процес, то можеш да се довериш на този интервал. В противен случай - сменяй на 8-10.
Ето ти линк към тема за масла http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=190263. Търсачката ще ти намери и други.
Между другото, в секция ПРОДАВА има пост на колега от Пловдив, който продава масла, внос от Германия.
Да не се счита за реклама, но продавачът е добросъвестен, а цените са добри - около 20% под тези в магазините.
Освен това вероятността 9-годишен дизел от Европа да е на 230 хиляди километри е минимална. Моят Пасат беше на 3.5 когато дойде и беше на 120К. Най-вероятно сервизната ти книжка е фалшификат, ако искаш провери в базата данни на някой фирмен сервиз на ФВ, ако е реална, всички отметки в нея са регистрирани в сървърите на ВАГ.
Многото километри на колата не бива да те плашат. Тези мотори имат много голям ресурс и при правилна експлоатация и обслужване си го изкарват.
Лонглайф означава удължен интервал за смяна на маслото, в твоя случай 15 000 км. Ако използваш Кастрол или друго масло с допуск 505.01 и гарантирано качествени горива, лично аз бих ти препоръчал дизела на Ромпетрол, който е Евро5 и на Лукойл, който през последните месеци също е много качествен, явно са пуснали новия процес, то можеш да се довериш на този интервал. В противен случай - сменяй на 8-10.
Ето ти линк към тема за масла http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=190263. Търсачката ще ти намери и други.
Между другото, в секция ПРОДАВА има пост на колега от Пловдив, който продава масла, внос от Германия.
Да не се счита за реклама, но продавачът е добросъвестен, а цените са добри - около 20% под тези в магазините.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата ти е отговорил .. аз само ще го допълня ..
подходящо е всякакво масло със сертификат VW 505.01 .. повечето масла които го покриват са с вискозитет 5W30 .. няма масло 10W40 което да има такъв сертификат ..
в платения раздел на форума има достатъчно обяви на търговци на масла /вкл. и моята/ които са съобразени с предписанията на VW
подходящо е всякакво масло със сертификат VW 505.01 .. повечето масла които го покриват са с вискозитет 5W30 .. няма масло 10W40 което да има такъв сертификат ..
в платения раздел на форума има достатъчно обяви на търговци на масла /вкл. и моята/ които са съобразени с предписанията на VW
Колеги,маслото:HAVOLINE-5W-40,удачен.избор.ли.е.за.ПАСАТ,2004,1.9ТДИ,131к.с...?Благодаря...
- Прикачени файлове
-
- Изобр.000.jpg (17.16 KиБ) Видяна 1661 пъти
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Истински Fuchs 505.01
kok12 написа:Истински Fuchs 505.01
Ако.е.за.мен,би.ли.пояснил.какво.имаш.предвид...
-
- Автомобил:
- Двигател:
KZL написа:Колеги,маслото:HAVOLINE-5W-40,удачен.избор.ли.е.за.ПАСАТ,2004,1.9ТДИ,131к.с...?Благодаря...
Havoline Ultra S е 505.01. Това, за което питаш не става.
Благодаря...А.в.какво.се.изрзява.неставането...Извинявам.се,ако.е.тъп.въпроса.за.някого,но.не.разбирам.нищо.от.тази.материя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не си прочел темата, в която пишеш май... За твоя помпа дюза мотор маслото трябва да отговаря на спецификация VW 505.01, освен ако в сервизната книжка не пише че трябва да е long life.KZL написа:Благодаря...А.в.какво.се.изрзява.неставането...Извинявам.се,ако.е.тъп.въпроса.за.някого,но.не.разбирам.нищо.от.тази.материя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
. колега пасата аз ходих да си го купувам сервизната книшка е пьлна от самото закупуване на автомобила последно са му сложили кастрол профешинал 5w30 март 2010г.днес му сменях вси4ки ролки ремьци водна помпа нов антифриз(4ервен)нов вьздушен и на климата филтри не ме питаи колко пари изрьсих остана маслото а маистора ми вика по добре 10в щот колата е над 200000км и за това питам а и маслото на абс-а не сам сменял щот пише до 04-2011г. ми освен пак кастрол 5в30 да взема незнам
Колега,за.четене.я.четох...,ама.какво.разбрах.е.друг.въпрос...Както.казват.хората,аз.съм.шофЕор...Благодаря...
-
- Автомобил:
- Двигател:
georgikoev написа:. колега пасата аз ходих да си го купувам сервизната книшка е пьлна от самото закупуване на автомобила последно са му сложили кастрол профешинал 5w30 март 2010г.днес му сменях вси4ки ролки ремьци водна помпа нов антифриз(4ервен)нов вьздушен и на климата филтри не ме питаи колко пари изрьсих остана маслото а маистора ми вика по добре 10в щот колата е над 200000км и за това питам а и маслото на абс-а не сам сменял щот пише до 04-2011г. ми освен пак кастрол 5в30 да взема незнам
А майсторът готов ли е да ти купи 4 нови помпа-дюзи и нова турбина? Ако не, то да налива масло, каквото препоръчва производителя, а не такова, каквото на него му се струва по-подходящо.
За масло на абс за пръв път чувам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
е за спира4на те4ност става вьпрос грешка в правописаsashot написа:georgikoev написа:. колега пасата аз ходих да си го купувам сервизната книшка е пьлна от самото закупуване на автомобила последно са му сложили кастрол профешинал 5w30 март 2010г.днес му сменях вси4ки ролки ремьци водна помпа нов антифриз(4ервен)нов вьздушен и на климата филтри не ме питаи колко пари изрьсих остана маслото а маистора ми вика по добре 10в щот колата е над 200000км и за това питам а и маслото на абс-а не сам сменял щот пише до 04-2011г. ми освен пак кастрол 5в30 да взема незнам
А майсторът готов ли е да ти купи 4 нови помпа-дюзи и нова турбина? Ако не, то да налива масло, каквото препоръчва производителя, а не такова, каквото на него му се струва по-подходящо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
абе водната помпа дето я сложих днес нещо не ми вдьхва доверие марка гт-или нещо такова беше произведено в германия сертификат туф отливката на алумина груба не като на старата льскава с щампи фв и ауди перката 4угун не пластмасова като оргиналната пак струва 120лв. дали ще издьржи 80000км.до следващата смяна незнам пак старата беше без луфтове , попринцип ги сменяли с ангренажа и аз затова даваи и неяsashot написа:georgikoev написа:. колега пасата аз ходих да си го купувам сервизната книшка е пьлна от самото закупуване на автомобила последно са му сложили кастрол профешинал 5w30 март 2010г.днес му сменях вси4ки ролки ремьци водна помпа нов антифриз(4ервен)нов вьздушен и на климата филтри не ме питаи колко пари изрьсих остана маслото а маистора ми вика по добре 10в щот колата е над 200000км и за това питам а и маслото на абс-а не сам сменял щот пише до 04-2011г. ми освен пак кастрол 5в30 да взема незнам
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги толкова ли е трудно да видите дали на тубата с маслото пише 505.00(за по старите ТДИ-та)/505.01(за ПД) преди да го вземете това масло? Баща ми където за него турбото е нещо което което май го има в колата и май му трябша масло, се научи още на 2-рата смяна да ми се хвали как на етикета пишело 505.00, а вие продължавате тия спорове и то за ПД двигатели. Дори и нищо да не им става на тия двигатели с друго масло(което доколкото съм чел не е много вярно) струва ли си ?