Не дърпайте ръчната!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: Не дърпайте ръчната!!!

Мнениеот Muncho » Сря 15 дек 2010 0:36

Абе толкова ли са ви сдухани двигателите та на първа/задна колата да тръгва :063:

Аз ръчна ползвам само зимата ( естествено не по предназначение :Mr Green Fun ) или ако колата е запалена и аз слизам от нея.
Когато паркирам, просто вкарвам първа/задна и ако има наклон навивам гумите към бордюра. Направо си умирам от смях когато чуя от някоя кола да се дърпа ръчната mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 15 дек 2010 1:23

Аз пьк си ползвам моята целогодишно и нямам никви ядове,дьрпям я за кеф и по предназначение :D

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 15 дек 2010 8:54

Muncho написа:Абе толкова ли са ви сдухани двигателите та на първа/задна колата да тръгва :063:

Когато паркирам, просто вкарвам първа/задна и ако има наклон навивам гумите към бордюра.

Е ти тогава защо навиваш гумите към бордюра,щом си сигурен в колата?
Иначе умираш от смях като дръпне някой ръчна,а ти навиваш гуметата? Кое е по смешно?
Нали си сигурен в колата,двигателя....и се хилиш на другите?
В Овча Купел повечето паркинги пред блоковете са със наклон-Е виждал съм не веднъж ,на някой тарикат,как колата му изключила сама от скорот и се спряла в насрешно паркираните коли!!!Не е само до сдухан двигател.....

Последна промяна от kristianatanasov на Сря 15 дек 2010 9:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 15 дек 2010 9:08

fox_vt написа:
ivo_555 написа:Ми ако ти тръгне колата, и блъсне друга паркирана, пробвай да обясниш на собственика че щом колата ти е била на скорост, значи е била обезопасена! Докато кола с дръпната ръчна (изправна) надали ще тръгне толкова лесно!

Ми ще му кажа ела да дам на 1 ва а ти бутай колата дано тръгне mhihi mhihi иначе прав си де :wink: и все пак ръчната е само за спиране при наклон и за завоите (който ползва де)

Не толкова в това въпроса да тръгне на скорост, то може ама не знам какъв наклон трябва да е, имах предвид, че и аз както други колеги съм виждал и ми си е случвало даже колата да "изплюе" първата и хоп хоп надолу! То ти стига да одере боята на комшията колкото да береш ядове!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 15 дек 2010 9:42

kristianatanasov написа:
Muncho написа:Абе толкова ли са ви сдухани двигателите та на първа/задна колата да тръгва :063:

Когато паркирам, просто вкарвам първа/задна и ако има наклон навивам гумите към бордюра.

Е ти тогава защо навиваш гумите към бордюра,щом си сигурен в колата?

Защото в този случй колата има опорна точка и никакви ръчни не могат да се сравнят с това, давам ти елементарен пример, задните и предните колела са блокирани под гумите е поледица има наклон дори и да няма наклон, само малко по силен натиск/удар от друго ппс върху колата и тя се превръща в шейна, ако гумите имат опорна точка в случая бордюра колата няма да момръдне!!!!!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 9:49

Намери се някой да го каже.И лятото дори е желателно да се навиват гумите към бордюра.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 9:54

chefo.gti3 написа:Правиш се на умен сега не ми се търси но ще ти намеря и ще ти го пратя на лични ...ако не си я дърпал на изпита когато си взимал книжка значи са ти я дали така .

Никаде в закона не пише,че си длъжен да дърпаш ръчната.Длъжен си да подсигуриш колата,така че да не тръгне,а как ще стане това никаде не се споменава.А относно това дали съм дърпал ръчната на изпита,не не съм.Защото когато ми приключи изпита изпитващия ме накара да спра и да изгася колата.Спрях изгасих сложих на първа и до тук.Единствено за С и С+Е дърпаш ръчната поради простата причина,че там нямаш избор.Камион на скорост не се оставя.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 15 дек 2010 10:29

Днес сутринта след 3 дни на ръчна и на -12 градуса я свалих и нямаше никакви грижи. Може би това е валидно за по-старите коли, но при тези след 2000г. не мисля, че го има тоя проблем.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 15 дек 2010 10:43

Аз почти не ползвам ръчната, само махам с нея през прозореца да поздравя някой колега от форума mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 15 дек 2010 10:47

Muncho написа:Направо си умирам от смях когато чуя от някоя кола да се дърпа ръчната mhihi

Това ако си по френско и слезеш от колата без да се чуе,че дърпаш ръчната и наблизо има полиция,такава глоба ще отнесеш,че ще си и караш на ръчна-вярвай ми!!!

А и твоята кола ако я оставиш на скорост без да е подпряна в бордюра тръгва,ама айде...Или ако мислиш,че не тръгва-просто спри на стръмна улица и провери-ама действително стръмна...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 15 дек 2010 10:55

Аз също нямам проблем с ръчната през зимата и си я ползвам по предназначение. Когато сменяте жило на ръчна, търсете такова с тефлоново покритие - не ръждясва и се движи гладко в кожуха си. При дръпната ръчна е по-трудно някой тарикат да ти избута колата, ако е решил, че му пречиш. :012:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 11:00

Ljubon:Проблема не е толкова от жилото колкото от пружината която връща самото жило.То е или в барабана или зад диска.Жилото не се връща само.

Последна промяна от rosen79 на Сря 15 дек 2010 11:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 15 дек 2010 11:04

rosen79 написа:Ljubon:Проблема не е толкова от жилото колкото от прожината която връща самото жило.То е или в барабана или зад диска.Жилото не се връща само.

... но има ли съпротивление в кожуха, работата на пружината се затруднява.
Жилата са външни, често се протриват, в тях влиза вода и ръждясват. Резултатът след това е ясен.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 15 дек 2010 11:10

Никога не съм имал навик да дърпам ръчната. Колата винаги на скорост и ръчната опъната само ако действително има сериозен наклон.

Вчера обаче, с мизерния си акъл а и явно уморен от работа, съм дръпнал ръчната на служебната Астра.
Тази сутрин влизам в нея и още като я видях се ядосах на себе си...

Тръгнах без проблем и не се пързалях по леда пред блока, но като спрях пред офиса вече миришеше на феродо и задно дясно колело беше горещо.

Давайте акъл, че се изложих като първолак... :banghead: :oops:

П.П.: Астра Г комби, 2005 г., 1.7 CDTI с барабанни спирачки отзад.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 дек 2010 11:11

Ползвам ръчна постоянно по светофарите, няма никакъв проблем. Миналата зима задържаше. Но още окт. месец смених комплект жила с кожуси при Никси и това е всичко!!! Когато се разкъсат жилата почва замръзването, тея ръчни спирачки са направени да с ползват и при много ниски темп :да:

ПП: Барабаните са податливи на замръзване, за дискови спирачки новите жила са достатъчни :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”