едно въпросче за турбо ?
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
едно въпросче за турбо ?
голф 2 1.6тд това за тубото дето надува каде мойе да се измери и колко пари струва в дизел сервизите и какво представлява самото измерване ?моито турбо се вкл. след 2200 оборота и се 4ува леко сжирене това са признаци 4е работи.а и по принцип ако не ти работи турбото мойе да ти изхвърля масло от него така съм чувал.ако има накои компетентен да сподели и тои. от варна съм
Последна промяна от MapTo`` на Пон 10 юли 2006 0:55, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Веж в директорията дизелови се е изписало доста и то в някои от новите теми.Потарси и с търсачката.Турбото работи още от самото начало ,ама се усеща след 2000.При него няма работи или неработи както тва не е микрочип.Вапроса е доколко и как работи-същото вежи и за мотора.Дори да изпуска масло,а то няма как няма да разбереш щото отива в мотора и изгаря.Иди на секи сервиз мерат.Пиши от каде си и се някои щи каже.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Мери се по следния начин:
От турбото би трябвало да ти излиза едно малко маркуче, което влиза в помпата(ако е с LDA).Откачаш въпросното маркуче от турбото.Вземаш маркуче със същия диаметър но много по-дълго - колкото да го докараш до купето - и го мушкаш в някакъв уред за измерване на налягане.Има си такива по АутоМания - гледах за дизел такова, до 1 или 2 бара беше разграфено, цената мисля около 80лв.То е спеациално за това нещо.Палиш колата и я подкарваш на втора с 60км/ч - трябва да дава около 0.6-0.8 бара наддув.
Ако нямаш такова маркуче, то най вероятно отвора на турбото за въпросното марку4е има гумена капа4ка стегната със скоба.Махаш спокойно въпросното капа4е и действаш по описания метод.
!!На място с подаване на газ НЕ става - мотора трябва да е под-товар, т.е в движение.
Но за пробата си вземи хубав уред.
Брат ми взе на FESTO - 35лв - и стрелката се клатеше като на стар москич километража - имаше много отклонение!!
Метода е пробван на два Пасата 1.9TD(AAZ) - те нямат въпросното маркуче.
При мен на Вентото ми(1.9ТД,AAZ) има и мислех да си сложа за постоянно такъв уред.Прави се следното - маркучето - се реже по средата - слага се "тетка" пластмасова с отвори като диаметъра на въпросното маркуче.Изтегляте си го до купето и връзвате барометъра.
Това е...

От турбото би трябвало да ти излиза едно малко маркуче, което влиза в помпата(ако е с LDA).Откачаш въпросното маркуче от турбото.Вземаш маркуче със същия диаметър но много по-дълго - колкото да го докараш до купето - и го мушкаш в някакъв уред за измерване на налягане.Има си такива по АутоМания - гледах за дизел такова, до 1 или 2 бара беше разграфено, цената мисля около 80лв.То е спеациално за това нещо.Палиш колата и я подкарваш на втора с 60км/ч - трябва да дава около 0.6-0.8 бара наддув.
Ако нямаш такова маркуче, то най вероятно отвора на турбото за въпросното марку4е има гумена капа4ка стегната със скоба.Махаш спокойно въпросното капа4е и действаш по описания метод.
!!На място с подаване на газ НЕ става - мотора трябва да е под-товар, т.е в движение.
Но за пробата си вземи хубав уред.
Брат ми взе на FESTO - 35лв - и стрелката се клатеше като на стар москич километража - имаше много отклонение!!
Метода е пробван на два Пасата 1.9TD(AAZ) - те нямат въпросното маркуче.
При мен на Вентото ми(1.9ТД,AAZ) има и мислех да си сложа за постоянно такъв уред.Прави се следното - маркучето - се реже по средата - слага се "тетка" пластмасова с отвори като диаметъра на въпросното маркуче.Изтегляте си го до купето и връзвате барометъра.
Това е...

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я провери тук дали няма да намериш отговор. Става бързо и хмм.... евтино, ако кажа, пак ще е много. Не знам даже колко ще ти вземат за да ти измерят колко ти нагнетява турбината. Успех