Нека хората запознати със ЗДП да помогнат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
katmai
Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
Двигател: 2000 BiTDI CUAA

Re: Нека хората запознати със ЗДП да помогнат

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 23:26

На влизане в улицата без изход има знак Забранено паркирането и престоя.Погледнато от страна на влизане аз съм паркирал от другата страна на знака. На улицата, която води до тази има знак за Улица без изход, но на конкретната няма. Това, което най-много ме интересува е вярно ли е ,че знака за паркиране се свързва със знака за улица без изход и ако е така, къде го пише това в закона.

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Сря 22 дек 2010 23:29

Улицата синя зона ли е по гласуване от ОС?

Едит: Кой от тези знаци има и от коя страна са: Б27 и Б28, Ж13 ...

Иначе си е чиста касичка.

Последна промяна от pepino74 на Сря 22 дек 2010 23:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 22 дек 2010 23:31

Много се извинявам за оф-топика, ама това е най-безумното съкращение, което съм виждал някога, на линка на фиш-а, дето колегата даде:
http://photo-zona.net/images/user64555/ ... _globa.jpg
НОБДДВПСП
да не говорим, че в него липсва и Община Пазарджик, което води до
НОБДДВПСПОП
:bowdown Поклон пред глупостта на държавния служител!

Иначе като се замисли човек - щом е забранен престоя, като влезеш, как ще обърнеш? С ръчна може би?

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Сря 22 дек 2010 23:43

katmai написа:На влизане в улицата без изход има знак Забранено паркирането и престоя.Погледнато от страна на влизане аз съм паркирал от другата страна на знака. На улицата, която води до тази има знак за Улица без изход, но на конкретната няма. Това, което най-много ме интересува е вярно ли е ,че знака за паркиране се свързва със знака за улица без изход и ако е така, къде го пише това в закона.

ЗДП, Приложения - Пътни знаци - Тук

Чл. 40 (1) Пътните знаци се поставят от дясната страна на пътя срещу посоката на движението така, че да бъдат лесно разпознавани и своевременно възприемани от участниците в движението. Всеки знак, поставен отдясно, може да бъде повторен над или на другата страна на пътя, когато местните условия са такива, че съществува опасност той да не бъде забелязан своевременно.
(2) При необходимост пътните знаци се поставят на островите върху платното за движение и в разделителната ивица на път с отделни платна за движение.
(3) Пътните знаци се поставят така, че да не пречат на движението на превозните средства и на пешеходците. Те не трябва да се закриват един друг или от други препятствия, съоръжения или принадлежности в обхвата на пътя.
(4) Пътните знаци се поставят на такова разстояние един от друг, че водачите да могат да извършват действията, изисквани от тях, своевременно и безопасно.
(5) На едно и също място може да се поставят не повече от 2 различни пътни знака и 2 допълнителни табели - по една под всеки знак. По изключение в населените места може да се поставят на едно място до 3 различни пътни знака. Това не се отнася за пътните знаци от група „Ж".
(6) Пътните знаци се поставят един под друг, а когато са над платното за движение - един до друг, при спазване отгоре надолу или отляво надясно на следния ред: предупредителен - група „А", с предписание - групи „В", „Г" и „Д", указателен - групи „Е" и „Ж".Пътните знаци относно предимството - група „Б", се поставят винаги отгоре или отляво. В останалите случаи - при 2 пътни знака от една и съща група, знакът с по-голямо значение за безопасността на движението се поставя отгоре или отляво.
(7) При необходимост пътните знаци се поставят на преносими стойки върху платното за движение. В тези случаи участниците в движението спазват тези пътни знаци дори тогава, когато противоречат на светлинните сигнали и на останалите пътни знаци.
Чл. 41 (1) Пътният знак, поставен отдясно, е валиден за цялата широчина на частта от платното за движение, предназначена за движение в съответната посока. С допълнителна табелка валидността на някои знаци може да бъде ограничена само за една пътна лента от платното за движение.
(2) Пътни знаци, чието действие се ограничава само до определени часове или дни, могат да бъдат видими само тогава, когато е валидна съдържащата се в тях информация.
(3) Пътните знаци на автомагистралите, автомобилните пътища и пътищата, които са част от международните европейски пътища, трябва да бъдат светлоотразителни.

Едит: Сега единственото, което остава е да видим самата улица, както и мястото, на което си паркирал.

Потребителски аватар
katmai

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 23:51

Аз не прочетох някъде да пише,че знак се простира и в двете ленти, щом има знак от дадена група, било то конкретно и знака за улица без изход.
Първо искам да благодаря на колегата, който е толкова отзивчив. Утре бих снимал цялата улица, но искам да ме обнадежите ,че поне ще има някакво възмездие. Не си искам парите но искам да натрия носа на лелката, която ми каза, че знака за улица без изход разширява правомощията на знака за паркиране.

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Чет 23 дек 2010 0:19

Да, добре ще е да има снимки на мястото от къде си влезнал и какви знаци има.
Фиша е доста афив работа. Трябвало е акт и твоето възражение от долу по казуса.
Но за момента само може да гадаем ситуацията.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 23 дек 2010 0:44

katmai написа:Аз не прочетох някъде да пише,че знак се простира и в двете ленти, щом има знак от дадена група, било то конкретно и знака за улица без изход.
Първо искам да благодаря на колегата, който е толкова отзивчив. Утре бих снимал цялата улица, но искам да ме обнадежите ,че поне ще има някакво възмездие. Не си искам парите но искам да натрия носа на лелката, която ми каза, че знака за улица без изход разширява правомощията на знака за паркиране.

Колега, написано е крайно нечетливо, но лично на мен ми се струва, че във фиша фигурира мъжко име за съставител.
Другото което е, ако ти самия си убеден, че съставителя е извършил закононарушение по време на изпълнение на служебните си задължения, можеш писмено да уведомиш работодателя му, за да разгледа случая.Резултат - я камилата, я камиларя.Не е мой служител, за да те обнадеждя и да ти кажа какви конкретни действия бих предприел.Мога само да изразя мнение по това, което виждам.Това е.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 23 дек 2010 10:57

Аз долкото успявам да разбера, на фиша пише "Синя зона". А синята зона е само от страната на знака. Измислицата, че знака така се разпростирал е за да изкярат малко за задния джоб. В закона доколкото разбирам нищо такова не е писано никъде. Съвет какво да се предприеме не мога да дам, но нека колегата покаже на снимки, по-запознати може да му помогнат повече...
Прикачени файлове
1293051739_gyad8453_globa1.jpg

Потребителски аватар
angel-74
Автомобил: VW
Двигател: AVF

Мнениеот angel-74 » Чет 23 дек 2010 13:03

Независимо ,че си паркирал от другата страна на знака паркирането ти е неправилно, в населено място се паркира в дясно по посока на движението , а не в ляво

Потребителски аватар
katmai

Мнениеот katmai » Чет 23 дек 2010 14:42

Относно изявлението на колегата Ангелов да кажа,че такова нещо няма.Аз си обърнах по средата на улицата и си паркирах нормално. Днес отидох на оглед на знаците и се оказа,че края на улицата без изход(там където няма изход) има знак Забранено престой и паркиране, с което аз автоматично ставам виновен, но как да видя знака ако обърна по средата на улицата. Не отричам виновен съм но поне онова изказване за знаците знам ,че не съществува и другия път ще има :beat_butt2 . Дано да няма де!

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 23 дек 2010 15:32

katmai написа:Относно изявлението на колегата Ангелов да кажа,че такова нещо няма.Аз си обърнах по средата на улицата и си паркирах нормално. Днес отидох на оглед на знаците и се оказа,че края на улицата без изход(там където няма изход) има знак Забранено престой и паркиране, с което аз автоматично ставам виновен, но как да видя знака ако обърна по средата на улицата. Не отричам виновен съм но поне онова изказване за знаците знам ,че не съществува и другия път ще има :beat_butt2 . Дано да няма де!

Хубаво си направил, че си огледал знаците и си разбрал каква е истината по въпроса.Похвално е и че пишеш тук :)

Мен обаче ме гложди един друг въпрос, който не срещнах да е изясняван във форума и понеже донякъде е във връзка и с твоя случай ще го поставя на обсъждане тук и се надявам юристите във форума да се произнесат по компетентност.

Изображение

Пътният знак е В 28 "Забранено е паркирането".Наличието на указателна табела за "Платено паркиране" ( в случая "Синя зона" ) отменя ли действието на знака сама по себе си и дали няма противоречие между двете?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 23 дек 2010 15:43

На знака си пише кога и колко е позволено паркирането -2часа в работни дни,през другото време или без талон за платена такса си в нарушение,като спреш ти дават талон,слагаш го на прозореца и няма проблем :)

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 23 дек 2010 15:47

godfadar написа:На знака си пише кога и колко е позволено паркирането -2часа в работни дни,през другото време или без талон за платена такса си в нарушение,като спреш ти дават талон,слагаш го на прозореца и няма проблем :)

Т.е. Указателна табела Т10 „Време на действие на пътния знак" е валидна само в указаното време.Благодаря, колега :)

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Чет 23 дек 2010 22:10

knight-errant написа:
Изображение
Пътният знак е В 28 "Забранено е паркирането".Наличието на указателна табела за "Платено паркиране" ( в случая "Синя зона" ) отменя ли действието на знака сама по себе си и дали няма противоречие между двете?

Един въпрос за размисъл.
Като е забранено паркирането, как срещу заплащане отменяш действието на знака В28 в случая?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 24 дек 2010 20:33

С парички всякакви знаци се отменят.Това само в България го има.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”