Газова за Пасат Б3 2.0 115к
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Газова за Пасат Б3 2.0 115к
Въпроса ми е следния Колата е Б3 2.0 115 2Е с газов инжекцион по принцип но изпълнението куца от всякъде в момента изглежда като най обикновена газова изпарител плочка и копче.Какви компоненти и електроника трябва да се добавят съответно за кола която е пълна инжекция защото знам че за такива двигатели би трябвало газовата да е много по прецизно направена.По добре ли ще е да я махна и да си оставя колата само на бензин.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Газова за Пасат Б3 2.0 115к
viewforum.php?f=22 ето тук може да научиш много за проблема
viewtopic.php?f=13&t=44549 а това са хората който може да ти помогнат
успех
viewtopic.php?f=13&t=44549 а това са хората който може да ти помогнат
успех

bryanokoner написа:в момента изглежда като най обикновена газова изпарител плочка и копче.
Ако изглежда така, значи не е газов инжекцион, както може би са ти казали

- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Най вероятно са някакви наченаци а пък да стане май трябва доста да ми олекне джоба та май ще се маха ами понеже не съм го виждал туй животно предполагам че е най обикновена газова с плочка пред дебитомера
Последна промяна от bryanokoner на Съб 11 дек 2010 21:19, променено общо 1 път.
Защо да я махаш, не работи ли?
Моя Пасат от 5год. е с обикновена газова.Не я хваля, но работи. Ако внимаваш при превключване от бензин на газ и обратно (тогава имат склонност към обратен удар, обикновените газови), няма да имаш сериозни проблеми.
Моя Пасат от 5год. е с обикновена газова.Не я хваля, но работи. Ако внимаваш при превключване от бензин на газ и обратно (тогава имат склонност към обратен удар, обикновените газови), няма да имаш сериозни проблеми.
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е че работи но вдигна разхода 18, 20, 22 на 100 градско изпарител сервизиран нови мембрани филтър на клапана и въздушен настройка сменях бензиностанции все същото а и бутилката е за смяна 10 годишна холандска и както се оказа това няма нищо общо с инжекциона а направо си е обикновена газова и така следва премахване.
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей!!!!
Защо си слагал газов инжекцион на този двигател??!?!
Аз имам обикновена газова, като плочката е монтирана преди дебитомера на филтърната кутия. Вече невих към 2000км. и съм много доволен. Паля си директно на газ при ниски температури, ускорението е идеално и разхода ми е към 9 л. /100/ смесено каране. Досега саво веднъж ми "гръмна", но пичовете ми бяха вонтирали купения от мен клапан и поради простата причина, че лулата на първи цилиндър не я бях добре пъхнах в гнездото на свещта. Двигателя работи завидно прилично, дори ми прави впечатление, че работи по-добре от работата си на бензин. Превлючването на вида гориво става без придърпване, кихане или други подобни. По принзип съм си монтирах уредбата, само един газаджия ми свърза ключа за прехвърляне на горивото.
Защо си слагал газов инжекцион на този двигател??!?!
Аз имам обикновена газова, като плочката е монтирана преди дебитомера на филтърната кутия. Вече невих към 2000км. и съм много доволен. Паля си директно на газ при ниски температури, ускорението е идеално и разхода ми е към 9 л. /100/ смесено каране. Досега саво веднъж ми "гръмна", но пичовете ми бяха вонтирали купения от мен клапан и поради простата причина, че лулата на първи цилиндър не я бях добре пъхнах в гнездото на свещта. Двигателя работи завидно прилично, дори ми прави впечатление, че работи по-добре от работата си на бензин. Превлючването на вида гориво става без придърпване, кихане или други подобни. По принзип съм си монтирах уредбата, само един газаджия ми свърза ключа за прехвърляне на горивото.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
bryanokoner написа:... Какви компоненти и електроника трябва да се добавят съответно за кола която е пълна инжекция защото знам че за такива двигатели би трябвало газовата да е много по прецизно направена.
Колега, 2Е не е двигател, който да е според общоприетите разбирания за "пълна инжекция", а така наречения Full Group. Т.е. горивото се впръсква едновременно на четирите цилиндъра, независимо от това в коя фаза се намират в момента.
От тази гледна точка газовата, която са ти монтирали е оптималния вариант за този мотор.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Тоя разход може да е от други работи. Най малкото те кара да я настъпваш щото тоя мотор си върви.
Писано е по форума доста за газификацията, има си и отделен раздел даже. И защо искаш да дадеш 1/2 от цената която си дал за колата, за газов инжекцион? То верно много неща трябва да са по иначе ама си кретат.

Писано е по форума доста за газификацията, има си и отделен раздел даже. И защо искаш да дадеш 1/2 от цената която си дал за колата, за газов инжекцион? То верно много неща трябва да са по иначе ама си кретат.

- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
Поправка в темата разбрах че това нее инжекцион а най обикновена газова понеже не бях виждал какво представлява инжекциона а когато човек незнае е много лесно да бъде излъган.По принци знам за мойта инжекция каква е,и според мен нищо не пречи по принцип да се монтира инжекцион, след като към всеки цилиндър има самостоятелен въздуховод ако греша може да ме поправите.Относно гърмежите нямам проблем бях предупреден преди да купя колата и за сега само един път ми гръмна заради копчето развали се на газ и като превключвах се случи.
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
колега дай по точни причини че съм пробвал и нормално каране не повече от 1500 2000об карал съм я и с ръчкане резултата е един и същ маршрута също
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bryanokoner написа:.По добре ли ще е да я махна и да си оставя колата само на бензин.
"Да" е моето мнение. Иначе търси сходни на тази теми viewtopic.php?f=22&t=171877 намират се.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Здравей колега,темата е от около месец,но ако не си взел решение за типа на газовата ти уредба,препоръчвам ти газов инжекцион.Аз съм със същия двигател и преди два дни си сложих газов инжекцион Фобос.Колата върви прекрасно,не се усеща кога е на газ и кога на бензин.Няма опасност от гърмежи и изкривен дебитомер.Освен това има три режима на инжекциона-нормален,икономичен и спортен,така че ако искаш повече мощ или икономия,имаш избор.Успех.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
В тази връзка искам да попитам знаещите как става връзването на електрическата част на ГИ за този двигател. Откъде ЕCU-то на газовата взима информация кога, кой инжектор да отвори или и те се връзват на full group и си впръскват газ на всички цилиндри едновременно.
- bryanokoner
- Автомобил:
- Двигател:
За сега пасата ще се размине с инжекциона, че ми затегна мотора по натам ще мисля.Ако имам пари може да сложа.
Върни се в “Автогазови уредби”