проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan тди - РЕШЕН
-
adebayooor
- Автомобил:
- Двигател:
проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan тди - РЕШЕН
здравейтем имам vw sharan 1.9 tdi 90 кс.имам проблем сутрин като я запаля излиза голям син облак.после след 2 мин се оправя.като е загряла давам газ излиза лек черен пушек,а като дам няколко пьти последователно яко газ почва да работи на 3 цилиндара като пуши син пушек постоянно.след 5 минути чакане като я запаля и си работи нормално.слагам нафта от ОМВ с добавка кастрол,но ми казаха някои майстори да слагам и масло около 200-300 гр.за цял резервоар,колата на 10000 км е израсходила кам 1л. масло,нямам проблеми с варенето вари яко,но понягога сякаш за момент на 5 скорост карам с 120 и сякаш ми заглахва сякаш давам газ пьк не вари,това е за около 5 секунди и се оправя.не го прави винаги.може ли да бьде проблема от това дето слагам масло или е от друго,помогнете.благодаря ви предварително
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan 1.9 тди
колега мн е важно когато излезе проблем с ТДИ мотор първо да се закачи на Ваг-Ком и след поглед върху лога ,ако не откриеш нещо тогава да споделиш болката си ... как си с центровката на помпата ...ако временно работи на 3 цилиндъра няма да е от центровка а ми се струва разпръсквач или направо цяла дюза ... Закачия и виш какви грешки ще изкочат ...ако изкочат де 
-
adebayooor
- Автомобил:
- Двигател:
закачал сам я няма никви проблеми най вероятно може да е от дюза както викаш.колега колко ли струва ако е да сменя някоя дюза
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
виж колега най вероятно ще излезе разпръсквач макар ,че ако е проблемен ще си показва само докато е студена колата но колко струва незнам ...твоя двигател 1Z ли е ? на ААЗ е 20 лева ,а на АФН е 60 лева така че сигурно средно положение ще е
... знаеш ли ко направи ...виж издебни момента в който започва да работи на 3 цилиндъра и ако имаш мегдан развии една по една тръбичките към дюзите и виж там където няма разлика в работата на двигателя значи там е проблема и обърни внимание към тази дюза нафта идва ли в този момент или измери на всяка една дюза излишното гориво ...незнам мн по вашите двигатели но дано да съм успял да те упътя
... знаеш ли ко направи ...виж издебни момента в който започва да работи на 3 цилиндъра и ако имаш мегдан развии една по една тръбичките към дюзите и виж там където няма разлика в работата на двигателя значи там е проблема и обърни внимание към тази дюза нафта идва ли в този момент или измери на всяка една дюза излишното гориво ...незнам мн по вашите двигатели но дано да съм успял да те упътя-
adebayooor
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:виж колега най вероятно ще излезе разпръсквач макар ,че ако е проблемен ще си показва само докато е студена колата но колко струва незнам ...твоя двигател 1Z ли е ? на ААЗ е 20 лева ,а на АФН е 60 лева така че сигурно средно положение ще е... знаеш ли ко направи ...виж издебни момента в който започва да работи на 3 цилиндъра и ако имаш мегдан развии една по една тръбичките към дюзите и виж там където няма разлика в работата на двигателя значи там е проблема и обърни внимание към тази дюза нафта идва ли в този момент или измери на всяка една дюза излишното гориво ...незнам мн по вашите двигатели но дано да съм успял да те упътя
задр.колега реших проблема,проблема е бил нивото на дюзите било паднало или ниско не можах да разбера точно и са ги исчистили,а сьщо така са били изгорели и свещите ми и тях са сменили.сега като я запаля сутрин бяха температури под нулата като погледна назад само леко забележим бял пушек и давам яко газ няма вече 3 цилиндара всичко си е наред
Върни се в “Дизелови агрегати”