Здравейте, имам поло комби 98 година и при минусови темпаратури се получава нещо доста странно. Отивам сутрин до колата, отварям с централното и всичко е наред. След което вадя четката да изчистя снега от колата и ако затворя предната врата докато съм вън - повече не мога да я отворя - замръзва механизма. Така, това се случва и с двете предни и никога със задните врати. Затова докато чистя просто не затварям вратата. Изчиствам колата, подкарвам я, вратата замръзва и след като покарам 20ина минути се оправя. Когато докато е замръзнал механизма дръпна лостчето за отваряне отвътре не се усеща онова "щрак" или зацепването когато механизма се задейства преди отваряне - все едно, че вратата е заключена. Както казах това се случва с двете предни, но никога с двете задни врати.
Първата ми идея беше веднага да напръскам обилно с вд40 - за момент ми се стори, че помогна, но вчера - същият проблем. Взимам тая сутрин спрея, този път слагам и червената тръбичка и напръсквам обилно и колкото мога по-навътре (значи не ключалката, а самия механизъм отстрани на вратата.. там където става механичното заключване.. демек "резето" като гледам с тръбичката на спрея да вкарам колкото може по-навътре м/у механизма и вратата) - никакъв ефект! Подкарвам колата и пак съм заключен вътре

))) Проблемът е голям, понеже пътя до работа е по-малко от времето за размразяване и естествено като пристигна трябва да правя йога, за да изляза през задните врати.
Поздрави!