Почистени пътища или пълен леш? Какви са ви критериите?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Почистени пътища или пълен леш? Какви са ви критериите?

Мнениеот Ivailo » Пет 17 дек 2010 19:48

Еми цял ден обикалям София, за справка - темата за ски+сноуборд.
Включае и из лозенец по уличките.
Кво толкова ревете бе хора?
Нито ми плащат, нито гледам телевизия, нито симпатизирам на Бойко.
Аз съм доволен.
А тва, че снегорините понякога минават с вдигната лопата - шофьорите са виновни, щото искат да краднат нафта ;) Не е виновен Бойко или па шефовете им.
Както каза хули - чистете пред вас, за да ви е чиста съвестта. Само тогава може да мрънкате.
А ако очаквате пред блока да ви е изблизано - тва няма как да стане.
Примирете се бе де*а. Зима е. Не можеш да пребориш природата.
Ама ако може целогодишно с летните да караме, та да не купуваме. Еми не може.

п.п. И в тоя ред на мисли - да се сетя да взема няколко пакета морска сол, че днеска щех да се прибием пред блока.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 17 дек 2010 19:54

И да реват и да не реват това е майна.Хубави зимни гуми и да не ти пука.Нека дуа,нека вее ич през шнура да ти не е.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 18 дек 2010 21:27

В Бургас главните улици са ги изчистили и сега са само мокри,но днес шофирах посока Созопол - пътя беше неизчистен и карах постоянно с 50/60км/ч и изпреварих доста други коли...Пътуването е много трудно

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 19 дек 2010 6:50

Ей значи, като почнете моралистите, изчисти си пред вас, тури си зимните гуми, само с летни не може...
Еми с най-добрите зимни гуми съм за миналия сезон според автобилд, колата ми има есп, тракшън контрол и абс, зимен режим на скоростната кутия. Цяла седмица за да спра преди да изляза на булеварда, се плъзгам поне 5-6 метра понеже е чист лед, даже и странично съм излизал, че има и наклон. Жената излезе с колата преди три дни и се уплаши - а знае да кара и кара много, та после аз трябваше да я возя. И от това ли да съм доволен? Същото е като всяка година, така че да не се бием в гърдите

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 19 дек 2010 7:48

One написа:аз бих предпочел по-малко да чистят улиците - най добре да спрат изобщо !

така повечето паплач няма да успее да излезе на пътя и да твори безумията си !!!!

Аз съм на същото мнение :):):)

Сега във Варна , е голям кеф да караш :) повечето идиоти , не са си купили зимни гуми и не карат , движението е супер малко и направо е .... перфектно за каране , аз съм си с чисто нови 4 еднакви зимни гуми , колата е 1,8т. :) като малък танк и хич не ми пука дали е заснежено , заледено карам си и толкова :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 19 дек 2010 9:30

Пред блока половината и повече не са си мръднали колите.Аз не съм я спрял и нямам проблеми макар ,че отзад съм с чисто нови летни и от пред с нови зимни.Иначе трафика намяля и е по спокоино.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 19 дек 2010 10:09

Едно ме хваща яд, ама яд ви казвам.
Няколко нагли глупака , които не живет в нашия блок , ами в доста по далечни съседни и в къщи, използват това ,че сме си чистили местата за паркиране пред блока или има такива ,защото колите ни са били пракирани , когато е валяло и спират на тея места ,защото явно ги мързи те самите да чистят снега!!!!А местата и без това са си малко и едвам стигат!
Аз и комшиите когато се приберем ,забиваме колите в натрупалия сняг , кой където може !!
И това ако не е наглост не знам !!!
На прага съм да им пусна гумите !
Поне това не е престъпление , такова ще бъде ако се спукат , но за изпускане няма такъв член от НК! а и не е престъпление по никой БГ-закон! И да помпят наглярите в студа , да ги видя пак дали ще спират на готово изчистено , това баси бъгарския мързел!!!!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 дек 2010 10:37

Три зими карам активно в София. Сега беше песен, сравнено с миналите години. При същия снеговалеж миналата година го бяха отсвирили цял ден, а сега към 10 (тогава излезох) булевардите беха добре почистени. Естествено има кватали с абсурдна инфраструктура (Лозенец, Симеоново и др)., където наклона е голям, а уличката - широка за кола и половина. Там незнам как очаквате да чистят, след като единствената снегопочстваща техника в БГ е камиони с лопата.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Нед 19 дек 2010 15:00

само да вметна, че до скоро и аз бях един от тези, които не се спираха да мрънкат колко е зле положението в софия, колко малко се чисти и колко много сняг има по улиците.. мога да кажа за виена (за последните 30 дни два пъти натрупва сериозно количество сняг, първата серия вече се беше стопила преди да падне за втори път), като наблюденията ми са, че се чистят основно големите улици, никой не чисти улиците в кварталите (абсолютно преките ми впечатления са от широкия център на града) Но навсякъде е опесъчено, не точно с пясък, а със ситен чакъл - изключително неприятно, особено за пешеходците.. Тротоарите също не навсякъде са почистени...
А, и докато вали, никой не чисти... :idea:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 19 дек 2010 15:20

Ще помоля да отбелязвате и какви са ви критериите за почистен път в зимни условия, а не само къде колко се чисти. Има тема за това къде има сняг, ако искате пуснете тема къде как се чисти. Тук целта е да сравним очакванията с действията. Много хора си мрънкат, че било кофти, ама сравняват с лятото и не се замислят, че няма как да има кристално чисти улици. Зора е да видим кой какво очаква да види, като излезе зимата с колата.
Това, че някой е обул 4 нови зимни гуми и е подготвен не означава, че е доволен или недоволен от почистването. Не означава и че е вдигнал ръце от почистващите фирми и се чувства сякаш е в дивото... За мен 5 санта покривка по вътрешна улица е лошо почистване, ако снега е спрял да вали преди повече от 6-8 часа. Кишав или леко покрит булевард по време на снеговалеж или непосредствено след спирането му също намирам за нормално.

п.п. Щото се намесва чистене пред домовете - в блока в който живея има график по седмици и семейства. Мен ме няма в графика. Два пъти валя - и двата пъти чистя, макар да нямам с какво. Четка за трохи и боклуци по масата + обувки + много зор = почистена площадка пред входа + три пътеки към паркинг и други почистени площи. Живея там - чувствам се длъжен да чистя!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 19 дек 2010 16:18

Marto_VN написа:Едно ме хваща яд, ама яд ви казвам.
Няколко нагли глупака , които не живет в нашия блок , ами в доста по далечни съседни и в къщи, използват това ,че сме си чистили местата за паркиране пред блока или има такива ,защото колите ни са били пракирани , когато е валяло и спират на тея места ,защото явно ги мързи те самите да чистят снега!!!!А местата и без това са си малко и едвам стигат!
Аз и комшиите когато се приберем ,забиваме колите в натрупалия сняг , кой където може !!
И това ако не е наглост не знам !!!
На прага съм да им пусна гумите !
Поне това не е престъпление , такова ще бъде ако се спукат , но за изпускане няма такъв член от НК! а и не е престъпление по никой БГ-закон! И да помпят наглярите в студа , да ги видя пак дали ще спират на готово изчистено , това баси бъгарския мързел!!!!

това, че не живеят във вашия блок не означава, че не могат да паркират там, освен ако паркинга не е частен или не си плащаш в общината за определено място

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 19 дек 2010 16:41

Дали има сняг или не - не ми пречи, стига да може да се преминава - т.е. да няма преспи. Т.е. ако няма преспи е достатъчно почистено за мен. 2, 5, 10, 20 см утъпкан сняг, по който може да се кара - все тая.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 19 дек 2010 18:43

drmilendd написа:Ей значи, като почнете моралистите, изчисти си пред вас, тури си зимните гуми, само с летни не може...
Еми с най-добрите зимни гуми съм за миналия сезон според автобилд, колата ми има есп, тракшън контрол и абс, зимен режим на скоростната кутия. Цяла седмица за да спра преди да изляза на булеварда, се плъзгам поне 5-6 метра понеже е чист лед, даже и странично съм излизал, че има и наклон. Жената излезе с колата преди три дни и се уплаши - а знае да кара и кара много, та после аз трябваше да я возя. И от това ли да съм доволен? Същото е като всяка година, така че да не се бием в гърдите

Е то си зависи и от задкормилното устройство.
Грам не мога да твърдя, че стажа ми от 8 години шофьор (от които половината - активен) е голям, ама...
Колата ми няма нито една от изброените екстри, свалена е доста ниско, с широк нож съм, а гумите ми са на 3-4 години вече, michelin alpin a3 отпред, отзад sawa някакви...
Да, ако живееш в лозенец, сигурно има лед, ама да ти кажа честно аз минах от там и точно както казваш ти, излизам от една пресечка на "Козяк" (то всъщност хладилника като се замисля, ама си е все лозенец), наклон нагоре и заледено.
Пред мене имаше кола, та трябваше да спра. После трябваше да спра отново, за да изчакам да ме пуснат по Козяк. Еми качих си баира без проблем.
Днес карах софия-боровец, честно казано на отиване нямаше отсечка без лед (на връщане се постопи на някои места). Стигнах, че и се върнах даже mhihi
Мани другото, ами и изпреварих бая народ, дето се движеха с около 60...

П.П. Ако проблема ти е точно тая уличка, колко сол ще ти трябва да наръсиш там? И по-евтино ли ще ти излезе 1 ден отпуск за обикаляне по застрахователи, бояджии и т.н.?

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 19 дек 2010 20:39

Ей вие ме вкарахте в голям филм/спор. Става въпрос за лагера, за всички вътреквартални улици и за чист ЛЕД. Не за киша, утъпкан сняг и т.н. Няма кола нито гума без шипове, която да не се пързаля на лед. Онзи ден гледах една нива как се пързаляше, със зимни гуми от трактор. Та нямам намерерие да осолявам и опесъчавам улиците за моя сметка, щото не съм митко гърнето, нито притежавам цска.
А че се чисти повече никой не отрича.
Така или иначе дедо Боже реши проблемите.
Peace brothers!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 19 дек 2010 20:50

Да беше казал квартала барем...

Върни се в “Пътеводител”