drmilendd написа:Ей значи, като почнете моралистите, изчисти си пред вас, тури си зимните гуми, само с летни не може...
Еми с най-добрите зимни гуми съм за миналия сезон според автобилд, колата ми има есп, тракшън контрол и абс, зимен режим на скоростната кутия. Цяла седмица за да спра преди да изляза на булеварда, се плъзгам поне 5-6 метра понеже е чист лед, даже и странично съм излизал, че има и наклон. Жената излезе с колата преди три дни и се уплаши - а знае да кара и кара много, та после аз трябваше да я возя. И от това ли да съм доволен? Същото е като всяка година, така че да не се бием в гърдите
Е то си зависи и от задкормилното устройство.
Грам не мога да твърдя, че стажа ми от 8 години шофьор (от които половината - активен) е голям, ама...
Колата ми няма нито една от изброените екстри, свалена е доста ниско, с широк нож съм, а гумите ми са на 3-4 години вече, michelin alpin a3 отпред, отзад sawa някакви...
Да, ако живееш в лозенец, сигурно има лед, ама да ти кажа честно аз минах от там и точно както казваш ти, излизам от една пресечка на "Козяк" (то всъщност хладилника като се замисля, ама си е все лозенец), наклон нагоре и заледено.
Пред мене имаше кола, та трябваше да спра. После трябваше да спра отново, за да изчакам да ме пуснат по Козяк. Еми качих си баира без проблем.
Днес карах софия-боровец, честно казано на отиване нямаше отсечка без лед (на връщане се постопи на някои места). Стигнах, че и се върнах даже
Мани другото, ами и изпреварих бая народ, дето се движеха с около 60...
П.П. Ако проблема ти е точно тая уличка, колко сол ще ти трябва да наръсиш там? И по-евтино ли ще ти излезе 1 ден отпуск за обикаляне по застрахователи, бояджии и т.н.?